”Hjælp mig! Sæt mig i fængsel. Vil I ikke nok?”

Derek Key Flickr

Tor Bella Monaca politistationen i det østlige Rom modtog en højst usædvanlig henvendelse. En 37-årig far til tre bønfaldt om at komme i fængsel, berettede avisen Il Messaggero i sidste uge.

 

Manden var ellers idømt husarrest for en række mindre forbrydelser. Den havde nu varet knap tre måneder, og der var otte måneder tilbage. Men det holdt bare slet ikke, lod manden forstå.

 

”Sæt mig bag tremmer, ellers ender det galt,” appellerede han.

 

Myndighederne forbarmede sig

Det kunne hans naboer omkring Largo Ferruccio Mengaroni tale med om. De oplevede jævnligt, at manden skændtes med sin kone, så det bragede ud over kvarteret. Flere gange var politiet blevet indblandet.

 

Husarresten, som skulle forestille at være en lempelig straf, havde vist sig at være en forbandelse – ægtefællerne kunne simpelt hen ikke holde hinanden ud.

 

Manden havde fået denne straf, fordi han trods alt kun havde begået mindre forbrydelser. Men nu frygtede han altså, at han kunne ende med at begå kriminalitet af en ganske anden kaliber, hvis det skulle fortsætte. Eller for den sags skyld, at konen gjorde noget ved ham.

 

Myndighederne forbarmede sig over ham. Han blev overført til Regina Coeli fængslet i Rom.

 

Vi skulle hilse og sige, at det altså ikke er et fængsel med den samme komfort, som man finder i danske fængsler. Men hellere det end alle bekvemmelighederne derhjemme i evig kamp med konen.

 

Hård straf til konerne

Tilfældet er ikke så enestående, som man måske kunne tro. Tidligere i år bad en 32-årig mand i Toscana, der var i husarrest for narkohandel, også om at komme i fængsel for at slippe ud af skænderierne med konen.

 

Læs også
Video: Hun opdager, at hendes mand er hende utro, så gør hun noget uventet, der jager elskerinden på flugt

Man kan også vende det om og se det fra konernes side:

 

Normalt er det kun forbryderne, der kan straffes, ikke deres familie. Men i disse tilfælde synes konerne at være idømt ganske hårde straffe:

 

11 måneder – ikke på vand og brød, men på ægtemand i hjemmet døgnet rundt.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…