”Hent dem selv din racist, din hund, din grimme luder”

Arkivfoto fra et andet boligområde end det omtalte / privat

Lørdag eftermiddag kom jeg gående over fællesarealet på vej fra min bil til min lejlighed. Her blev jeg helt uventet blandet ind i en konflikt mellem to naboer: En enlig dansk kvinde (A) og en mor med tre døtre (B) med  muslimsk hovedbeklædning.

 

Der var åbenbart sket det, at A havde overhalet B’s bil, hvorefter B dytter og A løfter armen.

 

B tror, at den løftede arm er en fuck-finger. På parkeringspladsen henvender B sig til A på en intimiderende og truende facon. A puffer B væk fra sit ansigt, hvorefter B råber op om, at hun er blevet slået, herefter spytter hun en stor spytklat på A´s bil.

 

Efter parkering går de tilsyneladende hver til sit. Men B vender hurtigt tilbage med tre yngre kvinder, og de ringer på hos A.

 

Da A åbner døren, begynder kvinderne at råbe og skrige, og jeg går hen for at se, hvad der sker.

 

Her ser jeg de fire kvinder med muslimsk hovedbeklædning, som forhindrer A i at lukke sin dør igen, mens de forsøger at trække hende ud af huset.

 

Det lykkes at få hevet A ud på fællesarealet. Derefter går en af de fire muslimsk kvinder nu ind til sig selv for at tilkalde politiet. Samtidig er der stort råberi, trusler og ansats til fysiske udfald.

 

Gemytterne falder så lidt til ro, på kraftig opfordring fra os andre naboer. Selv tager jeg et billede af situationen.

 

Men det skulle jeg ikke have gjort. I hvert fald bliver de muslimske kvinder mildest talt rasende. De forsøger at tage kameraet fra mig – men opgiver.

 

Herefter går de hen mod deres egen lejlighed, mens vi andre bliver foran A´s hus. På et tidpunkt vil jeg gå ud for at tage et billede af spytklatten sammen med A. Men da jeg vil gå gennem fællesarealet, forsøger to af kvinderne at forhindre mig i at gå igennem, medmindre jeg afleverer kameraet til dem.

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

Kvinderne er så opsatte på at få fat i mit kamera, at de spærrer min vej gennem fællesarealet.

 

Da de ikke kan fravriste mig kameraet, får de i stedet fat i min nøglesnor, der hænger og dingler.

 

Men nøglerne er selvsagt ikke interessante, så de bliver kastet væk med ordene ”hent dem selv din racist, din hund, din grimme luder,” – og jeg skal hilse og sige, at svadaen ikke bliver hvisket, men nærmest råbt ud i luften.

 

Heldigvis ligger nøglerne i græsset og ikke på bunden af et regnvandsafløb. Herefter opgiver de, og jeg går ud for at se på spytklatten, hvorefter jeg går hjem til mig selv. Rystet men fattet.

 

Da politiet ankommer, går jeg ud for at informere dem om, at jeg har overværet udfaldet mod A, hvorefter politimanden beder om mit personnummer og begynder at oplyse mig om, at det er ulovligt at offentliggøre den film, jeg har taget.

 

Jeg kender problemerne fra flere andre steder

I almennyttige boligområder bor der ofte mange mennesker med anden etnisk baggrund, især fra muslimske lande.

Læs også
Fupjournalistik: Politiken fortier muslimers rolle i de alvorlige uroligheder på Nørrebro

 

Det ved jeg, fordi jeg stort set altid har boet almennyttigt, ligesom jeg som pædagog har arbejdet med børn og unge fra denne type boligområder.

 

Det betyder, at mennesker med vidt forskellig kulturbaggrund skal leve dør om dør. Det stiller nogle ret store krav til ens adfærd. Det er jeg vant til. Men denne gang kom det bag på mig.

 

Min ny lejlighed er ganske vist almennyttig. Men den er som de fleste andre lejligheder i området relativt dyr, og der er mange mindre boliger som min. Derfor bor der heller ikke så mange indvandrerfamilier i bebyggelsen, fordi de ofte har brug for store lejligheder.

 

Men nogle bor der altså. Og lørdag fik jeg så min første kulturkonflikt at mærke.

 

Der er i øvrigt indgivet en klage til boligselskabet og en anmeldelse til politiet.

 

Jeg vil simpelthen ikke finde mig i, at en familie skal tro at de bare skabe sig tosset, slynge diverse krænkende tilråb i hovedet af en og samtidigt forhindre en i at passere vores fællesareal. Jeg bliver stadig vred, når jeg tænker på episoden, det kommer som en efterreaktion.

Læs også
Morten var ved stranden med sine børn: ‘Fem muslimer’ omringede ham og truede med kniv: “Tror du bare, du kan gå her”

 

Mens balladen stod på, og endog under politiets besøg tænkte jeg ikke på, at det, jeg selv havde oplevet, i højeste grad burde politianmeldes, i stedet for forsøgte alle vi andre beboere at være så rolige og konfliktnedtrappende som muligt.

 

Disse muslimske kvinder ville tydeligvis slås, men det fik de ingen held med at iscenesætte.

 

Foruden politianmeldelsen er vi en gruppe beboere, som har indgivet en klage til Boligforeningen med henblik på, at de kan få held til at indskærpe, hvad almindelig husorden betyder i praksis.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…