Hedder du det rigtige på flybilletten?

colourbox
Folk checkar in på Arlanda

Sved på panden og en ekstraregning for at ændre billetten, er ikke den bedste måde at starte ferien på.

 

Ikke desto mindre modtager FDM travel jævnligt opkald fra rejsende, der har booket billetten i et forkert navn. Og nogle når endda helt frem til check-in i lufthavnen, før de opdager, at navnet på flybilletten ikke stemmer fuldt ud overens med navnet i deres pas.

 

Det kan blive dyrt

”Selvom de fleste er påpasselige med at udfylde oplysningerne korrekt, når de booker billetter online, kan man alligevel komme til at lave fejl.

 

Vores rejsespecialister modtager jævnligt henvendelser fra fortvivlede rejsende, som ikke har fået anført det samme mellem- eller efternavn, som der står i passet.

 

Opdager man det i forholdsvis god tid, kan man i de fleste tilfælde klare sig ved at betale et gebyr til flyselskabet for at få det ændret, men står man først i lufthavnen ved check-in, kan det godt blive dyrt. I værste tilfælde kan man være nødt til at købe en helt ny billet,” siger adm. direktør i FDM travel, Jan Lockhart.

 

Få alle oplysningerne med

Problemet kan også opstå, hvis man ikke selv har booket billetten og dermed haft mulighed for at dobbelttjekke oplysningerne.

 

”Vi oplever tilfælde, hvor en rejsende f.eks. har fået sin rejseledsager til at booke billetten, og denne person har måske ikke fået alle oplysninger med. Vi ser dog også tilfælde, hvor den rejsende selv har lavet fejlen.

 

Det kan f.eks. ske, hvis personen lige har ændret navn i forbindelse med et bryllup og har glemt, at det gamle navn stadig står i passet. Derfor vil rådet altid være at have passet i hånden, når du booker flybillet og hellere dobbelttjekke en gang for meget end for lidt,” siger Jan Lockhart.

 

Hvis uheldet er ude

Skulle det ske, at man står ved check-in i lufthavnen med en ugyldig billet, er den hurtigste løsning at gå til det pågældende flyselskabs skranke i lufthavnen for at blive hjulpet videre.

Læs også
Flypassager bestilte vegetarmad – og blev dybt overrasket

 

Ekstra omkostninger

Det er forskelligt fra flyselskab til flyselskab, hvor meget man evt. skal betale for at få ændret slåfejl eller et helt navn på billetten. Og priserne spænder bredt.

 

Men det vil et nyt forslag fra EU-Kommissionen måske ændre på, hvis der kan opnås enighed. Forslaget, der overordnet har til formål at sikre nye og bedre rettigheder for flypassagerer, stiller krav om, at stavefejl i navnet på billetten skal kunne ændres uden ekstra omkostninger op til 48 timer før afgang.

 

Møde i EU

Hvornår forslaget vedtages er dog endnu uvist. Selvom medlemsstaternes transportministre mødes til transportrådsmøde den 5. juni, hvor forslaget vil være på dagsordenen, vil der endnu ikke blive truffet beslutning om forslaget på mødet.

 

www.fdm.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…