Et godt boligområde forvandles for øjnene af mig til en ghetto

Privatfoto

Der er mange, som er glade for at bo i Avedøre Stationsby i Hvidovre Kommune uden for København. Det er attraktive lejligheder, med gode offentlige transportmuligheder og der er smukke rekreative områder i cykelafstand. Jeg bor nu selv i Store Hus.

 

Området er bygget i 1960-erne til mennesker med almindelige indkomster. Men efterhånden ændrede beboernes sammensætning sig. Der kom flere indvandrere og danskerne flyttede. Området blev præget af lovløshed og utryghed.

 

Det ændrede sig på et tidspunkt til det bedre. Men nu er problemerne tilsyneladende ved at vende tilbage.

 

Apoteket lukkede på grund af frygt

Det var en form for mærkedag af de triste, da apoteksudsalget i Avedøre Stationsby lukkede kort før jul. Forstadens butikker igennem længere tid har været hærget af indbrud og væbnede røverier, og apoteksudsalget var særlig hårdt ramt. (Den Korte Avis)

 

Apoteker Steffen B. A. de Teilman Hald turde ikke længere sende sine medarbejdere på arbejde i bydelen. Derfor har Sundhedsstyrelsen godkendt lukningen af Apoteksudsalget.

 

Det er en trist beslutning for områdets mange ældre og gangbesværede, som har været meget glade for Apoteksudsalget i nærmiljøet, nu er det afsted med rollator og støttestrømper – på bussen til nærmeste apotek.

 

’Normaliteten’ og fællesskabet forsvinder

Men det er ikke kun de ældre for hvem det er en kedelig beslutning.

 

Det handler også om, at netop et apoteksudsalg er med til at ´normaliserer´ et område som Avedøre Stationsby.

 

Et apoteksudsalg tiltrækker kunder fra de tilstødende parcelhuskvarterer. Og dét er med til at skabe en positiv livlig atmosfære i og omkring boligområdet. Dét at ´andre´ har ærinder i området er med til at forebygge at område ender som før.  Det er ærgerligt at se endnu en butik med lukkede skodder.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

Vagter i butikkerne

Men Avedøre Stationsby herunder bebyggelsen ´Store Hus´ ER tilsyneladende i alarmberedskab.

 

LIDL og NETTO har begge ansat vagter i butikkerne. Det er vagter både med og uden uniform (Hvidovre Avis).

 

Og det er godt at, der bliver passet godt på de ansatte. Selv om det jo i sidste ende er kunderne, der kommer til at betale for vagterne.

 

Johny som passer på de ansatte i LIDL.

 

Vagter i ejendommen Store Hus

I boligkomplekset Store Hus, hvor butikkerne har til huse i stueetagen, har afdelingsbestyrelsen besluttet, at en hundevagt skal patruljere omkring bygningen.

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

 

”Ejendomskontoret og Bestyrelsen har fået mange henvendelser fra beboere, der har videregivet et indblik i, hvor svært det er at holde de uvedkommende ude – også selvom de uvedkommende bliver konfronteret med, at de ikke må være i huset”, siger bestyrelsesmedlem John Petersen til Hvidovre Avis.

 

De indtrængende har især anden etnisk baggrund end dansk. Det kan for eksempel være en gruppe på 3-4 stykker omkring 14-17 år, mellemøstlig af udseende og med aggressiv og provokerende adfærd, hvis man tillader sig at påtale deres ulovlige tilstedeværelse.

 

Problemerne i Store Hus er naturligvis en politiopgave. Men ifølge Københavns Vestegns Politi, er man desværre nødsaget til at nedprioritere anmeldelser om for eksempel ulovligt ophold i bebyggelsen. Man oplyser dog, at lokalpolitiet dagligt har patruljeret i området, både uniformeret og civilt. (Hvidovre Avis)

 

Men det er ikke nok til at beboerne kan føle sig trygge. Derfor har bestyrelsen selv ansat vagter med hunde.

 

Det betyder, at beboerne i Store Hus kan glæde sig over, at de for en tid kan bevæge sig noget lunde ubekymret rundt inde i selve ejendommen med de mange lejligheder.

 

Men man må sige at det er bekymrende at udgiften til vagtsystemet er hastigt stigende, men sådan er det åbenbart i ´udsatte boligområder´.

Læs også
En gruppe ’unge’ terroriserer friluftsbad, men det skjules, hvem disse ’unge’ er – så pludselig kommer der en afsløring  

 

”I Store Hus er der igen et stigende problem med ulovlig indtrængen, hvilket har gjort, at beboernes penge må bruges på en vagtordning. Hærværk, graffiti, chikanerier og overfald har gjort beboerne utrygge”, Siger John Pedersen.

 

Voldeligt overfald

Men der er fortsat problemer.

 

Om aftenen den 3. januar blev en mand udsat for et voldeligt overfald. Han blev antastet ved Store Hus af tre unge mænd. De spurgte om cigaretter, og selvom han svarede dem, at han ingen havde, fulgte de efter ham i retning mod vest på parkeringspladsen.

 

For enden af vejen bad ham dem om at gå. Det medfører, at han bliver hevet ned på jorden og tildelt spark og slået i hovedet med en flaske. Politiet efterlyser nu tre mænd på cirka 18-25 år, anden etnisk baggrund end dansk og iført mørkt tøj.

 

Påsat brand

Mandag aften blev der sat ild til en knallert som stod tæt på en opgangsdør i Bødkerporten. Heldigvis kom ingen til skade, men flere beboere måtte evakueres og to unge piger blev kørt til observation for røgforgiftning.

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

 

Det er uforståeligt, at man kan finde på at sætte ild til en knallert i en trappeopgang. Men desværre er ildspåsættelser populært blandt unge, med især mellemøstlige rødder. Som det siges af de kriminelle indvandrere på Motalavej i Slagelse, så er det jo vores kultur!

 

Opgangen hvor der blev sat ild til knallerten.

http://video4news.tv/CaseView.aspx?CaseId=68181

 

Demonstration for en islamisk stat

Avedøre Stationsby er på mange måder ved at udvikle sig til et parallelsamfund ligesom andre boligområder i Danmark.

 

I Avedøre Stationsby er der mange ´kulturer´.

 

Læs også
Pludselig sagde imamen sandheden

Og som i de fleste andre udsatte boligområder er der også ´grupper´ som har som mål at udbrede ideen om den islamiske stat – kalifatet.

 

Mange siger det ikke officielt, og man camouflerer ofte sine ritualer og markeringer af højtider ved brug af vestlig retorik og begrebsforståelse.

 

Omkring juletid kunne man eksempelvis opleve, at en del af områdets beboere gik i religiøst optog til ære for den islamiske halvgud Mohammad. Mens der blev kogt risengrød julemorgen, kunne man en overgang høre islamiske kampråb som ´Allahu Akbar´ (Allah er størst).

 

I Danmark er det højst ualmindeligt at gå i ´demonstration´ og råbe, at ens gud er alle andre guder overlegen, og at ens egne trosfæller er mere værdifulde end dem uden for trosfælleskabet.

 

Men det var dét de troende muslimer gjorde, da de marcherer for Allah og islam – ligesom man kan opleve det ved lignende demonstrationer. En nedlandende holdning til andre, der virkede stærkt provokerende denne juleaftensdag.

 

Heldigvis var det islamistiske optog, råbekoret og følgebilerne relativt hurtigt ude af øje I Avedøre Stationsby, målet var Nørrebro! Men det giver stof til eftertanke, at næsten intet større almennyttigt boligområde tilsyneladende er holdt fri af grupper af ortodokse islamister, som anser da´wah – udbredelsen af islam – som en hellig pligt.

 

Ifølge Hvidovre Avis forløb demonstrationen fredeligt, og avisen fremhæver at ”et par antiislamiske hjemmesider tilsyneladende opfatter demonstrationen som en provokation, idet den foregik den 24. december.”

 

Selvom den islamiske demonstration ´Arbaeen´ tilfældigvis faldt sammen med den 24. december, er det naturligvis ALTID en provokation at høre og se et religiøst optog af ovenstående slags udfolde sig i et sekulært og højt civiliseret samfund som det danske.

 

Tanker jeg gjorde mig da jeg så optoget

Da jeg kiggede ud af mit vindue og tog billeder af det sælsomme optog, tænkte jeg, at alt for mange danskere desværre er angste eller helt uvidende om, hvad vi i den frie verden er oppe imod angående islamismen. Mange tror at ´islamisk jihad´ – hellig krig – udelukkende er militant og kun udspiller sig i muslimske lande, sådan forholder det sig ikke!

 

I Vesten foregår ´krigen´ naturligvis primært på fredelige præmisser og under stærkt misbrug af idealer om tolerance og anerkendelse af forskellighed. Heldigvis er oplysning totalitære ideologiers værste fjende, og selvom det er længe siden, har danskerne før rejst sig mod religiøst tyranni, så måske de kunne gøre det igen?

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…