Byråd råber om hjælp: Vi kan ikke klare bander og religiøs radikalisering uden et styrket politi

Fredensborg Kommune har alvorlige problemer med indvandrerbander og islamister. Problemerne er nu så store, at der er sket det meget usædvanlige, at hele byrådet har besluttet at rette en fælles henvendelse til Justitsministeren om at få flere ressourcer til politiet i kommunen. Det skete mandag aften på et byrådsmøde.

 

Egedalsvænge og Nivå

Det er især i boligområdet Egedalsvænget, hvor der bor mange med indvandrerbaggrund, der er problemer. Her har den ultra radikale gruppe Hizb ut-Tahrir længe haft stor magt og præger blandt andet arbejdet med børn og unge i området. Det er også her indvandrerbanden Loyal to Familia nu har slået solide rødder.

 

Men også andre steder i kommunen er den gal. Det gælder for eksempel området omkring Nivå.

 

7Eleven på Kokkedal Station holder nu lukket om natten fra klokken 22 til klokken 6 på grund af problemer med asocial og kriminel adfærd.

 

”Der er problemer med en gruppe unge, der både laver hærværk på bygningerne, stjæler varer i butikken og opfører sig truende overfor både personalet, kunderne og de togrejsende,” siger Tania Jacobsen, der er salgschef. (Lorry)

 

Der mangler politi

Politiet har ikke været i stand til at sætte en stopper for de kriminelle og radikale elementer.

 

“Vi mangler helt klart politi i vores område. Borgerne er utrygge ved at færdes flere steder. Og vi er en af de kommuner i landet, som har flest indbrud,” siger Knud Løkke Rasmussen til Den Korte Avis.

 

Derfor har Knud Løkke Rasmussen, der er medlem af byrådet for Venstre, længe arbejdet for, at kommunen får mere politi.

 

Og i går aftes lykkedes det så at få hele byrådet i Fredensborg Kommune med på en henvendelse til Justitsministeren. Denne henvendelse er nu ved at bliver udformet til byrådets godkendelse.

 

Læs også
Medlem af indvandrerbande tiltalt for tre drabsforsøg på Nørrebro

Med baggrund i orienteringen fra Nordsjællands Politi forud for mødet udtrykker byrådet sin fulde tillid til Nordsjælland Politis ressourcemæssige dispositioner. Byrådet beder økonomiudvalget om at udarbejde forslag til henvendelse til Justitsministeren med henblik på at fremme ressourcer til at øge trygheden blandt kommunens borgere og nedbringelse af indbrud i kommunens boligområder.

 

Det vedtagelse glæder Knud Løkke Rasmussen:

 

“Jeg taler med mange borgere. De fortæller mig, at de er utrygge. Det er meget ubehageligt, hvis man jævnligt bliver udsat for truende tilråb, anden form for asocial adfærd og indbrud. Det er ikke det man forbinder med en rar og tillidsfuld hverdag.”

 

Ordensmagtens evne til at håndhæve loven er afgørende for et samfund

”Det er et betydningsfuldt skridt byrådet tog i går. Et byråd, som står sammen på tværs af partierne og fortæller regeringen og Folketinget, at vi er nødt til at have mere politi for at klare problemerne: Det er et meget vigtigt signal.”

 

Det drejer sig om det helt fundamentale i et samfund, at borgerne kan stole på at de får hjælp når der er brug for dem. De kriminelle må under ingen omstændigheder får den oplevelse, at de er stærkere end myndighederne og ordensmagten. Sker det så går det galt”, siger Knud Løkke Rasmussen. 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…