Er du selv offer for den stigende grundskyld? Her er en husejer, der stiger 17.500 kroner

if.org.uk

Som en tyv i natten overhaler den hastigt stigende grundskyld danskernes indtægter.

 

Med en årlig stigning, der bl.a. i de nordsjællandske kommuner langt overstiger inflationen, vil vi opleve en gradvis udhuling af vores økonomi – uanset om vi ejer eller lejer vores bolig.

 

Grundskylden for din ejendom – eller den ejendom du bor til leje i – udregnes på baggrund af grundvurderinger, som i vid udstrækning har vist sig at være for høje.

 

Og selv hvis grundskyldspromillen i din kommune er konstant, så stiger din ejendomsskat i takt med skats stigende vurderinger af din grund.

 

Et eksempel

Min egen søster og svoger bor med deres to drenge i et træhus ikke langt fra mig.

 

Deres koteletgrund ligger op til banen; en beliggenhed, som, trods det generelt attraktive område, gør huset sværere at sælge end andre huse i området. For det er langt fra alle, der kan leve med toget som nærmeste nabo.

 

Alligevel har den lille familie oplevet en stigning i ejendomsskatten på kr.17.500,- over fire år!

 

Danskerne er bekymrede over stigende skatter

Ifølge en undersøgelse lavet af Epinion for Nykredit, er de stigende skatter det, som danske boligejere er mest bekymrede for.

 

At vi i højere grad frygter fællesskabets indgreb i vores privatliv end vi frygter faldende boligpriser, ændringer i vores jobsituation, oversvømmelse, råd og skimmelsvamp er tankevækkende. Og det bør være et kraftigt signal til alle politikere om, at systemet er blevet for stort.

 

Læs også
Lars Løkke Rasmussen og danaidernes kar

Staten skal være stærk nok til at rejse den svage, men for svag til at knække den stærke.

 

Ingen skal tvinges fra hus og hjem på grund af stigende skatter og afgifter.

 

Vi skal derfor have grundskylden ned, så boligejerne kan få kontrollen tilbage over deres egen økonomi – og så vi igen kan sove trygt om natten.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…