Stærke pakistanske kræfter angriber Nobel-pristageren Malala: Hun fornærmer islam

Den nu 17-årige Malala Yousafzai blev verdenskendt i 2012, da Taliban forsøgte at myrde hende for sin kamp for pigers ret til at gå skole og uddanne sig.

 

I 2013 blev den modige pige tildelt Sakharov-prisen, en europæisk pris for tankefrihed og i år modtog hun Nobels Fredspris som den yngste modtager nogen sinde.

 

Skoleledere imod Malala, der vil have uddannelse til piger

Dét er en voldsom torn i øjet på store dele af Pakistans magthavere. En stor sammenslutning af privatskoler i Pakistan, All Pakistan Private Schools Federation(APPSF), har derfor besluttet at opretholde forbuddet mod hendes bog ”Jeg er Malala” samt at indføre en årlig jeg-er-ikke-Malala-dag.

 

Den første jeg-er-ikke-Malala-dag fandt således sted den 10. november. Ifølge iagttagere blev dagen afholdt i skoler over hele Pakistan, og sammenslutning mod Malala lod på et pressemøde forstå, at man krævede forbud over hele landet.

 

”Vi kræver at præsident Mamnoon Hussain og premierminister Nawaz Sharif forbyder bogen “Jeg er Malala” i hele Pakistan, på grund af bogens meget kontroversielle indhold mod islam.” (International Business Time/The nation)

 

APPSF er stærkt utilfredse med, at Malala i sin bog, har forsvaret kendte forfattere bla. Salman Rusdies ret til at skrive en bog med titlen ”De Sataniske vers”. Malala mener det handler om ytringsfrihed.

 

Ingen respekt for islam

Men man er også vred og oprevet over at Malala tilsyneladende ikke har nogen som helst respekt for islam.

 

”Hun anvender ordet Gud i stedet for Allah, og hun lovpriser hverken Allah eller profeten Muhammed når hun bruger deres navne, og der er også mange andre kontroversielle ting,” siger organisationen formand Kashif Mirza.

 

Ifølge formanden har sammenslutningen nu instrueret tusindvis af skoler, i at træde i karakter overfor brug af  Malalas bog. 700.000 lærere skal fremover undervise børnene i ikke at følge Malalas tanker.

 

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

Sammenslutningen gik i protest-strejke da Taliban nær havde dræbt Malala i 2012, hun blev skudt i hovedet da hun var på vej hjem fra skole, men der er dog en grænse:

 

”Anti-islamisk og anti-pakistansk propaganda det vil ikke blive tolerere,” siger formanden og udtrykker samtidigt håb om, at Malala vil blive reddet fra internationale kræfters misbrug af Malala, i deres egen sags tjeneste.

 

Hun må ikke blive et ideol for ungdommen

”Vi kan simpelthen ikke tillade at Malala bliver et idol for vore ungdom.” (The Nation)

 

I Pakistan er det en udbredt konspirationsteori, at fænomenet Malala er et plot mellem amerikansk, indiske og israelske efterretningstjenester, hvis formål er at bagvaske Pakistan. (The Daily Beast)

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…