De lavede en undersøgelse af børnesæder i biler – og fik et chok over det, de fandt

Forskere fra Birmingham universitet tog prøver fra børnesæder i 20 forskellige biler. De blev rystede, da de så hvad prøverne viste.

 

Der var 100 farlige typer af bakterier på hver kvadratcentimeter af sædet. Det er dobbelt så mange som på et gennemsnitlig toiletsæde. Det skriver MailOnline.

 

De bakterier der blev fundet kan fører til alvorlige sygdomme. Det er blandt andet bakterier som Salmonella og E coli.

 

 

Bilen er ofte en ren svinesti

Den høje forekomst af bakterier findes ikke kun på børnesæderne, men også andre steder i bilen. De kan altså også udgøre en alvorlig smittefare for de voksne i en bil.

 

Det hænger sammen med, at bilen ofte er den rene svinesti.

 

Vi smider affald i bilen på en måde vi ike kunne drømme om at gøre det i vores hjem. Og hvad værre er vi lader affaldet ligge ofte i måneder.

 

Det er af fald som:

Chokoladepapir

Engangsemballage

Ødelagt isskrabere

Papirservietter

Kort

Læs også
Ny forskning i kræft hos ældre giver håb

Gamle tæpper

 

Undersøgelsen viser, at de fleste bilister slet ikke tænker over smittefaren.

 

De fleste gør bilen rent indvendig en gang om året. Og det er alt for lidt.

Dr Anne-Marie Krachler, fra the Institute of Microbiology and Infection at the University of Birmingham siger: “Der kan være et stort antal skadelige bakterier i en bil. De bliver nemt spredt – især hvis man spiser i bilen eller efterlader madrester”.

 

”Hvis vi vil undgå at blive smittet, når vi køre i bil, så skal vi gøre rent i bilen, ligesom vi gør rent i hjemmet”, siger Mark Griffiths til MailOnline.

 

Mark Griffiths er fra Continetal Tyres, der har gennemført en undersøgelse af 2000 biler. Det er ud af disse biler, at der er taget særlige bakterieprøver i 20 forskellige biler.

 

Men vi lægger mærker til det, når andres biler er beskidte. 37 procent svarer, at de ikke ville gå ud med en person, der har en møgbeskidt bil.

Læs også
Kvinder sætter fokus på cannabis som medicin
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…