Danske medier vil nødig fortælle om Islamisk Stats indflydelse i Europa og Danmark. Hvorfor?

YouTube

I fredags bragte den store britiske avis The Times en højst opsigtsvækkende meningsmåling. I danske medier har den dog kun fået meget sparsom omtale.

 

I målingen blev folk bedt om at sige, hvordan de ser på Islamisk Stat. Det skulle de gøre i form af karakterer, hvor 1-5 var den lave halvdel på sympati-skalaen, mens 6-10 var den høje halvdel.

 

I dagens avis skriver Morten Uhrskov om denne måling.

 

Mens langt størsteparten af den britiske befolkning som helhed giver Islamisk Stat en lav score, er der en skræmmende høj grad af sympati for den bestialske terrororganisation blandt de unge.

 

Hver syvende ung brite under 25 år viser sympati for Islamisk Stat i form af en score i den høje halvdel! Knap hver ottende i alderen 25-34 år gør det samme. (Populus/The Times)

 

Der er altså tale om hver syvende og hver ottende af samtlige briter og ikke bare af den muslimske befolkningsgruppe.

 

Ingen interesse

Det er en nærliggende formodning, at sympatien for Islamisk Stat først og fremmest findes blandt de muslimske unge. Og det må være virkelig mange, hvis sympatisørerne udgør omkring hver syvende og hver ottende af samtlige unge briter.

 

Det er langt mere, end man almindeligvis har antaget. Sympatien med organisationen synes at gå milevidt ud over det ”lillebitte mindretal”, som man ofte taler om.

 

Var det virkelig ikke en nærmere omtale værd i danske medier? Med en debat om, hvad man skal lægge i disse tal?

 

Åbenbart ikke. Denne temmelig chokerende første måling af Islamisk Stats aktuelle opbakning i et europæisk land, har i vidt omfang været ignoreret.

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

Moskeer, der ikke vil tage afstand

Danske medier synes heller ikke at have megen lyst til at beskæftige sig med Islamisk Stats opbakning i Danmark.

 

Den Korte Avis afslørede, at en talsmand for moskeen på Grimhøjvej i Aarhus erklærede sin støtte til Islamisk Stat og direkte adspurgt nægtede at tage afstand fra organisationen.

 

Reaktionen fra andre danske medier bestod først og fremmest i, at både TV2 og Danmarks Radio kredsede om, at Den Korte Avis måske havde gengivet talsmandens synspunkter forkert. Talsmanden for den meget radikale moské blev altså gjort til offer.

 

TV2 Østjylland tog dog tråden op og spurgte en række moskeer i deres område, om de ville tage afstand fra Islamisk Stat. Men kun en enkelt af de adspurgte moskeer – med tyrkisk baggrund – tog klart og utvetydigt afstand fra den frygtelige terrororganisation.

 

Resten ville enten ikke udtale sig eller ikke tage afstand.

 

Læs også
BBC: Kilde siger, at den efterlyste tyrker fra Utrecht har været terrorist for Islamisk Stat

Det var da noget af en nyhed. Men det syntes de øvrige danske medier åbenbart ikke. De var stort set tavse.

 

Islamisk Stat og nazismen

Islamisk Stats islamisme er anderledes end nazismen. Men de to strømninger har stærke fælles træk.

 

Det gælder kampen for et totalitært samfund, hvor demokratiet og den personlige frihed knuses fuldstændig.

 

Og det gælder den kyniske foragt for menneskeliv, der præger og prægede deres myrderier.

 

Siden Anden Verdenskrig er generationer i Danmark og andre lande blevet opdraget til at være på vagt over for selv det mindste tilløb til en gentagelse af nazismens barbari.

 

Men nu udspiller barbariet sig lige foran øjnene på os. Selvfølgelig ikke i form af en direkte gentagelse af nazismen – sådan forløber historien ikke. Men i form af en ny bevægelse, der er lige så konsekvent totalitær og umenneskelig.

Læs også
Tre partier siger nej til at lade Islamisk Stats tilhængere komme tilbage til Danmark

 

Og så lader danske medier i vidt omfang som ingenting. Bevares, de har historier om Islamisk Stat. Men de gør intet forsøg på at skabe en bevidsthed om, hvor stærk truslen fra denne nye udgave af mørkets kræfter er. Tværtimod dysser de problemet ned.

 

Bekræfter hinanden

Hvorfor? Der er vel ingen anden forklaring, end at mange i medierne er opdraget til en politisk korrekthed, der giver dem stor ulyst til at kritisere noget som helst, der trives blandt muslimer. For de er jo per definition altid ofre for vores diskrimination, ikke sandt?

 

På den måde kan en talsmand for en rabiat moské også blive set som et offer for Den Korte Avis.

 

Imens kan man i disse kredse fortsætte med at bekræfte hinanden i, hvor vigtigt det er at være på vagt over for alt, der kunne minde om nazismen. Og føle sig vældig rigtig og god ved at gøre det …

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…