Brøndbys damefodboldhold fejrer sejr med ‘vovet’ foto – det får moralpolitiet op i det røde felt

Instagram

Brøndby har et damefodboldhold, som for nylig slog Fortuna Hjørring med 3-2. De blev fejret med skæg og ballade. De unge kvinder tog et billede, hvor man kan skimte bagdelen på nogle af dem. Det kan se ud, som om de ikke har trusser på. Billedet er lagt ud på Instagram.

Dette billede har fået det svenske moralpoliti i skikkelse af den svenske avis Expressen/KvP op i det røde felt. De ansvarlige for det danske fodboldhold bliver skældt ud. Og direktøren for fodboldklubben FC Rosengårds damehold fordømmer billedet. Rosengård er den indvandrertætte store bydel i Malmø. (Avpixlat)
Men er fodboldpigernes foto et eksempel på kvinder som hænger fast i en stereotyp kvinderolle eller er det frigjorte unge kvinder?
Moralpolitiet mener det første. Avpixlat, som har skrevet om sagen, mener det sidste:
De skriver om Expressens dækning, at den er et udslag af en “radikalfeministisk puritanisme, som giver sig ud for at handle om lighed, men som mere ligner fortidens religiøse seksualforskrækkelse.”
De negative reaktioner på det fuldstændig uskyldige billede af Brøndby-spillerne ser ud til at bygge på en alliance mellem den ekstreme feminisme, som fylder meget i svenske medier, og så det muslimske krav om tildækning af kvinder, som politisk korrekte kredse har en tendens til at sluge råt.
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…