Berygtet og dybt kriminel bandeleder: Sparkede kvinde i hovedet, men slap for udvisning

Pressefoto: DR

Abderrozak Benarabe, bedre kendt som Store A, er en berygtede bandeleder fra Blågårds Plads. Han har fået flere domme for blandt andet grov vold. Og han har været hellige kriger i Syrien.

 

Nu er han dømt for at have overfaldet og sparket en 20-årig kvinde i ansigtet og på kroppen. Med i dommen var også røveri af kvindens mobiltelefon.

 

Men alligevel fik han kun seks måneders ubetinget fængsel, da han i torsdags i Københavns Byret fik sin dom. Og han slap for at blive udvist. Ikke engang en betinget udvisning blev han idømt.

 

Anklageren havde krævet seks måneders fængsel plus betinget udvisning af Danmark, medens Store A’s forsvarer mente, at tre – fire måneders fængsel måtte være tilstrækkeligt.

 

Anklagemyndigheden fik således kun medhold i straflængden, men ikke i udvisningsdelen.

 

 

Den 20-årige kvinde blev fundet død på et hotelværelse

Under retssagen måtte anklagemyndigheden undvære sit kronvidne, den 20-årige kvinde, som bandelederen havde slået ned og sparket.

 

Hun blev torsdag den 20. februar fundet død på et hotelværelse i Sydhavnen. Politiet har ikke ønsket at oplyse nærmere om dødsårsagen.

 

”Jeg kan bekræfte, at hun er blevet fundet død. Det er politiets vurdering, at der ikke er noget mistænkeligt ved dødsfaldet,” sagde politikommissær Steffen Thaaning, Københavns Politi, dengang til BT.

 

Forinden havde den nu afdøde 20-årige kvinde dog nået at afgive forklaring i et indenretligt forhør, og havde her fortalt, at Store A var begyndt at tæske hende straks efter at de var mødtes.

 

Læs også
Minister har fået nok: Mandlige migranter skal kunne smides ud af landet, hvis de gentagne gange krænker kvinder

Gav hende to cirkelspark i hovedet

Ifølge anklageskriftet havde Store A først slået kvinden i ansigtet og derpå tildelt hende to cirkelspark i hovedet, så hun faldt om. Medens hun lå på jorden havde han derpå sparket og trampet på hende 10-15 gange på både kroppen og på hovedet. (BT)

 

Overfaldet fandt sted på Blegdamsvej på Nørrebro den 23. maj sidste år, men først i januar i år lykkedes det politiet at få anholdt den berygtede gangster og bandeleder, som straks efter overfaldet var stukket af til udlandet.

 

Under grundlovsforhøret umiddelbart efter anholdelsen i januar havde Store A ifølge Ekstra Bladet begrundet sin flugt med, at han ”ikke gad bruge sin sommer i Politigårdens fængsel.”

 

Om selve overfaldet havde han forklaret, at den nu afdøde 20-årige kvinde skulle have forfulgt ham, hvilket han var træt af, og derfor havde aftalt at mødes med hende.

 

 

”Jeg var vred og vi skændtes. Jeg gav hende en flad, og så spyttede hun mig i ansigtet. Her slog det klik for mig,” havde han ifølge Ekstra Bladet fortalt under Grundlovsforhøret.

 

Læs også
Lars Løkke holdt møde med Marokkos udenrigsminister om Mansour, der er dømt til udvisning – her er det svar, han fik

Tidligere straffet flere gange for blandt andet grov vold og trusler

Abderrozak Benarabe, som er født i 1973 af marokkanske forældre har ikke dansk statsborgerskab.

 

Bandelederen fra Blågårds Plads er ikke ukendt med fængselslivet. I 1999 blev han idømt lidt over tre års fængsel for grov vold, trusler og røveri.

 

Forinden havde han allerede som 15-årig fået en dom for knivstikkeri og som 17-årig en dom for at skyde en mand i benet og efterfølgende en række domme for narkokriminalitet, overfald og knivstikkeri.

 

Knap nok var han blevet løsladt efter dommen i 1990, førend han i 2002 igen røg i fængsel. Denne gang med en dom på to år for omfattende hashandel.

 

I 2008 blev han sigtet i den såkaldte lejemordsag, hvor han ifølge anklageskriftet skulle have hyret to polske lejemordere til at myrde fem rivaler i den kriminelle underverden, men da der manglede både lig og tekniske beviser, blev han frikendt i Landsretten.

 

Det betød dog ikke, at han blev løsladt, da han ved samme lejlighed blev kendt skyldig i endnu en volds- og trusselsag og idømt fire og et halvt års fængsel.

Læs også
Asylansøger slog sig 8-årige datter med kæp – retten lægger fløjlshandsken og dømmer ham til udvisning

 

Hellig kriger i Syrien

Kort tid efter, at han var blevet løsladt fra den seneste dom, drog Store A med en TV-fotograf i hælene til Syrien som hellig kriger. Det kom der en forherligende TV-udsendelse ud af på Danmarks Radios DR2 under titlen ”Fra bandekrig til Jihad”.

 

 

I Syrien kæmpede Store A sammen med den islamiske gruppe Ahrar al-Sham, der ifølge det anerkendte amerikanske tidsskift Foreign Affaires er en gruppe, der er tilknyttet terrororganisationen al-Qaeda.

 

Men på trods af regeringens gentagne erklæringer om, at folk fra Danmark, der tager til Syrien for at kæmpe sammen med islamiske terror-relaterede grupper, vil bliver straffet, skete der intet med Store A, da han vendte tilbage.

 

Tværtimod fik han efter tilbagekomsten til Danmark mulighed for at sparke en 20-årig kvinde næsten halvt ihjel på åben gade og derefter flygte til udlandet.

 

Peter Skaarup: ”Skræmmende og modbydeligt”

Læs også
Svensk ’venligbo’ græd foran medierne, da afghaner skulle udvises – nu afsløres manden som en led tyran

Hos Dansk Folkeparti er retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup, rystet over, at gangsteren og bandelederen fra Blågårds Plads ikke engang kunne blive idømt en betinget udvisning efter det brutale overfald på den nu afdøde 20-årige kvinde.

 

”Det er decideret skræmmende og modbydeligt, at professionelle gangstere og jihadister som den såkaldte Store A, der har maltrakteret en ekskæreste og været i Syrien på jihad-mission samt er kendt for at stå bag organiseret kriminalitet i gangstermiljøet på Blågårds Plads, kan slippe for udvisning, ” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Det dokumenterer til fulde, at regeringen står for meget på de kriminelles side. Det er nemlig den siddende regering, der med gustent overlæg har pålagt domstolene ikke at hjemsende selv forhærdede kriminelle stik i mod al sund fornuft og rimelighed.”

 

Peter Skaarup understreger, at forholdet vil blive taget op under den kommende valgkamp.

 

”Vi vil derfor i Dansk Folkeparti gå til valg på at stramme reglerne for udvisning af kriminelle udlændinge, så det bliver langt nemmere at få dem udvist i fremtiden, helst hver gang, når de har begået og er blevet dømt for grov kriminalitet,” siger Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup, til Den Korte Avis.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…