En bager-ekspedient og en kunde med muslimsk tørklæde kom i strid – så blev butikkens ruder knust og en ekspedient overfaldet

Facebook

På Nørrebrogade i København ligger Munch – Bageri og Kaffebar. Her opstod en strid mellem en ekspedient og en muslimsk kunde med tørklæde.

 

Foreløbig har denne strid resulteret i, at brosten smadrede forretningens ruder. Senere fik en anden ekspedient nikket en skalle.

 

”Islamofobisk”

Torsdag havde en muslimsk kvinde ved navn Louiza Friis Kaadach et meget langt indlæg på Facebook.

 

Her beskrev hun, hvordan hun havde oplevet en situation i Munchs forretning på Nørrebrogade. Ifølge hende blev hun mødt af ekspedienten med en meget afvisende attitude. Hun kalder derfor bageriet for ISLAMOFOBISK.

 

Ekspedienten skal blandt andet have sagt: ”Det er sgu da provokerende, når du kommer herind med det tørklæde.”

 

Ejerens svar

Ejeren af Munch, Kenneth Lykke Munch, har en kommentar på Facebook til Louiza Friis Kaadachs indlæg. Han skriver blandt andet:

 

”Munch bageri og kaffebar ønsker at modtage og modtager dagligt ALLE slags kunder, med forskellig nationalitet og kulturelle baggrund. Det er vi meget glade for, da alle er velkomne i vores butik.”

 

Kenneth Lykke Munch peger dog på, at det kan være et problem, når der bliver mange besøg af medborgere med tydelige religiøse symboler (vel specielt tørklæder). Det kan udløse kommentarer.

 

Han understreger, at dette ikke er udtryk for racisme. Det drejer sig om mennesker, der er kritiske over for, at religiøse symboler præger en kaffebar.

 

Læs også
Socialdemokratisk politiker: ”Vi skal nok sørge for, at navnet Muhammed aldrig forsvinder”

Debatten har fået deltagelse af islamisten Asmaa Abdol-Hamid, der utvetydigt støtter sin religionsfælle Louiza Friis Kaadach og opfordrer til at boykotte kaffebaren.

 

Så blev der smadret ruder og inventar og nikket skaller

Andre har siden grebet til vold. I går nat smadrede tre personer butikkens ruder med brosten. Resultatet kan man se på billederne her. Sådan kan man jo også føre en ”debat”.

 

Men ifølge Munchs Facebook-profil stoppede det ikke dér:

 

Ved lukketid i går kom to personer ind i forretningen. Den ene præsenterede sig som Louiza Friis Kadachs bror. De to spurgte ekspedienten, om han havde noget at gøre med hændelsen i torsdags.

 

Han svarede nej. Men den ene af de to nikkede ham alligevel for god ordens skyld en skalle. Den anden smadrede så også lige noget mere inventar.

 

Var voldmanden bror til kvinden med tørklædet?

Læs også
Sverige hjemsøges af ‘unge’, der løber rundt på togsporerne – en dag afslørede jeg en af dem

Den Korte Avis´ har endnu ikke set nogen kommentarer fra Louiza Friis Kadach eller Asmaa Abdol Hamid til disse voldsepisoder.

 

Vi afventer, om de kommer med en fordømmelse. Vi afventer også en afklaring fra Louiza Friis Kaadach på, om den ene af voldsmændene vitterlig er hendes bror.

 

Hvis det er tilfældet, kan hun måske forklare, hvorfor voldsmanden på den måde signalerede, at han og makkeren ønskede at nikke skaller og smadre inventar på Louiza Friis Kaadachs vegne. Ellers var der jo ingen grund til at nævne, at han var hendes bror.

Sidste nyt

Ifølge en henvendelse fra en læser har Louiza Friis Kaadach i går lavet en opdatering, som kan læses på hendes side på Facebook:

 

“Jeg er i dag blevet informeret om, at der natten til søndag er blevet udøvet hærværk på Munch bageri og kaffebar. Herudover er en medarbejder ifølge Munchs Facebookside blevet nikket en skalle efter butikkens lukketid af en person, som angiveligt skulle have sagt, at han er min bror. Jeg tager SKARPT afstand fra al form for hærværk og vold mod butikken, dens ejer og hans medarbejdere!”

 

Kenneth Lykke Munch skriver på Facebook, at han nu begynder at blive nervøs for, at hans butik bliver ødelagt.

 

Læs også
Slik-koncern hylder det islamiske tørklæde i reklamer – imens gør modige kvinder oprør mod det

I Danmark?

 

Den Korte Avis har flere kilder til denne fremstilling af forløbet: … Endelig er der den omtalte debat på Facebook.

 

Sådan så Munch ud før hærværket (Facebook):

 

Her er facaden efter hærværk:

 

 

Andre har sendt lignende fotos. Dette er taget af Amans Pirmeh, som bor i området. “Jeg er meget trist og bestyrtet over det, der er sket, siger Amans Pirmerh, som har talt med bageren,  til Den Korte Avis:

Læs også
Bageren Ali fra Tingbjerg stod over for store problemer med sin forretning, allerede inden hærværket blev begået – det viser fødevarerapport

 

Fra opdateringer på Munchs facebook side:

 

Dette må være en sag for politiet:

 

En medarbejder blev nikket en skalle:

 

Er voldsmændene ude efter at få lukket cafeen?:

Læs også
Optrapning i indvandrerghetto: Nu skal der være politi i busserne for at forhindre vold og hærværk

 

 

Læs også

http://denfrie.blogspot.dk/2014/06/nrrebro-bager-insisterer-pa-kritik-af.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…