20 familiemedlemmer stenede ung kvinde til døde for at trodse familien og gifte sig med den hun elskede

Screenshot, Post TV
Tirsdag morgen blev den 25-årige Arzana Parveen slæbt hen foran retten i den pakistanske by Lahore. Hun var nygift og gravid.

 

Kvinden var på vej til retten i en bortførelsessag, hvor hendes far havde anklaget hendes ægtemand, den 45-årige Mohammad Iqbal, for at bortføre Arzana.

 

Men ved retsbygningen ventede omkring 20 familiemedlemmer, der overraskede den unge kvinde. De overfaldt hende, og foran flere tilskuere tæskede de hende med sten til hun ikke længere var i live.

Klansamfundet og islams regler

Nu skulle “retfærdighed” ifølge klansamfundet og ortodoks islam føres ud i livet.

 

Den unge kvinde skulle stenes til døde. Hun havde giftet sig med den mand, hun elskede, og hun havde trodset sin familie, der havde arrangeret et ægteskab med et familiemedlem.

 

Det var et brud på en grundlæggende regel i det pakistanske klansamfund, der lyder, at man skal underkaste sig familien, klanen, stammen.

 

Men det var også et brud på islams opfattelse af kvindens rolle. Mænd står over kvinder, og kvinder skal i et og alt indordne sig under mænd. Kvinder har ikke frihed til selv at bestemme og vælge ægtefælle.

 

20 familiemedlemmer samlede sig omkring Arzana Parveen og begyndte at smide sten mod hende, indtil hun døde af sine kvæstelser.

 

Det skriver Huffington Post.

 

Straks efter den forfærdelige gerning blev hendes far, Rana Mujahid, anholdt.

 

“Jeg dræbte min datter, fordi hun havde vanæret vores familie ved at gifte sig med en mand uden vores tilladelse, og jeg fortryder det ikke,” skulle Rana Mujahid ifølge politiet have sagt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…