Tiltalt for voldtægt – hævder, at Koranen frikender ham

I går startede retssagen mod ”tunnelmanden”. Han er en familiefar på 41 år, har marokkansk baggrund og er tiltalt for forbrydelser mod 12 kvinder mellem 18 og 40 år.

 

Tiltalen drejer sig om et tilfælde af fuldbyrdet voldtægt, en række voldtægtsforsøg og tyverier.

 

Sælsom begrundelse

Han kaldes ”tunnelmanden”, fordi langt de fleste overfald foregik omkring en tunnel under Høje Gladsaxe Vej ved den københavnske indvandrerghetto Tingbjerg.

 

Det var et rent tilfælde, at han kom i politiets søgelys. Han kørte galt i sin bil i nærheden af den omtalte tunnel, og vidner fortalte til politiet, at han havde forsøgt at skjule en taske, som lå i bilen.

 

Tasken viste sig at tilhøre en kvinde, som havde været offer for et røveri dagen i forvejen. Og så rullede sagen.

 

Det er en sag, der vækker opmærksomhed på grund af striben af modbydelige overgreb på kvinderne. Men også på grund af en af dansk retshistories mest sælsomme begrundelser fra en tiltalt for, at han er uskyldig.

 

Dna-spor og Koranen

Der er særdeles stærke beviser mod ”tunnelmanden”. Først og fremmest er der dna-spor, som knytter ham til flere af de seksuelle overfald, herunder den fuldbyrdede voldtægt fra 2009.

 

Det forhindrer imidlertid ikke manden i at bedyre sin uskyld. Hvordan? Har han vidner, der taler til hans forsvar? Har han fysiske tegn på sin uskyld? Nej, han har Koranen.

 

”Ifølge Koranen er jeg uskyldig,” erklærede han på gårsdagens retsmøde og fortsatte: ”Jeg har slet ikke med den sag at gøre. Ifølge min religion må man ikke gøre sådan noget, og det er ikke mig.” (tv2.dk)

 

Læs også
Nye tal viser, at antallet af voldtægter stiger, og asylansøgere bliver dømt for vold i stor stil – men indbrud falder

Altså: Koranen forbyder muslimer at gøre den slags. Jeg er muslim. Ergo er jeg uskyldig.

 

Virkeligheden er, som Koranen siger, den er

Set med almindelige danske briller er dette naturligvis en gevaldig røverhistorie fra en mand, som er parat til at påstå hvad som helst i en situation, hvor han har overvældende beviser imod sig. En mand, som selvfølgelig ved, hvad han har foretaget sig.

 

Men der ligger en form for logik i hans forsvar, som bare er helt fremmed for de fleste danskere.

 

En stor del af verdens muslimer er opdraget til, at virkeligheden er, som Koranen siger, at den er. Uanset, hvad videnskaben siger – for eksempel i form af dna-analyser.

 

De er også opdraget til, at verdens gang ned til mindste detalje styres af Allah. Det er ikke noget, man har et personligt ansvar for.

 

Med den opdragelse vil nogle muslimer være parate til at følge ”tunnelmandens” forklaring. Når nu Allah styrer det hele, og når Allah gennem Koranen siger, at muslimer ikke kan begå den slags forbrydelser.

Læs også
Undgå sexoverfald på kirkegården – tysk avis formidler råd til kvinder

 

En muslimsk leder siger det samme

Nej, det er for langt ude, vil nogle sikkert sige. Og det er ikke svært at finde muslimer, som afviser ”tunnelmandens” måde at bruge Koranen på.

 

Men hans argumentation er faktisk ikke så usædvanlig endda.  Man kan høre lignende ræsonnementer fra højeste sted. For eksempel i skikkelse af en fremtrædende muslimsk leder som Tyrkiets premierminister Erdogan.

 

Han blev på et tidspunkt bedt om en kommentar til Sudans muslimske leder Omar al-Bashir. Denne var under anklage for folkemord, ikke mindst på grund af myrderierne i Darfur-provinsen.

 

Men Erdogans reaktion lød: Muslimer har ifølge deres religion ikke lov til at begå folkemord. Derfor kan Bashir ikke være skyldig i folkemord. Altså ”tunnelmandens” ræsonnement.

 

Hvis man bruger Koranen på den måde, kan det bruges til at bortforklare de frygteligste ting – fra folkemord til voldtægt. Man forholder sig slet ikke til objektive beviser og personligt ansvar.

 

Læs også
En kvinde blev voldtaget i Sverige – derefter udsendte politiet et signalement … af kvinden

En hån

Retten vil selvfølgelig være helt afvisende over for ”tunnelmandens” henvisning til, at han ifølge Koranen er uskyldig. Rent juridisk står hans sag ekstremt dårligt, og en betragtelig straf venter ham formentlig.

 

Men det kan jo ikke gøre hans ugerninger ugjorte – hvis det altså er ham. I så fald har han påført en række kvinder et frygteligt mareridt. Det gælder frem for alt den blot 20-årige kvinde, der blev udsat for fuldbyrdet voldtægt.

 

For dem må det slet og ret føles som en hån, at han forsøger at bruge Koranen til at slippe for at stå til ansvar for de modbydelige forbrydelser, som meget tyder på, at han har begået.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…