Østeuropæiske tricktyve sværmer nu for alvor frit ind over de åbne danske grænser

Østeuropæiske tricktyve sværmer nu for alvor frit ind over de danske grænser, som EU støttet af et flertal i Folketinget kræver skal være åbne og ubevogtede.

 

35 unge mellem 20 og 29 år blev hver dag i 2012 udsat for et tricktyveri.

 

37.000 blev samme år udsat for lomme- eller tasketyveri.

 

Resultatet aflæses hver dag i døgnrapporterne fra landets politikredse, der især på Sjælland og i Storkøbenhavn, men nu også i stigende grad på Fyn, bestormes med anmeldelser fra især ældre og svagelige mennesker, der har været udsat for tricktyverier.

 

De fleste tricktyve slipper godt fra det. Men ikke alle. Og det giver os mulighed for at få et indblik i, hvor omfattende deres kriminelle aktiviteter er.

 

En sag fra retten i Glostrup viser, hvor effektivt to rumænere kan plyndre på blot to måneder.

 

Her kommer sagen:

 

 

Havde specialiseret sig i kreditkort

Det drejer sig om en 42-årig rumænsk kvinde og en 21-årig ligeledes rumænsk mand. De havde blandt andet specialiseret sig i kreditkort og afluring af pinkoder. Deres ofre var ældre mnnesker.

 

Ved retten i Glostrup er de blevet idømt hver ni måneders fængsel samt udvisning af Danmark i seks år for i alt 28 kriminelle forhold begået i Storkøbenhavn i maj og juni måned.

 

Læs også
80-årig mand ventede bare på bussen – så udnyttede to udlændinge groft hans hjælpsomhed

Det drejede sig ifølge retten hovedsageligt om tricktyverier, som parret havde specialiseret sig i.

 

Nåede at score 120.000 kroner

Først aflurede de PIN-koden. Så forvirrede de deres ofre og stjal kreditkortet. Dernæst hævede de løs i pengeautomater.

 

Det var mest i supermarkeder, de aflurede pinkoder og stjal kreditkort. På den måde nåede de på blot to måneder at hæve 120.000 kroner.

 

Retten dømte dem desuden for forsøg på at hæve yderligere 10.000 kroner samt for at stjæle 4.000 kroner fra en ældre mand.

 

Ifølge anklageren i sagen, senioranklager ved Københavns Vestegns Politi, Peter Stæhr, var de virkelig dygtige til deres håndværk. ”De fleste af deres ofre opdagede ført tyveriet senere,”  pointerede han under sagen.

 

Blev anholdt i Værebroparken den 18. juni

Læs også
To personer med mellemøstligt udseende fik skabt så megen forvirring om byttepenge, at ekspedient blev snydt, så vandet drev

Parret blev anholdt den 18. juni i en lejlighed i Værebroparken af efterforskere fra Københavns Vestegns politi og fængslet dagen efter.

 

Under ransagning af lejligheden fandt politiet 23.000 kroner, som retten beslaglagde som tyvekoster.

 

Havde opereret i hele Storkøbenhavn

Efterhånden som politiets efterforskere fik arbejdet sig ind i sagen viste det sig, at de havde opereret i hele Storkøbenhavn med den samme fremgangsmåde.

 

De udså sig ældre ofre i supermarkeder og ved hæveautomater, hvor de aflurede koden og skabte postyr for at tiltrække sig ofrets opmærksomhed. Medens ofret fokuserede på den ene tricktyv, stjal den anden kortet.

 

Efterforskning via blandt bankernes videokameraer ved hæveautomater viste, at de været i aktion ved en stribe hæveautomater i tilsammen 14 byer i Københavns Vestegns Politikreds, Københavns Politikreds og Nordsjællands politikreds.

 

Et rent luksusophold

Læs også
Ingen nåde og barmhjertighed i Jylland: To rumænere idømt fængsel og udvisning med lynets fart

Og de er kun to blandt mange, og når de efter udstået fængselsstraf bliver smidt ud af landet, vil der formentlig ikke gå lang tid, før de atter er tilbage.

 

For skulle de blive taget igen, er straffen til at overse.

 

Et dansk fængselsophold med lommepenge og kondirum er for mange østeuropæere en luksuriøs måde at tilbringe en kold vinter på.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…