Radikal borgmester anklages for samarbejde med intolerante og sharia-dyrkende muslimer

I sidste uge beskyldte den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev i København løsgængeren Jaleh Tavakoli fra Københavns Borgerrepræsentation for at komme med ”udokumenterede” og ”ukorrekte” påstande. Anklagen blev fremsat onsdag under en debat i tv-programmet DR2 Morgen.

 

Allerslev og Tavakoli diskuterede en nyoprettet støttekomites initiativ til at få bygget en stormoské i København. I støttekomiteen indgår foruden borgmesteren selv blandt andre Uffe Ellemann-Jensen, domprovst Anders Gadegaard og erhvervslederen Stine Bosse sammen med paraplyorganisationen Muslimernes Fællesråd, der repræsenterer over 35.000 danske muslimer. Målet er, at byggeriet af stormoskeen kan påbegyndes i 2017 (Politiken).

 

Jaleh Tavakoli påpegede under tv-debatten, at talsmanden for Muslimernes Fællesråd, Mustafa Gezen, til Berlingske Tidende tidligere ikke har villet svare ja eller nej til, om homoseksualitet er i orden, samt at det fremtrædende medlem af organisationens bestyrelse Abdul Wahid Pedersen har agiteret for indførelsen af sharia-råd i Danmark.

 

Til det svarede Anna Mee Allerslev: ”Jaleh, jeg må bare sige, at jeg synes, det er en rigtig ærgerlig debat, vi har lige nu, for du sidder og kommer med nogle ubegrundede og (…) ukorrekte påstande”.

 

Sådan sagde talsmanden om homoseksuelle

Den Korte Avis satte sig for at belyse, om Jaleh Tavakolis udsagn reelt var ”udokumenterede” og ”ukorrekte”, som Anna Mee Allerslev anførte under debatten i DR2 Morgen.

 

I Berlingske Tidende fra den 1. juni 2011, som Tavakoli henviste til, blev talsmanden for Muslimernes Fællesråd Mustafa Gezen gentagne gange spurgt, om man i organisationen anerkendte, ”at det er helt i orden at være homoseksuel”. Til det svarede han: ”Det her er ikke bare et simpelt ja/nej-spørgsmål”.

 

Senere i artiklen nævnte Gezen imidlertid, at ”hvis et menneske vælger at være homoseksuel, så respekterer vi det” – et udsagn i umiddelbar modstrid med hans første svar. Mustafa Gezens syn på homoseksualitet fremstår altså ikke entydigt. Men citatet, Tavakoli refererede til, er korrekt og kan dokumenteres. Det blev også gjort klart i slutningen af DR2’s morgenudsendelse af studieværterne.

 

Spørgsmålet om holdningen til homoseksualitet blev i øvrigt oprindeligt stillet af det socialdemokratiske medlem af Borgerrepræsentationen Lars Aslan Rasmussen, fordi Muslimernes Fællesråd modtog offentlig støtte til at bekæmpe hadforbrydelser. Efter at have rykket flere gange modtag han et uddybende svar, men kritiserede derpå organisationen for at være uklar i mælet:

 

»Mustafa Gezen gør det meget klart, at Muslimernes Fællesråd ikke vil gøre noget for at fremme tolerance over for homoseksuelle. Organisationen er primært interesseret i at sætte sig selv i offerrollen” (Berlingske).

 

Abdul Wahid Pedersen anbefaler sharia-råd

Læs også
Danmark har fået en ny stormoské – Den Korte Avis har været på besøg

Jaleh Tavakoli kritiserede som nævnt også Muslimernes Fællesråds bestyrelsesmedlem Abdul Wahid Pedersen for at have agiteret for, at der skulle indføres sharia-råd i Danmark.

 

Den idé har han været i medierne med flere gange – senest i 2011 (Kristeligt Dagblad). Tavakolis andet udsagn er altså korrekt og kan dokumenteres.

 

Abdul Wahid Pedersen, der sidder som bestyrelsesrepræsentant i Muslimernes Fællesråd for foreningen DM-Aid, mente således, at sharia-rådene blandt andet ville kunne tage stilling til ægteskabelige konflikter – og altså fungere som et parallelt islamisk retssystem på det familieretlige område, som man kender det fra Storbritannien.

 

Wahid Pedersen har i øvrigt i en række andre tilfælde gjort sig bemærket med islamistiske tilkendegivelser. I 2009 gjorde han det for eksempel igen klart, at han ikke kunne tage afstand fra stening som straffeform:

 

”[J]eg kan ikke ændre på, at stening er en del af det islamiske strafferetssystem (…). [D]et er en straffeform, der er indstiftet af Gud som et vink med en vognstang om, at vi skal holde os fra hinandens ægtefæller. Og så er det absurd at blive ved med at spørge om, hvad jeg eller andre muslimer mener om det. Hvis jeg tog afstand fra stening, ville jeg melde mig ud af islam” (Jyllands Posten).

 

Abdul Wahid Pedersen har på samme måde udtrykt accept af flerkoneri (Jyllands Posten) og den ”mildeste” form for omskæring af piger (Information).

 

Læs også
Video: Bønnekald med “Allahu akbar” gjalder ud over byen – nu siger indbyggerne råt for usødet, hvad de mener om det

Anna Mee Allerslev svarer Den Korte Avis

Den Korte Avis har bedt både beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev og Jaleh Tavakoli komme med uddybende kommentarer i sagen om samarbejdet med Muslimernes Fællesråd. I et skriftligt svar til avisen nævner Anna Mee Allerslev følgende:

 

”Jeg har bemærket, at Jaleh Tavakoli påstår, at jeg kaldte hende for en løgner. Det er ikke korrekt. Jeg sagde, at hendes beskrivelse af Mustafa Gezen var ubegrundet og ukorrekt i DR2 Morgen. Det står jeg ved. Min støtte til – og opfattelse af Mustafa Gezen – er uændret”, skriver beskæftigelses- og integrationsborgmesteren. Hun fortsætter:

 

”Hvad Jaleh Tavakoli glemmer i udlægningen af Berlingskes gamle artikel, er, at Mustafa Gezen udtaler til citat i selvsamme artikel: ”Det er ethvert menneskes ret at vælge sin egen seksualitet”. Og det var artiklen i sin helhed, hvor der altså ikke er belæg for Jaleh Tavakolis påstande om Mustafa Gezen, jeg henviste til”.

 

Det er nu ikke i den samme artikel, at det citat, Anna Mee Allerslev omtaler, indgår i, men derimod i en anden Berlingske-artikel (S). Gezens svar fremstår derudover som nævnt som en selvmodsigelse.

 

Anna Mee Allerslev kommer i øvrigt ikke ind på rigtigheden af Tavakolis påstand om, at Abdul Wahid Pedersen som medlem af Muslimernes Fællesråds bestyrelse har ønsket at indføre sharia-råd i Danmark. I stedet skriver hun:

 

”Jeg har i de år, jeg har kendt og samarbejdet med Muslimernes Fællesråd, ikke haft grund til at mistænke organisationen for hverken at gå ind for stening eller agitere for indførelsen af sharia-råd i Danmark. Der er ligeledes intet i foreningens vedtægter eller formålsbeskrivelse, der giver anledning til at mene andet. (…) Muslimernes Fællesråd er en demokratisk organisation, der på flere parametre bidrager til at løse væsentlige samfundsmæssige opgaver”.

Læs også
Denne plakat vil Anna Mee Allerslev ikke bryde sig om

 

Jaleh Tavakolis kommentar

Jaleh Tavakoli er uenig med Anna Mee Allerslev. Hun mener for det første, at borgmesterens beskyldninger mod hende er alvorlige og helt ude i hampen: ”Anna Mee Allerslev påstår jo, at jeg lyver på åbent tv, selvom hun ingenting har at have det i. Hvad er forskellen på at komme med udokumenterede påstande og at blive kaldt en løgner?”.

 

Tavakoli fastholder derudover sin kritik af Mustafa Gezen og Abdul Wahid Pedersen fra Muslimernes Fællesråd og advarer mod at fortsætte samarbejdet med organisationen om en ny stormoske.

 

”Jeg ved, at Abdul Wahid Pedersen i længere tid har været en hovedaktør inden for Muslimernes Fællesråd, og han har i mange år arbejdet for denne her stormoske. Det gør mig meget bekymret, at han sidder med i bestyrelsen, og at hverken Anna Mee Allerslev eller andre vil forholde sig til, at det altså er sharialov, han argumenterer for”.

 

Tavakoli anklager i den forbindelse venstrefløjen for at svigte de demokratiske, sekulære muslimer:

 

”Jeg kender rigtig mange muslimer, som gerne vil tilbede deres gud og dyrke deres religion, men som ikke er politiske islamister. Problemet er, at de ikke ved, hvor de skal gå i moské henne, for alle de steder, hvor de kommer, er der en politisering af islam. Den situation har venstrefløjen et stort medansvar for, fordi man giver rum til folk med ekstreme holdninger.”

 

Læs også
Imam skabte bestyrtelse, da han forklarede skoleelever, at ”grise er homoseksuelle”

Den Korte Avis ville gerne have haft en kommentar fra talsmanden fra Muslimernes Fællesråd, Mustafa Gezen, men han har meddelt, at han ikke kunne nå at svare inden deadline. Vi har også forsøgt at få en kommentar fra Abdul Wahid Pedersen, der sidder i bestyrelsen for Muslimernes Fællesråd. Men han ønsker ikke at lade sig interviewe til Den Korte Avis

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…