Prøv noget helt specielt: kør med damptog på S-banen

Ingen tvivl om, at rejsende på det københavnske S-banenet ind i mellem vil spærre øjnene op i den kommende weekend, når de pludselig får følgeskab af et damplokomotiv, der kommer brusende.

 

Det er Nordsjællands Veterantog, der i weekenden lørdag den 19. oktober og søndag den 20. oktober sætter fuld damp S-banenettet med et veterantog, der med tre afgange begge dage gennemkører strækningen Rungsted Kyst – Klampenborg – Hellerup – København H – Nørrebro – Hellerup – Klampenborg – Rungsted Kyst.

 

Kører de mon mere præcist end DSB?

Første afgang fra Rungsted Kyst er klokken 09:13 med ankomst retur klokken 11:03. Næste gang, der fyres op under lokomotivets kedler, er til afgangen fra Rungsted Kyst 12:13 med ankomst retur 14:03. Sidste tur køres med afgang fra Rungsted Kyst 15:13 med ankomst retur 17:03.

 

En returbillet koster 120 kroner og en enkeltbillet 80 kroner. Børn under tolv år slipper med det halve, medens børn under tre år får turen gratis. Det koster heller ikke noget at tage barnevogne med.

 

Billetter sælges kun på toget, og Nordsjællands Veteranklub henstiller, at man så vidt muligt medbringer lige penge.

 

Oplev også hvordan lokomotivet klargøres til en tur

Udover selve oplevelsen ved at køre gennem det københavnske S-banenet i de antikke trævogne med for- og bagperron trukket af et damplokomotiv, bliver der også mulighed for at opleve, hvordan et damplokomotiv klargøres til en tur med blandt andet vandpåfyldning.

 

Det bliver den K-maskine, DSB K 582 fra år 1900, som trækker veterantogets vogne, der her vil kunne opleves.

 

Det sker begge dage i forbindelse med et åbent hus arrangement på Rungsted Remise, der er Nordsjællands Veterantogs værksted for damplokomotiver, og det er remisens renovering, der skal fejres.

 

Den fremstår efter tre års arbejde nu gennemrenoveret takket være blandt andet en donation fra RealDania på 3,8 millioner kroner.

 

Læs også
Togkontrolløren passede sit arbejde og bad en muslimsk kvinde vise billet – så gik en araber amok og kaldte hende ‘racist’

V-trafikordfører sikrede seks millioner kroner til veterantog

I april i år lykkedes det Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, at få afsat en bevilling på seks millioner kroner til fremme af kørsel med veterantog.

 

”Jeg er meget begejstret for veterantog. Jeg har arbejdet for, at vi fik afsat de her penge, fordi veterantog er et vigtigt stykke kulturhistorie,” sagde Venstres trafikmordfører dengang til Ritzau.

 

Kristian Pihl Lorentzens fascination af jernbanen og den betydning, den har haft og har for landets udvikling, er blandt andet kommet til udtryk i et fornemt værk, ”På sporet af Danmark – Jernbanen før, nu og i fremtiden.”

 

En bog, som på der varmeste kan anbefales alle med interesse for ikke blot jernbaner, men også danmarkshistorie fortalt på en anderles og levende måde.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…