En mand i en stillekupé bad om ro – så fik han en kniv i maven

Natten til søndag sad en 25-årig mand i en stillekupé i et S-tog. To mænd optrådte larmende, og den 25-årige bad dem derfor om at være stille.

 

Men det skulle han ikke have gjort. Den ene af de to stak ham med en kniv i maven. Tidligt søndag morgen kom han på operationsbordet, og det ser heldigvis ud til, at han slipper fra overfaldet med livet i behold.

 

De to gerningsmænd beskrives som yngre mænd på mellem 16 og 19 år, som begge har afrikansk udseende. Formentlig er de somaliere (Jyllands-Posten/Ritzau og TV2-Nyhederne)

 

Sent i går blev en mand på 18 år anholdt. Han bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør(BT)

 

Nyt overfald

Få minutter senere blev en tilfældig passager i en bus overfaldet og sparket. Overfaldet skete i en bus, som kørte fra Nørreport Station, hvor de to var stået af toget.

 

Passageren sad for sig selv i bussen, da de to voldsmænd kom ind. “Hvad glor du på?” spurgte de ham, selv om han slet ikke havde set dem. Og så begyndte de at slå og sparke. (Ekstra Bladet og BT)

 

Politiet kalder overfaldet meget groft og helt umotiveret. De mener, at det kan være de samme gerningsmænd som dem, der stak manden i S-toget. (BT)

 

Trampet i ansigtet

Natten til lørdag blev en 19-årig mand overfaldet i Aarhus midtby. Han blev sparket i hovedet af en udenlandsk mand.

 

Da han lå på jorden, trampede gerningsmanden ham tre-fire gange i ansigtet, ifølge oplysning fra vagtchef Carsten Dahl, Østjyllands Politi.

 

Læs også
Er tiltalt for drabsforsøg mod søsters ekskæreste: Skød mod en dør i Vollsmose og forsøgte derpå at stikke af til Somalia

Offeret blev efterfølgende bragt til skadestuen på Aarhus Sygehus, fordi han klagede over svimmelhed og smerter i hovedet.

 

Gerningsmanden beskrives som en høj udenlandsk mand med sort hår. (Ekstra Bladet)

 

Somaliere mod arabere – og endnu en kniv

Ligeledes natten til lørdag kom det i den centrale del af Kolding til et voldsomt opgør mellem to grupper – den ene af somalisk, den anden af arabisk oprindelse.

 

En 22-årig mand blev stukket to gange med kniv, og han er blevet behandlet på sygehuset i Kolding.

 

En person er anholdt, og politiet leder efter andre gerningsmænd. Politiet betegner nattens stemning som ”ond” og mener ikke, at opgøret opstod tilfældigt. De to grupper opsøgte tilsyneladende hinanden for at komme i slagsmål. Mindst 30 mennesker var aktive. (Jyllands-Posten/Ritzau)

 

Tvunget til oralsex

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

Fredag aften mellem kl. 20 og 21 blev en kvinde i 20’erne overfaldet, da hun kom gående på et stisystem i Odense-bydelen Vollsmose. Hun blev truet til oralsex. TV2 beskrev det søndag aftes som voldtægt.

 

En dreng på bare 15 år er anholdt for forbrydelsen. Han er dansk statsborger med somalisk baggrund.

 

Drengen blev anholdt på baggrund af kvindens signalement og på baggrund af et andet voldeligt overfald mod en kvinde i sidste uge, hvor politiet havde ham til afhøring. Han nægter sig skyldig. (Ekstra Bladet)

 

Det var endnu en weekend i voldskulturens tegn.

 

Stærkt overrepræsenterede i voldsstatistikken

Folk med dansk baggrund kan som bekendt også være voldelige. Det kan vestlige indvandrere også. Og indvandrere fra for eksempel Vietnam, Kina og Sri Lanka.

 

Men folk med somalisk, nordafrikansk og arabisk baggrund er stærkt overrepræsenterede i statistikken over voldskriminalitet. Det gælder især efterkommerne, som er født og opvokset i Danmark. En del af dem har en ganske særlig måde at hævde sig på. (Danmarks Statistik: ”Indvandrere i Danmark 2013”)

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

 

Voldskultur

De kommer fra samfund, som er præget af en langt stærkere voldskultur, end vi er vant til i Danmark. Denne voldskultur er forbundet med stammesamfundets skarpe opdeling i ”os” og ”dem”.

 

Mange af de voldelige typer ser danskere og det danske samfund som ”dem”. Hvis de krænker ”os”, skal de straffes med alle midler. Og kvinder skal ikke gå rundt og være frie, men behandles som de laverestående væsner de er.

 

Denne volds- og stammekultur er ikke et eller andet teoretisk debatemne. Det er ganske håndgribelig virkelighed i Danmark en almindelig weekend i december.

 

Truer tilliden

Konsekvenserne er selvfølgelig særlig alvorlige for dem, der bliver ramt af volden og sexoverfaldene.

 

Men de afstumpede voldelige overfald har også konsekvenser for alle os andre. De skader troen på, at der findes normer for anstændig menneskelig adfærd, som vi nogenlunde kan regne med.

Læs også
En gruppe ’unge’ terroriserer friluftsbad, men det skjules, hvem disse ’unge’ er – så pludselig kommer der en afsløring  

 

Man bliver mere usikker og vagtsom. Skal jeg bede nogle larmende mennesker i en stillekupé om at overholde reglerne – med risiko for en kniv i maven? Eller skal jeg holde mund og få min togtur ødelagt?

 

Der tales ofte om, at danskerne er verdens lykkeligste mennesker. En væsentlig årsag til dette er, at vi har verdensrekord i tillid til vores medborgere. Men voldskulturen sender ikke bare folk på hospitalet. Den truer også tilliden i samfundet.

 

Indvandringspolitik

Det emne er tabu blandt de politisk korrekte. De vil have os alle til at se den anden vej og tie stille om voldskulturen.

 

Det er den samme politiske korrekthed, som i tidernes morgen fik uansvarlige politikere og embedsmænd til at føre en indvandringspolitik, der førte til en betydelig import af voldskultur – i stedet for at prioritere det at få dygtige mennesker til landet.

 

Den nuværende regering har igen sat skub i denne import, med en dramatisk stigning i tilstrømningen til Danmark fra områder, hvor voldskulturen er stærkest.

 

Læs også
Røde partier sætter Mette Frederiksen under stort pres for at give indvandrerne flere penge til velfærd på bekostning af danskerne

Den forgangne weekend er et varsel om noget, der kan blive meget værre.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…