Invalid “hundelufter” fik frataget dagpenge, fordi han ikke mødte op

PEA

Ib Johannes Hansen blev den 23. maj i år overfaldet og slået til invalid af to unge Vollsmosebøller, da han luftede genboens mellempuddel på stisystemerne ved Vollsmose.

 

Efter overfaldet lå Ib Hansen i koma i 17 dage, og er i dag totalt invalid og ude af stand til hverken at forstå eller kommunikere.

 

“Vi vidste ikke om Ib ville overleve, og derfor var det frustrerende at komme hjem fra hospitalet og finde breve om at nu var hans dagpenge stoppet”, fortæller Ib Hansens svigerinde Karen Beckert til TV2 Fyn.

 

 

Hjerneskadet med e-boks

Ib Hansens bank kunne godt finde ud af at lukke hans bankkonto. Men det offentlige har åbenbart ikke opdaget, at Ib Hansen er hjerneskadet og ude af stand til at komme til møder og svare på henvendeler fra det offentlige.

 

Derfor bliver han nu truet med, at han mister sine dagpenge.

 

Derudover ligger der breve om forsikringer og flere andre sager, der kræver Ib Hansens reaktion.

 

Problemet bliver særlig grotsk af, at henvendelserne fra det offentlige kommer i Ib Hansens e-boks, som andre ikke har adgang til

 

“Jeg slås for at holde styr på hans privatliv, men jeg har hverken adgang til hans bank eller e-boks. Måske bliver han rask, og så kommer han hjem til en lejlighed, hvor der ikke er betalt husleje, og samtidig er hans dagpenge blevet stoppet, fordi han ikke har reageret, siger Karen Beckert, der bor i Køge og jævnligt må rejse til Odense for at forsøge at holde styr på Ib Hansens privatliv. (TV2 Fyn.dk)

 

Karen Beckert har nu ansøgt om at blive værge for Ib Johannes Hansen, men sagsbehandlingen kan vare op til fire måneder.

 

Læs også
Jacob blev overfaldet af 10-15 mænd på åben gade – i dag er han på kontanthjælp med et knust ben -‘jeg føler mig svigtet’

Den ansvarlige rådmand i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel har ikke ønsket at udtale sig i sagen.

 

I TV-udsendelsen fortæller Ib Johansens svigerinde, hvordan hun på grund af Odense Kommunes fastlåsning af borgerne i IT-systemer bliver nødt til at adoptere sin invalide svoger for at få adgang til hans computer, så hun kan varetage blandt andet hans økonomi og for eksempel betale husleje. I øjeblikket er alt låst.

 

Se indslaget fra TV2 Fyn her:

http://www.tv2fyn.dk/article/431390:Hundelufter-faar-rykkere-fra-det-offentlige

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…