En nyhed om Dansk Folkeparti, som medierne ikke ville bringe

Foto: Dansk Folkeparti

Dansk Folkepartis årsmøde i weekenden er blevet bredt dækket i medierne. Alligevel har man ikke fundet plads til en opsigtsvækkende nyhed i den forbindelse.

 

En aktuel meningsmåling afslører nemlig en meget stærk vælgeropbakning til Dansk Folkepartis udlændingepolitik.

 

Journalistisk set en oplagt historie. Men den nyhed vil medierne tilsyneladende ikke bringe.

 

De fleste er positive

Ifølge målingen har 24 procent af de adspurgte en ”meget positiv” holdning til Dansk Folkepartis udlændingepolitik, mens 22,2 procent har en ”delvis positiv” holdning. (A&B Analyse/Altinget)

 

Omvendt har 26,3 procent en ”meget negativ” og 14,2 procent en ”delvis negativ” holdning. 11,5 procent har ”hverken en negativ eller positiv” holdning.

 

Men der er altså flere positive end negative, og næsten halvdelen af befolkningen har en overvejende positiv holdning til Dansk Folkepartis udlændingepolitik.

 

Dette er lidt af en kioskbasker.

 

Stærke holdninger til udlændingepolitikken

I medierne bliver Dansk Folkeparti jævnligt fremstillet som et parti med ekstreme synspunkter i udlændingepolitikken. Men cirka hver anden dansker betragter åbenbart disse synspunkter som ret fornuftige.

 

Set i forhold til befolkningens flertal er det i langt højere grad De Radikale, Enhedslisten og de politisk korrekte snakkende klasser, der kan siges at have ekstreme synspunkter.

 

Læs også
Inger Støjberg vraget – både Venstre og Socialdemokratiet glider nu væk fra den stramme udlændingepolitik

Samtidig har det i de senere år været en yndet sport blandt journalister, kommentatorer og visse politikere at tale om, at udlændingepolitikken har mistet meget af sin betydning for vælgerne.

 

Sandt er det, at krisen har gjort økonomien til det dominerende politiske tema i disse år. Men det betyder på ingen måde, at vælgerne ikke længere har stærke holdninger til udlændingepolitikken. Holdningerne er markante, hvilket til fulde bekræftes af den ny meningsmåling.

 

De nye DF-vælgere har samme synspunkter

Dansk Folkepartis fremgang under Kristian Thulesen Dahl bygger ikke kun på udlændingepolitik. En økonomisk politik med vægt på den sociale profil har spillet en central rolle.

 

Men denne økonomiske politik slår først og fremmest igennem i vælgergrupper, der også har tillid til Dansk Folkepartis udlændingepolitik.

 

Meningsmålingen viser således meget klart, at selv om Thulesen Dahl har udvidet vælgerskaren betragteligt, så er der stadig kolossal enighed blandt partiets vælgere om udlændingepolitikken.

 

Over 96 procent af dem bakker op – kun 1 procent er imod!

Læs også
Dansk Folkeparti opruster: Udvalg, der skal skærpe partiets nationalkonservative profil med Martin Henriksen som formand

 

Andre borgerlige vælgere

Men også andre borgerlige vælgere er positivt stemt over for Dansk Folkepartis udlændingepolitik. Knap 60 procent af Venstres vælgere har en meget eller delvis positiv holdning – mens 22 procent har den modsatte opfattelse.

 

De fleste af Liberal Alliances vælgere er ligeledes positive, mens konservative vælgere er mere kritiske. Her er tallene dog små.

 

Socialdemokraterne i klemme

Omvendt er det påfaldende, at de vælgere, som Socialdemokraterne har tilbage, er udpræget negative. 62 procent af dem har en meget eller delvis negativ holdning til Dansk Folkepartis udlændingepolitik. Kun 19 procent er overvejende positive.

 

Dette afspejler, at Socialdemokraterne har mistet mange arbejdervælgere. Deres kernevælgere ligger nu i de snakkende klasser.

 

Målingen understreger således, at partiet befinder sig i en stor klemme: Hvis det skal have fat i arbejdervælgerne på midten, kræver det en udlændingepolitik, som de fleste af dets nuværende vælgere ikke bryder sig om. Derfor ser man en del slingren i linjen.

Læs også
TV2 gik over stregen i forhold til Dansk Folkeparti, men trækker nu tilsyneladende i land

 

Den journalistiske pligt

Denne meningsmåling kaster altså et uhyre interessant lys over den aktuelle politiske situation. Alligevel har langt de fleste medier ikke forholdt sig til den.

 

Hvorfor?

 

Fordi de ikke kan lide den. Udlændingepolitikken er et område, hvor journalister alt for ofte laver politisk korrekt missionsvirksomhed frem for at passe deres journalistiske pligt: at give et klart og usminket billede af virkeligheden.

 

Det er ikke, fordi man bevidst planlægger at sabotere en nyhed som denne. Man vælger den bare spontant fra, fordi man ikke bryder sig om at se denne del af virkeligheden i øjnene og give den videre til læserne og seerne.

 

De må så finde andre kanaler for at blive oplyst. Som Den Korte Avis.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…