Ny viden: Derfor skal du spise et æble hver dag

Colorbox

Vi ved at det er vigtigt at tænke over, hvad vi spiser, også når vi skal vælge hvilke frugter, der skal ned i indkøbsvognen. En af dem er den måske mest klassiske danske frugt. Æblet. Og der kommer hele tiden viden, der bekræfter, at det er godt for vores sundhed at spise æbler regelmæssigt.

 

God for maven

Hvert år spiser vi danskere i gennemsnit omkring 15 kilo æbler. Det svarer til mellem 150 og 250 æbler på årets 365 dage (Go’ TV2.dk).

 

Og det er heldigt, for en af de ting der gør, at æbler er så sunde er, at de indeholder stoffet pektin, skriver Anette Harbech Olesen på sin blog madforlivet.com.

 

Pektin er et sukkerstof, men har også gode fibereffekter. For pektin har nemlig stor sundhedsfremmende effekt på din tarmsundhed – og flora og giver dig god fordøjelse. Pektinen er samtidig med til at balancere dit blodsukker og udskille brugt kolesterol.

 

Og din tarms sundhed og en god fordøjelse er nogle af de vigtigste elementer for at holde din krop kampklar. Ifølge madforlivet.com viser ny forskning, at langt de fleste sygdomme opstår på grund af et dårligt fungerende fordøjelsessystem.

 

Der er mange grøntsager og frugter der er bedst, hvis de spises rå, her er æbler en undtagelse. Æblets gode egenskaber for maven bliver kun forbedret af at blive opvarmet, så æblemos, bagte æbler, ja sågar æbletærte kan retfærdiggøres i jagten på den gode fordøjelse og tarmsundhed.

 

Vitaminbombe

 

Ud over det gode stof pektin, så har tyske forskere fundet ud af, at æbler overhaler mange andre frugter i indholdet af vitaminer.

 

I æbler findes der en række vitaminer både C, E, K, B1, B2, B6, som er styrker immunforsvaret. Også mineraler som kalium, jod og zink, der er vigtige for stofskiftet, nervesystemet og musklerne findes i æbler. Sidst men ikke mindst indeholder æbler et såkaldt sekundært plantestof, som kan være med til at bekæmpe kræftceller. Faktisk kan æblet også være med til at forbedre lungefunktionen og mindske risikoen for astma. Det skriver Go’ TV2.dk.

 

Bliv sund med æbler

Læs også
Kvinder sætter fokus på cannabis som medicin

 Æblet kan også være med til at holde vægten, fordi det har en lav blodsukkerbelastning. Et æble indeholder kun 50-70 kalorier.

 

Men husk at tre fjerdedele af æblets fantastiske egenskaber faktisk sidder i skrællen eller lige derunder, så spis eller tilbered æblerne med skræl, så får du mest muligt ud af dem (Go’ TV2.dk).

 

Bon appetit

 


 

Så er Sæsons nye efterårsmagasin på gaden!

 

 

Sæsons efterårsmagasin er udkommet med masser af inspiration til et smagfuldt efterår. I efterårsudgaven kan du blandt andet læse om rødbeder, finde sprøde æbleopskrifter og vinde et sæt salt- og peberkværne fra Peugeot. Se magasinet her

 

Læs også
Holdningskorrigerende tøj har til hensigt at afhjælpe smerter i ryggen

Husk også at æblefesten er i fuld gang og at du kan spille med i æblespillet ”Red æblefesten” på Facebook. I æblespillet kan man vinde flotte hjerteformede tærtefade fra Le Creusét og alle deltagere er med i lodtrækningen om et luksusophold på Falsled Kro for 2 personer.

 

Spil med i Red æblefesten

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…