Han tolkede Obamas tale til tegnsprog … troede man

Ved tirsdagens ceremoni for Nelson Mandela i Sydafrika stod der en mand ved siden af talerstolen, hvor verdens ledere på rad og række holdt deres taler. Med USA’s præsident Barack Obama i spidsen.

 

Manden bevægede arme, hænder og fingre, så de fleste gik ud fra, at han tolkede talerne til tegnsprog. På videoen kan man se, hvordan det foregik.

 

Men repræsentanter for døveorganisationer og andre eksperter kunne bagefter fortælle, at mandens fagter absolut ikke havde noget med hverken sydafrikansk eller amerikansk tegnsprog at gøre.

 

Ja, de havde faktisk ikke noget med noget sprog at gøre overhovedet. Det var hans egne hjemmelavede fagter, og det virkede nærmest, som om han fandt på dem hen ad vejen. Ser man nærmere efter på videoen, kan man også godt se, at det ser lidt mærkeligt ud.

 

Lidt ligesom Helle Thorning

Manden gik åbenbart bare efter at være tæt på de store ledere og få en oplevelse ud af det. Lidt ligesom Helle Thorning, der fik taget et mobilfoto af sig selv sammen med præsident Obama og premierminister Cameron – en såkaldt ”selfie”.

 

Efter et par timer fandt verdenspressen ud af, hvem den fotograferende Helle Thorning var. Men det er stadig uvist, hvem manden med fagterne er.

 

Det er også en gåde, hvordan han havde sneget sig så tæt på lederne. At det tilsyneladende lykkedes ganske let og ubesværet for ham, vidner unægtelig om en alvorlig brist i sikkerhedssystemet omkring arrangementet.

 

Men gudskelov skete der ikke noget. Nok ser manden meget alvorlig ud, men han havde åbenbart intet ondt i sinde.

 

Efter ceremoniens afslutning

Han ville nok bare have sin tre timers verdensberømmelse. Hvem ved, måske havde han også en mobiltelefon, som han fik taget en ”selfie” med ved siden af Obama på talerstolen.

 

Læs også
Advokat: Tragisk beretning om den syriske pige, Sali, afslører, hvordan muslimske tolke kan få en skræmmende magt

Man ser det for sig: Efter ceremonien takkede arrangørerne ham hjerteligt for hans udholdende tolkeindsats. Med løftet hoved og et lille smil forlod han stadion, mens han tænkte: ”Hold da kæft, mand, gad vide, hvad Miriam og børnene siger til det her – og gutterne på tankstationen.”

 

Nelson Mandela var en mand, der forstod at give næring til folks drømme. Den anonyme tolk var en mand, der forstod at realisere sin helt egen drøm. Med meningsløse fagter og ansigtet lagt i de rette folder.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…