USA fremmer sharia for at bekæmpe terrorisme

Millioner af de amerikanske skatteyderes  dollars vil nu blive brugt på at promovere den form for islamisme som Det Muslimske Broderskab står for. Formålet er at bekæmpe Al-Qaeda.

 

Det Muslimske Broderskab er en verdensomspændende islamisk organisation grundlagt i Egypten i 1928 af Hassan al-Banna, som har til hensigt at indføre et politisk styre baseret på Koranens love, sharia.

 

Sharia er en politisk ideologi, der står i modsætning til demokrati og beskyttelse af individet. Det er et omfattende sæt af islamiske love og regler, som regulerer stort set alle sider af det offentlige og private livet. Sharia er et strengt system, som anser ikke-muslimer som anden klasses borgere, godkender ulighed mellem mænd og kvinder og foreskriver grusomme og usædvanlige straffe for forbrydelser.

 

USA og Tyrkiet arm i arm

Det er denne form for islam lande som Tyrkiet og Qatar arbejder for. Alligevel har USA nu allieret sig med sidde lande for at bekæmpe Al-Qaeda, der er en islamisk organisation, der bekender sig til brug af terror for at nå sine politiske mål, en islamisk stat.

 

USA og Tyrkiet har annonceret at der nu kommer en fond på 200 million dollars til programmer, der skal fremme ikke-vold mellem muslimer i områder som Pakistan, Somalia og Yemen, hvor der er mange terrorister.

 

Totalen skal skaffes over 10 år, hvor Amerika skal yde 2-3 millioner dollars (som det første bidrag), sammen med Tyrkiet, Canada, forskellige Europæiske lande og ”private kilder”. Det eneste andet muslimske land nævnt som partner ud over Tyrkiet er Qatar.

 

Som de eneste muslimske deltagere i fonden vil Tyrkiet og Qatar blive dem, der udformer den islamiske politik vendt mod Al-Qaeda.

 

Fonden, kaldet den Globale Fond til Samfunds Engagement og Styrke, vil styrke lokale programmer så som erhvervsmæssig uddannelse, sociale netværk og nye skole-læseplaner.

 

Vurderingen bag denne fond er lige så forkert som den vurdering, der hævder, at Det Muslimske Broderskab er det moderate, demokratiske, ikke-voldelige alternativ til Al-Qaeda.

 

Men hvis man tror på Broderskabets politiske islam, så er de naturlige allierede Tyrkiet og Qatar.

Læs også
To fronter og to femtekolonner – det amerikanske valg

 

Qatar

Den lille olie-stat, Qatar, støtter det Muslimske Broderskab financielt og fungerer som en bank for denne islamiske retning. Den islamiske tv-station Al-Jazeera holder til i Qatarder ligesom Det Muslimske Broderskabs åndelige leder, Yousef al-Qaradawi.

 

Tyrkiet

Tyrkiets premierminister, Erdogan, er blevet kaldt ”kongen over Islamisterne” i en Clarion Project analyse i marts.

 

Hans regering tog Det Muslimske Broderskabs parti i Egypten og han siger, at Hamas ikke er en terrorist gruppe. Erdogans fremgangsmåde er at implementere sharia i Tyrkiet lidt efter lidt.

 

Erdogans sharia-dagsorden er blevet mødt med enorme protester. Protesterne er ikke ophørt, men bliver ikke dækket af vestlige medier.

 

Tyrkiets ny-Ottomanske ideologi bliver promoveret i USA gennem ”Tethullah Gulen Charter School Network”.

Læs også
USA støtter Israel mod EU

 

Den Tyrkiske regering deltagelse blandet andet i opførelsen af moskeer, som den 100 million dollar dyre stormoske i Maryland.

 

Jordans konge

I stedet for at alliere sig med Tyrkiet og Qatar skulle USA i stedet for henvende sig til muslimske ledere, så som Jordans Kong Abdullah II, der er modstander af Det Muslimske Broderskab. Han har undertrykt den Broderskabs modstand, der truede hans styre ved at optage liberale kritikere.

 

Vi skulle høre på, hvad Kong Abdullah havde at sige om Tyrkiet under Erdogan. Han påpegede at Erdogan ”engang beskrev demokrati som en bus tur: ’Så snart jeg når til mit mål, står jeg af’”.

 

Den stik modsatte effekt

Uheldigvis vil USAs strategi enten skabe flere Al-Qaeda rekrutter ved generelt at øge antallet af islamister. Eller – hvis den skulle virke efter hensigten – vil den måske nok skade Al-Qaeda, men forstærke de andre islamiske bevægelser.

 

Intet under at tilhængere af det Muslimske Broderskab er lykkelige over dette tiltag.

Læs også
Højaktuel bog om præsident Erdogan og hans Tyrkiet

 

Ryan Mauro er ClarionProject.org’s National Security Analyst og bliver ofte interviewet af det førende TV stationer som en ekspert på området for counter terrorisme og islamisk extremisme.

 

Ryan Mauro, The Clarion Project (http://www.clarionproject.org/), har som national sikkerhedsspecialist lavet en særdeles interessant artikel. (2013-10-03)

 

Oversat og bearbejdet af Jørgen Nielsen

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…