Muslimer i Danmark og Europa tiltrækkes af Islamisk Stat

Uriasposten

I Irak slagter islamisterne i Islamisk Stat tusindvis af civile og fordriver endnu flere. Særligt udsatte er det religiøse mindretal yazidierne og de kristne. Men Islamisk Stat, der er sunni-muslimsk, myrder også løs blandt shia-muslimer.

 

Nu begynder tilhængere af Islamisk Stat (IS) også at optræde i europæiske lande.

 

Danmark

I Danmark er de til stede på de sociale medier og på gadeplan. Vi bringer tilsidst  artiklen en video, der optaget i forbindelse med en kurdisk demonstration mod Islamisk Stat foran Christiansborg i søndags. Kurderne er i dag de stærkeste og hårdest kæmpende modstandere af Islamisk Stat i Irak.

 

Ifølge Uriasposten kørte en IS-sympatisør forbi demonstrationen og råbte provokerende slagord til fordel for den bestialske organisation. Det blev for meget for et par af kurderne, der gik til angreb på mandens bil og smadrede en rude med stangen på et flag.

 

Collage fra Uriasposten med fotos fra video, der kan ses nederst i artiklen

 

I andre europæiske lande har Islamisk Stat allerede stukket hovedet længere frem. Man kører heftig propaganda og hvervekampagner på de sociale medier, og det appellerer til en voksende gruppe unge muslimer. De tiltrækkes af fanatismen og af den magt, som Islamisk Stat har fået.

 

Holland

Ved en anti-Israel demonstration i den hollandske hovedstad Haag i slutningen af juli, var der adskillige IS-flag til stede. Det fik den hollandsk regering til at forbyde flaget forud for en lignende demonstration i Amsterdam.

 

En talsmand for det hollandske politi sagde: ”Nazi symboler, Heil Hitler-hilsner og brændende flag vil ikke blive tolereret. Det samme gælder for ISIS-flag (Islamisk Stat hed før ISIS, red.). Demonstranter må ikke bære det.” (The Irish Times)

Storbritannien

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

I Storbritannien blokerede unge muslimer for nylig trafikken i Blackwell-tunnelen under Themsen i protest mod Israel. Vi bringer en video fra denne dramatiske aktion, og her ser man også tydeligt Islamisk Stats sorte flag.

 

Kommentatoren Douglas Murray beretter i The Spectator, at man kan se det samme flag vaje ved indgangen til et kommunalt boligområde i Londons East End. Journalister fra avisen The Guardian (det britiske Politiken) blev truet, da de besøgte stedet.

 

I en stribe andre europæiske lande er Islamisk Stat i dag aktiv med at agitere og rekruttere.

 

De muslimske organisationers tavshed

De europæiske politikere har været for længe om at opdage organisationens tiltrækningskraft på især unge muslimer i deres egne lande. Ligesom de i øvrigt har været for længe om at opdage, hvor omfattende en trussel der i dag kommer fra Islamisk Stat i Mellemøsten.

 

Organisationen kontrollerer i dag meget store områder i Irak og Syrien, og den truer nu også Jordan.

 

Nu kunne man forestille sig, at de etablerede muslimske organisationer i blandt andet Danmark var meget aktive med at gå ud og advare de unge mod Islamisk Stat. Men de har forholdt sig tavse.

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

 

Den Korte Avis har spurgt Islamisk Trossamfund og Muslimernes Fællesråd, hvad de siger til Islamisk Stats fremmarch. Ingen af dem har ønsket at svare.

 

Så meget desto lettere er det for unge muslimer at tiltrækkes af den fremstormende organisation.

 

Politikerne har sovet

Danske og andre politikere har sovet. De har i alt for høj grad lullet sig ind i den forestilling, at de fleste muslimer bare overtager den vestlige form for politik.

 

Men det gør de ikke. For flertallet af muslimer er politik meget tættere forbundet med religionen (islam), end det er tilfældet i Vesten.

 

Det gør et voksende antal muslimer – især unge – i Europa modtagelige for religiøse og politiske fanatikere som Islamisk Stat. Sammen med ligesindede fra resten af verden samles de om den sorte fane.

 

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

De kan blive helte

Nogle af dem er blevet hellige krigere i Syrien og Irak. De udgør en terror-risiko, når de vender tilbage. Men Islamisk Stat vil også inspirere en del af dem, der bliver herhjemme, til en radikalisering.

 

De er vant til at opfatte muslimer som ofre for overgreb og uretfærdighed fra Vestens side. Nu kan de føle stolthed ved at identificere sig med en organisation, der ligner vindere og praler demonstrativt med sin magt. Det er uhyggeligt, men sådan tegner det.

 

Rådvilde politikere, der savner det mest elementære kendskab til islam, forstår ikke, hvad der sker. Men det kan være, at de kommer til at lære det på den hårde måde.

Video fra Christianborgs Slotsplads, hvor en demonstration til støtte for kurderne føler sig provokeret af det de opfatter som tilhængere af Islamisk Stat:
Video fra London, hvor tilhængere af Islamisk Stat sammen med andre blokere en biltunnel i sympati med Hamas:
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…