Getting your Trinity Audio player ready...
|
“Palæstinenserne vil jo have deres egen stat!”
Af Birgit Klein
Denne sætning blev slynget i hovedet på os af Lotte Mejlhede, USA korrespondent for TV2, i forbindelse med Trumps planer om at tage kontrol over Gaza og forflytte palæstinenserne derfra.
Er der overhovedet ingen ende på journalisternes uvidenhed i denne sag? Nej, palæstinenserne vil IKKE have deres egen stat, det siger de nej til nu, og det har de sagt nej til hver gang sagen kom op. Og hvorfor? Fordi de ikke anerkender staten Israel, og det ville de jo gøre, hvis de fik deres egen stat side om side med Israel.
Så har de så alligevel fået deres eget område, Gaza, som selvstyreområde. Alle israelere forlod det fra 2005, efterlod palæstinenserne deres boliger og jordbrug, lige til at overtage og videreudvikle. Men hvad valgte de? De valgte krigen mod Israel, valgte en terrororganisation som leder, og har i årene siden opbygget Gaza som en gennemmilitariseret zone, afskudt den ene raket efter den anden ind i Israel og brugt skoler og hospitaler betalt af Unwra til militære formål, således at israelerne kunne beskyldes for at ramme civile i deres kamp mod terroristerne. Men indtil 7.oktober blev israelerne stadig ved med at slappe af i forhold til dem, troede de havde styr på situationen. I den nærliggende kibutz var der palæstinensiske ansatte, og kontrollen med grænsen var heller ikke helt skarp op til d.7.oktober. Men så slog Gaza-regimet til, Israel indledte krig mod terroristerne, og vi har situationen som den ser ud i dag.
Men hvad med “den palæstinensiske civil befolkning?” hører man tit. Dertil er at sige, at et stort flertal – over 3/4 – af denne befolkning støtter Hamas, og dennes erklærede mål: at udslette staten Israel.
Det lader til, at Trump har gennemskuet den palæstinensiske propaganda og falske offer-fortælling, og man kan kun håbe på, at han får held til at gøre noget ved problemerne i regionen, herunder at svække det iranske præstestyre, der står bag opbygningen af de palæstinensiske
terror-netværk.
Det er ikke nogen nem opgave for at sige det mildt, men håbet er lysegrønt og lever indtil videre .