Muslim ville hellere myrde sin svenske kæreste end fortælle familien, at hun ventede hans barn

Skærmprint fra DailyMail
Getting your Trinity Audio player ready...
Foto: Privat/Politi

Somalisk familie kunne ikke acceptere, at Mohamedamin havde fået sig en hvid kæreste, endsige at han ville have børn med hende. Han valgte derfor at myrde sin kæreste og dermed også afslutte det ufødte barns liv. Nu er han idømt livsvarigt fængsel for æresdrabet. (Samnytt.se og DailyMail)

 

Den 29. april sidste år ville 20-årige Saga Forsgren Elneborgs mor besøge sin højgravide datter.

 

Hun fandt hende kvalt til døde i sengen.

 

Under den retsmedicinske undersøgelse blev det fastslået, at hun var blevet myrdet i løbet af natten. Mistanken blev hurtigt rettet mod hendes kæreste, den 22-årige somaliske migrant Mohamedamin Abdirisek Ibrahim.

 

Det blev påvist, at den aften, Mohamedamin Abdirisek Ibrahim skulle fortælle sin familie om Sagas graviditet, gik han i stedet hen til hendes lejlighed i Örebro og kvalte hende til døde ved at vikle ledningen til hendes lampe om hendes hals.

 

Mohamedamin Abdirisek Ibrahim  nægtede at anerkende sine handlinger og forsøgte i stedet at knytte Sagas død til et bandedrab og hævdede, at kriminelle var brudt ind i lejligheden og dræbt hende for at tage penge, han havde gemt der.

 

Men hans alibi faldt fra hinanden under granskning, og dommeren og juryen i Örebro distriktsret var enige med anklagerne og meddelte i morges, at Mohamedamin Abdirisek Ibrahim står over for livsvarigt fængsel.

 

Det viste sig også under retssagen, at Mohamedamin ofte havde mødt andre kvinder i løbet af sit forhold til Saga og stort set havde nægtet at påtage sig noget ansvar som en vordende far.

 

Anklagerne fremlagde beviser for, at Ibrahim rutinemæssigt havde lovet, at han ville flytte ind hos Saga, efter at have hørt om hendes graviditet, men aldrig accepteret at tilbringe en hel nat med hende.

 

I løbet af efterforskningen blev det bevist, at Mohamedamin var gerningsmanden, og at mordet var racistisk æresrelateret, skriver Samnytt.se.

 

Hun var hvid

Hans moder fordømte forholdet fordi Saga var “hvid”. Fria Tider skriver følgende fra retssagen:

 

Den mistænktes familie har ikke accepteret, at han var sammen med en hvid pige, siger anklager Elisabeth Anderson til Expressen i forbindelse med tiltalen.

 

I januar sidste år konfronterede moderen blandt andet Ibrahim med, at hendes bil, som han brugte, var blevet set parkeret på Sagas adresse.

 

Dette gjorde moderen rasende:

 

“Kom ikke til mig. Jeg er ikke længere din mor. Jeg er islam og somalier,” skrev hun i en besked.

 

“Går ikke hjem til nogen hvid”I sit svar benægtede
Ibrahim forholdet:

 

“Jeg er også islam og somalier, og jeg tager ikke hjem til en hvid.”

 

Hun skulle myrders

Anklagere sagde, at hendes 22-årige kæreste Mohamedamin besluttede at myrde hende i stedet for at se skammen over at fortælle sin muslimske familie, at hans kæreste – menes at være halvt thailandsk, halvt svensk og kristen – ventede sit barn.

 

Hans familie, slægtninge og klan kunne ikke acceptere, at han havde fået sig en svensk kæreste. Saga var halvt svensk og halvt thai og kristen.

 

Nu ventede hun hans barn. Og det var utænkeligt for ham at fortælle det til sin storfamilie.

 

Det var så utænkeligt, at han foretrak at myrde 20-årige Saga, der var gravid i 7. måned. Og om natten den 29. april sidste år kvalte han sin kæreste, mens hun sov.

 

Onsdag blev dommen i sagen afsagt i Örebro tingsret: Mohamedamin blev idømt livsvarigt fængsel for mord. Han skal også betale erstatning til Sagas efterladte på i alt knap en million kroner.

Flere svenske aviser har skrevet om mordet og dommen.

Kan ikke udvises

Mohamedamin kan ikke udvises, da han har været svensk statsborger siden 2016. Han optræder allerede i straffeattesten dømt for blandt andet røveriforsøg.

 

I henhold til svensk ret er det ikke muligt at dømme en person for mord på et ufødt barn, selv om det som i den foreliggende sag ville have overlevet i en kuvøse med en margen. I USA ville Mohamedamin for eksempel være blevet dømt for dobbeltmord.

Racistisk æresmotiv

Retsformanden, Lars-Gunnar Lundh, udtaler i en pressemeddelelse om dommen:

“Anklageren har gennem solide beviser vist, at den 22-årige myrdede sin gravide kæreste, og at fosteret i livmoderen døde som følge heraf. Anklageren har også påvist, at drabet var æresrelateret, hvilket byretten anser for at være en skærpende vurdering i forhold til straffens værdi.”

 

Anklageren i sagen, Elisabeth Anderson, har under hovedretsmødet bevist motivet til mordet på Saga, skriver Samnytt.se.

 

Gerningsmanden og offeret havde haft en kærlighedsaffære i lang tid, som de blev tvunget til at holde hemmelig for Mohamedamins familie, slægtninge og klan. Dette skyldes kulturelt racistiske værdier, hvor det anses for utænkeligt at have et sådant forhold til en hvid svensk kvinde, skriver Samnytt.se.

 

– Den mistænktes familie har ikke accepteret, at han var sammen med en hvid pige, siger anklager Elisabeth Anderson.

Valgte mord frem for at fortælle

Da Saga også blev gravid, spidsede tingene til. Foran sin kæreste lovede Mohamedamin, at han ville fortælle det til sin familie. Det turde han dog ikke. I stedet valgte han at myrde Saga.

 

Samnytt har tidligere skrevet mere udførligt om forbrydelsen. Den artikel kan læses HER.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…