Liv stod lænket til radiator, nu er hun reddet, og ejeren har fået sin straf

DYREVÆRNET

Dom afsagt i Livs sag!

 

Dyreværnet vinder sag om mishandling af hvalpen Liv

Torsdag d. 11. januar 2024 bliver en dag, vi hos Dyreværnet sent glemmer. For denne torsdag blev dommen stadfæstet og ejeren af schæferblandingen Liv dømt 60 dages ubetinget fængsel for mishandling af hvalpen.

 

Lænket til radiator og efterladt

Tilbage i november 2020 blev vores udrykningsmedarbejder forfærdet, da han ankom til en adresse og fandt hvalpen Liv lænket fast til en radiator. Hun var skind og ben og havde hverken vådt eller tørt indenfor rækkevidde. Hun blev straks bragt til Dyreværnets internat i Rødovre, hvor hele dyrlægeteamet stod klar til at behandle hende.

 

Liv, som vi døbte hende, vejede kun fem kilo, hvilket var halvt så meget, som hun burde veje og Dyreværnets dyrlæge Sophie Haack-Hamilton vidste, at der skulle ske noget hurtigt.

 

”Hun var så afkræftet, at hun hverken kunne gå eller stå og så dehydreret, at den væske hun med det samme blev tilført via drop, var i allersidste øjeblik. Den lille krop var lige ved at lukke ned, så var der gået en dag mere, var hun gået bort«, fortæller dyrlæge Sophie, som holdt Liv under observation i 24 timer bl.a. ved at ligge i arm med hende under dynen.

 

Takket være vores dygtige dyrlægeteams hurtige indsats blev Liv reddes!

 

I dag er hun adopteret og lever et skønt hundeliv hos en sød familie og har det fantastisk og Sophie fortsætter ”Hun er kommet til en familie med to store teenagere og er blevet familiens kæledække. Hun er med dem overalt og lever i dag bare livet – præcis som en hund skal”.

 

Jubel over dom: 60 dages ubetinget fængsel

Da dommen på de 60 dages fængsel blev afsagt, brød Dyreværnets personale ud i gråd. ”I alt den tid jeg har været hos Dyreværnet har jeg aldrig oplevet, at mishandling har ført til fængselsstraf. Selvom Liv skulle gennemgå så forfærdelige ting, er det alligevel en glædes dag. Livs sag har dannet præcedens for fremtidige sager, og det er en kæmpe sejr for os” udtaler internatschef Maria Rønde Jakobsen.

 

Henrik Knaack, der er direktør for Dyreværnet, deler også sin glæde omkring Liv og Dyreværnets dygtige personales arbejde ”Liv er et fantastisk eksempel på at det nytter noget at holde øje. Hvis det ikke havde været for nogle årvågne personer, havde Liv ikke været her i dag – og hun er et godt eksempel på at vi hos Dyreværnet kæmper til det sidste og aldrig giver op. Og når man så møder Liv i dag bliver man jo bare så glad” slutter Henrik.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…