Muslimer tager et nyt stort skridt mod mere magt i Europa – et Erdogan-parti er på vej i Tyskland

Han vil have mere magt i Tyskland – nu kommer Erdogan-partiet.

 

Sådan lyder den advarende overskrift i den tyske avis BILD.

 

Der er i dag 2,5 millioner muslimer i Tyskland med tysk pas og stemmeret.

 

Det tal kan blive fordoblet til april, når der bliver vedtaget en ny lov om statsborgerskab.

 

Den betyder, at der derefter vil være fem millioner muslimer med tysk pas og stemmeret. Mange af dem tyrkere, skriver BILD.

 

De stemmer vil Tyrkiets islamistiske præsident Erdogan gerne have fingre i.

 

Og det kan han muligvis få ved valget til EU-parlamentet den 9. juni.

 

Han arbejder nemlig for at et tyrkisk parti kan stille op i Tyskland.

 

Det er det tyrkiske parti DAVA, der skal stille op til EU-parlamentet den 9. juni. Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan (69) sender sit eget parti kaldet “DAVA” ind i kapløbet om Europa-valget den 9. juni! Det skriver den tyske avis BILD

 

Det er det tyrkiske parti DAVA.

 

“DAVA” er den seneste udløber af Erdogans AKP, som er et stærkt nationalistisk parti, antidemokratisk, med islamistiske træk og åbenlyst had til Israel, skriver BILD.

 

Erdogan er ekstremt populær blandt tyrkere, der bor i Tyskland. Han fik omkring 500.000 stemmer fra andre tyrkiske statsborgere ved det tyrkiske præsidentvalg i maj 2023. Det er en stemmeandel på 67 procent!

 

Bild præsenterer partiets fire topkandidater:

 

► Hamborglægen Mustafa Yoldas (53) er blevet anmeldt af det føderale indenrigsministerium for at “støtte Hamas og dets tilknyttede organisationer”. Han stod i spidsen for International Humanitarian Aid Organisation, indtil det blev forbudt i 2010.

 

► Lægen Ali Ihsan Ünlü kommer fra Bad Eilsen (Niedersachsen). Han er embedsmand i den tyrkiske organisation DITIB. Det er under ledelse og kontrol af det statslige præsidium for religiøse anliggender, som refererer direkte til Erdogan.

 

► Fatih Zingal (42) er advokat fra Solingen. Af vrede mod Thilo Sarrazin (“Tyskland afskaffer sig selv”) forlod han SPD i 2000 og blev lobbyist for AKP i Europa. Han tvivler på folkedrabet på armeniere og skælder ud på PKK og Gülen-bevægelsen.

 

► Den selverklærede menneskerettighedsaktivist Teyfik Özcan (42) er nyudnævnt partileder for “DAVA”. Han er tidligere medlem af SPD, men nu står han fast på linje med Erdogan. Han fortalte BamS, at valgkampen ville blive finansieret “udelukkende gennem medlemskontingenter og sponsorer fra Tyskland”.

 

Det store borgerlige parti CDU advarer

“DAVA” forsøger at trække vælgere til med enkle bastante slogans såsom, at indvandrere diskrimineres, og at grænserne skal åbnes for indvandring.

 

CDU’s Christoph de Vries (49) ser en klar strategi: “At fremstille muslimer som ofre for et racistisk majoritetssamfund og at agere som repræsentanter for deres interesser.”

 

Den føderale regering bør “under ingen omstændigheder tage denne partidannelse let,” råder de Vries.

 

Den tidligere minister i den borgerlige CDU-regering Jens Spahn advarer også på det sociale medie X.

 

“En Erdogan-AKP-udløber i Tyskland.  ville være endnu et ekstremt parti i Tyskland.”

 

Jens Spahn vil have stoppet udvidelsen af loven om statsborgerskab. Desuden skal udenlandsk finansiering af moskeer stoppes. Hvis det ikke sker, så vil indflydelsen fra radikale kræfter øges, skriver han.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…