“Jeg oplever hvordan illegale migranter kommer med skibe til De Kanariske Øer og ender som gadesælgere”

Getting your Trinity Audio player ready...

Denne læser har sendt os sin anden beretning fra sine ophold på De Kanariske Øer. Han har undtagelsesvis fået mulighed for at skrive anonymt, men identiteten er redaktionen bekendt.

 

Den første beretning blev bragt den 30. januar og havde titlen:

“I 12 år er jeg kommet på De Kanariske Øer og har set, hvordan udviklingen er gået i en kedelig retning på grund af mange illegale migranter”

 

Her kommer næste beretning:

Ja så er jeg her igen med nye og gamle nyheder fra de Kanariske Øer.

 

Men inden da lad os genopfriske nogle af de tidligere, jeg mener der var nogle som godt kunne beskrives og dokumenteres bedre, så vi starter med dem.

 

I første del af historien: Oktober 2023 var en sørgelig og sort måned for De Kanariske Øer. Der bl.a. omhandlede ilegale indvandre/flygtninge gadesælgere:

 

Gadesælgere – kopivare

Jeg nævnte i første del af min historie noget om at, mange af de illegale indvandre der kom til Øerne via bådene, endte som gadesælgere.

 

Billeder fortæller lidt om dette. Som du kan se er her tale om div. salg af kopier af dyre mærkevarevare, hvilket selvfølgelig ikke er tilfældigt. Hvem vil købe en taske hvorpå der stod et tilfældigt ukendt navn, formodentlig ingen og mon ikke det samme gør sig gældende med kasketter ure, solbriller, T-shirts løbesko Sneakers eller hvad de nu hedder. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kan vel ikke blive uenige om at, der er mærkevarerne der sælger bedst og kan man få noget der rent tilfældigvis ligner den ægte vare, til en brøkdel af, hvad den ægte vare koster. Tja hvad så!

 

Fx koster en Marc Jacobs Tote Bag her hjemme ca. 2.000,00 kr. og den kan du få for ca. 50 €. Der er lidt forskel ikke! Hvilket nok er derfor der er så mange der køber disse kopivare.

 

Det er ikke tilfældigt at sælgerne stort set alle ser mere eller mindre afrikanske ud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sandsynligheden for at de er ankommet med fly og er turister er vel nok meget lille eller skal vi sige helt usandsynligt mon ikke de er kommet via både over Atlanten fra det Afrikanske kontinent.

 

Bagmændene som står for levering af bådene gør jo ikke dette gratis og nok ej heller billigt, hvor mange af disse personer som du fx kan se på billedet her under tror du kan betale de ca. 4.000,00-10.000,00 €  en rejse fra langt inde i Afrika til kysten, båd turen over Atlanten og efterfølgende ophold på øerne.

 

Ja hvad sker der så når den enkle person lander på kajen?

 

Det er ikke til at vide med sikkerhed, personen har måske ikke rent mel i posen og kunne jo i så fald risikerer at, blive sendt tilbage. Ja så ville han der stå med en kæmpe gæld til bagmændene, som han på ingen måde kan betale. 

 

Der er formodentlig ikke den helt store forskel på hvordan bagmændene inddriver deres udlånte penge, end den måde den Italienske mafiaen gjorde det på. 

 

Hvilke muligheder er der så tilbage for personen, tja han kunne jo fx blive gadesælgere, som disse der ses på billedet herunder og på den måde betale af på sin gæld. Hvilket formentligt nok vil tage nogle år. 

 

For at underbygge min historie lidt mere, har jeg været en tur i arkivet og fundet noget frem der ligesom giver en forståelse for hvad det er det hele drejer sig om. 

 

Så her en lille sandfærdig historie fra de varme lande

Det med salg af kopivare har flyttet sig lidt rundt i de Europæiske lande, som her i denne sag, hvor det spanske politi på fastlandet for nogle år siden optrævlede en stor kopivare-bande der producerede og solgte kopivarer af bl.a. designertøj og modesko. 

 

Under denne operation blev ca. 99 mennesker anholdt, heriblandt var 2 marokkanske imamer, en fra moskeen i byen Orense og en fra Xinzo de Limia, der ligger i Galicien i det nordlige Spanien. 

 

Ifølge det spanske politi formodes det at, imamen fra moskeen i Xinzo de Limia være lederen af kopivare-band medens imamen fra moskeen i den nærliggende by Ourense navn står på en af de bankkonti, der blev anvendt af gruppen, politiet mistænker derfor at han stod for hvidvaskning af kopivare-bandens indtægter.

 

Udover dem blev der også anholdt 37 senegalesiske statsborgere, 34 portugisiske statsborgere, 17 marokkanere og 9 spaniere

 

Ifølge det spanske indenrigsministeriet menes at, kopivare-banden tjente mange millioner euro på køb og salg af de mere end 235 ton falske designerprodukter.

 

Det viste sig at kopivare-bandens netværk var af marokkansk oprindelse og havde regionale celler over det meste af Spanien. Det var derigennem de over en årrække fordelte de ca. 235 ton kopitøj og sko, hvilket skønnes at må have indbragt bagmændene ca. 5,5 millioner euro.

 

Det spanske politi fortog i perioden over hele landet 117 razziaer herunder de to nævnte moskeer, hvor der bl.a. blev fundet en stor del af disse euro fundet sammen med bankkort og andre finansielle papirer, der tilhører de muslimske organisationer i moskeerne i Ourense og Xinzo de Limia.

 

Derudover blev der beslaglagt lidt over en million stykker kopi-tøj samt bankkort, våben og software med logoer af over 200 registrerede mærker.

 

Det fortæller lidt om, hvad det hele drejer sig om samt, hvem der ofte står bag. Men nu tilbage til Gadesælgere og kopivarer.

 

Ovennævnte eksempel fortæller jo klart og tydeligt at, også i Spanien slår myndighederne hårdt ned mod både sælger og køber og det siges at selv lokale markeder kontrolleres, og finder man kopimærkevare af fx sportsmærkerne Adidas og Nike, konfiskeres det, og der vanker klækkelige bøder.

 

Men …. ja der er som regel altid et men, hvilket jeg også mener der er her. 

 

Hvis I kære læsere lige kaster et blik på billederne herunder. Som jeg mener klart og tydeligt viser at, politiet ligesom vender det blinde øje til, jeg skal dog ikke med sikkerhed kunne sige noget om, hvad årsagen til dette skyldes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dog tror jeg ikke på at, det er noget de selv har fundet på, jeg tror mere at det kommer oppefra, hvor en eller anden, måske lidt diskredt siger, ”vend det blinde øje til”.

 

Ja man kan vel kun sige, at den engelske viceadmiral Horatio Nelson Ward, også kendt som Lord Nelson, ikke har levet helt forgæves. Her tænkes på udtrykket ”Vend det blinde øje til”.

 

Som netop stammer fra den engelske viceadmiral Horatio Nelson Ward da han under slaget ved Reden, satte kikkerten for sit blinde øje og meddelte til sin chef at, han intet kunne se.

 

Den gode Lord Nelson har jo også været, hvis ikke på, så meget tæt på Tenerife, dette i 1797, hvor han under et mislykket angreb på den spanske flåde, mistede højre arm.

 

Jeg tror da heller ikke på at det er noget de spanske betjente selv har fundet på, ikke at tjekke de personer der sælger kopivare.

 

Men som det meget klart og tydeligt fremgår herunder, hvor man både ser nogle af de afrikanske sælger pakke deres kopivare sammen i et stort lagen og en politibil køre hen imod dem og vende om på halvvejen uden at, tage kontakt til alle de afrikanske sælger der have udlagt deres vare op på fliserne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og som også ses kommer, der en betjent på motorcykel, som også kører for de afrikanske sælger uden at stoppe. Det ses også folk stopper op, og kigger på motorcykel betjenten, det er som om de tænker, hvad sker der nu! 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…