Den nye danske regering svigter i udlændingepolitikken – andre lande overhaler os

Arkiv/Collage

Socialdemokratiet har i snart flere år lovet at oprette et asylcenter i Rwanda. Illegale migranter, der kom til Danmark skulle flyves til Rwanda, hvor deres sag skulle behandles.

 

Formålet var at bremse den store tilstrømning af migranter fra Mellemøsten og Afrika.

 

Men Socialdemokratiet opgav asyllejren i Rwanda, da partiet dannede regeringen med Venstre og Moderaterne. Og de to borgerlige partier har ikke insisteret på en asyllejr i Rwanda – måske snarere tværtimod.

 

I regeringsprogrammet for SVM regeringen står der nu kun ret uforpligtende, at det er et forslag, der skal arbejdes for i EU.

 

Senest har udlændingeminister Kaare Dybvad nu strammet kursen, så en asyllejr i Rwanda måske rykker lidt nærmere.

 

Hvis der ikke kommer et fælles forslag i EU i løbet af et år, så må Danmark selv handle. Det siger han til Berlingske.

 

“Men det er klart, hvis vi om et år står i den situation, hvor vi ser, at det slet ikke kan lade sig gøre, så kan vi jo lave det selv i sidste ende”, siger han.

 

Der er dog stadig tale om ret brede og uforpligtende vendinger. Så foreløbig står det uklart, hvor markant en kurs regeringen vil lægge, når det kommer til stykket. Faren for, at sagen fortaber sig i luftig snak fra regeringens side, er absolut til stede.

 

Stærkt stigende asylpres

Baggrunden for forslaget er alvorlig. Det er den store tilstrømning af illegale migranter til Europa.

 

Antallet af illegale migranter, der kom til Europa over Middelhavet eller gennem Balkanruten i Østeuropa steg dramatisk i 2022. Det fremgår af tal fra det europæiske grænseagentur, Frontex.

 

Der blev i 2022 indgivet næsten en million asylansøgninger i EU, Norge og Schweiz.

 

Mange lande er ved at nå deres grænse for, hvad de kan og vil kapere af nye illegale migranter.

 

Derfor strammer man nu sin asylpolitik.

 

Stramningerne

Sverige har fået en borgerlig regering med støtte fra det indvandringskritiske parti, Sverigedemokraterne. De er i fuld gang med at gøre det sværere at få opholdstilladelse.

 

Østrigs borgerlige kansler vil have et grænsehegn ved EU’s ydre grænser mod øst.

 

Italiens indvandringskritiske premierminister Giorgia Meloni er i fuld gang med at gøre det sværere for menneskesmuglere og NGO-skibe at sætte illegale migranter i land i Italien.

 

Grækenland er langt i opførelsen af et meget højt og effektivt grænsehegn. Målet er: Ingen må komme ulovligt ind i Grækenland.

 

Den tyske udenrigsminister, Nancy Faeser, hører derimod til i den politisk korrekte del af udlændingepolitikken. Men andre politikere presser på for stramninger. Og den tyske befolkning er ved at få nok af migrantstrømme, viser nye meningsmålinger.

 

Og så er der Storbritannien! Her sker der for alvor noget under sloganet “Stop the Boats” – stop bådene. Det er det stor antal både over Kanalen med illegale migranter, der skal stoppes.

 

Storbritannien har netop lavet en aftale med Frankrig, der skal bremse den illegale migration over Den engelske Kanal. Frankrig har til gengæld fået 540 millioner Euro af Storbritannien til indsatsen.

 

Asyllejr i Rwanda

Den ny britiske premierminister Rishi Sunak har i det hele taget travlt. Han har lovet at stoppe strømmen af migranter til landet. Og der skal ske noget nu.

 

Hans lige så handlekraftige udlændingeminister Suella Braverman er i fuld gang med at stramme lovgivningen.

 

Den britiske regering har netop fremlagt lovforslag med en række stramninger, der skal forhindre ulovlige migranter i at komme ind i landet.

 

Desuden kæmper regeringen hårdt for at få asyllejren i Rwanda i funktion. Suella Braverman er netop rejst til Rwanda.

 

Landet har kapacitet til mange tusinde migranter sagde hun inden sin afrejse til The Times.

 

Planen er, at migranter ikke skal søge asyl i Storbritannien men flyves til en asyllejr i Rwanda, hvor deres sag vil blive behandlet.

 

Men denne plan møder modstand hos Labour og andre politisk korrekte.

 

Planen er indbragt for en domstol, hvor den lige nu hænger fast.

 

Men regeringen har sagt, at lige meget hvad, så skal planen føres ud i livet.

 

Den konservative regering halser for tiden langt bagefter Labour i meningsmålingerne.

 

Men på ét punkt fører regeringen over Labour: Den stramme indvandringspolitik.

 

Asyllejren i Rwanda bakkes op af et flertal af briter.

 

Rishi Sunak er på rekordtid steget kraftigt i popularitet.

 

Og nu er regeringer og politikere i andre lande tilsyneladende ved at opdage, at der ikke er nogen vej uden om en strammere udlændingepolitik.

 

En stram udlændingepoliti kan hurtigt blive uomgængelig, hvis man vil have vælgernes opbakning i en tid, hvor Europa er ved at blive løbet over end.

 

Man må så håbe, at den danske regering forstår det.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…