De bliver fremstillet som almindelige palæstinensere, men mange af dem støtter Hamas’ islamiske terror

Gade i Ramallah på Vestbredden (Wikimedia Commens)

Jeg er ofte stødt på den opfattelse, at såkaldt ”almindelige palæstinensere” på Vestbredden og i Gaza i virkeligheden er imod Hamas terrorangreb på Israel d. 7.11. Og det er forståeligt nok, at vi helst vil tro, at såkaldt almindelige palæstinensere er demokrater, der anerkender staten Israel og ønsker demokrati og fred, så de kan forsørge deres familier.

 

I den forbindelse er det interessant, at Bierzeit Universitetet i Ramallah gennem dets ”Arab World for Research and Development” (AWRAD) i perioden op til og umiddelbart efter Hamas´ og Palestinian Jihads terrorangreb på Israel 7.11 gennemførte en undersøgelse af, hvordan indbyggerne på Vestbredden og i Gaza så på Hamas, Palestinian Authority (PA), Israel og muligheden for fred via en to-statsløsning.

 

Her er nogle tal fra undersøgelsen, der er utroligt deprimerende, hvis man går rundt og har sat sin lid til, at det kun er Hamas, der er kuleskøre:

 

  • 74% af de adspurgte på Vestbredden og i Gaza var som palæstinensere stolte over terrorangrebet 7.11.
  • Kun 7% var imod.
  • 83% af de adspurgte på Vestbredden erklærede deres støtte til Hamas terrorangreb, mens det overraskende nok kun 63% i Gaza. Men stort set alle kan enes om, at Hamas terrorangreb var dikteret og retfærdiggjort af den krænkelse af al-Aqsa, som den jødiske adgang til Tempelbjerget udgør.
  • 17% af palæstinenserne på Vestbredden og i Gaza støtter en to-statsløsning. De øvrige vil have Israel smidt i havet.
  • 77% ønsker Israel nedkæmpet og erstattet af en palæstinensisk stat
  • 74% af palæstinenserne på Vestbredden og i Gaza forventer, at Hamas vil slå Israel i Gaza.
  • 98% af palæstinenserne på Vestbredden hader Amerika, mens tallet er 97% i Gaza.
  • 76% af palæstinenserne på Vestbredden og i Gaza mener, at Hamas spiller en positiv rolle.
  • 87% af palæstinenserne på Vestbredden og i Gaza mener, at PA spiller en negativ rolle.

 

Undersøgelsens tal taler deres eget sørgelige sprog. De almindelige palæstinensere synes så åbenbart blot, at jøderne har fået, hvad de havde fortjent.

 

Men hvad så med to-statsløsningen? Ja, den ligger virkelig i ruiner. Man kan trække hesten til truget, men man kan ikke tvinge den till at drikke. Vi må finde ud af noget andet, men først og fremmest må vi helhjertet og entydigt give vores støtte til Israel, der i denne hæslige konflikt kæmper på vores vegne mod mørkets kræfter.

https://www.awrad.org/files/server/polls/polls2023/Public%20Opinion%20Poll%20-%20Gaza%20War%202023.pdf

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…