Formanden for landets dommerfuldmægtige: Koranloven er et øksehug ind i ytringsfriheden

Hvis udenrigsminister Lars Løkke Rasmussens koranlov bliver vedtaget, er det slut med religionskritik, og Danmark har ydmygt bøjet sig for krav fra islamiske terrorregimer såsom Iran.

 

Sådan lyder den sønderlemmende kritik nu fra flere sider af regeringens Lars Løkke-inspirerede forslag om et forbud mod afbrænding af koraner.

 

Lars Løkke Rasmussen har selv nedtonet lovforslaget ved at kalde det en nålestiksoperation, men det rækker langt videre, lyder det nu fra formanden for landets dommerfuldmægtige, Nina Palesa Bonde.

 

”Det er ikke kun et lille præcisionsindgreb, ikke kun et nålestiksindgreb, ikke kun det her kirurgiske indgreb – det er et øksehug direkte ind i ytringsfriheden,” fastslog Nina Palesa Bonde i DR-programmet Debatten i torsdags.

 

Meget mere end blot koranafbrænding

Hun understregede, at lovforslaget ”er udvidet til at handler om meget mere end blot koranafbrændinger og muslimer.”

 

”Hvis vi går ned i lovforslaget, så er det meget tydeligt, at man har fået noget meget større end den gamle og næsten tomme blasfemiparagraf,” understregede formanden for landets dommerfuldmægtige og fortsatte:

 

”Vi taler ikke kun om ét helligt skrift, Koranen, eller flere helligskrifter. Vi taler om alle væsentlige religiøse symboler. Vi taler ikke om den situation, at man brænder. Vi taler om al umoralsk og utilbørlig behandling.”

 

Ud over koranafbrænding er det lovforslagets kriminalisering af ”utilbørlig behandling af genstande af væsentlig betydning for et trossamfund,” der har fået advarselslamperne til at blinke hos formanden for landets dommerfuldmægtige.

 

En anden form for religiøs tosse

Formuleringen er så åben, at den kan bruges til at kriminalisere stort alt fra bogafbrænding til et manipuleret fotografi af noget helligt eller en hånlig forvrængning af en korantekst

 

Og de samme advarselslamper blinker nu hos en af landets førende kunstnerikoner, Bjørn Nørgaard.

 

Han er i den store offentlighed bedst kendt som hesteslagter og for sin produktion af Dronningens store gobelin med skildringer af danmarkshistorien og ophængt på Christiansborg.

 

”Det dur ikke. Det er en ommer,” fastslår Bjørn Nørgaard om lovforslaget.

 

”Når jeg i fremtiden skal lave noget, så skal jeg hver gang tænke på, om det er upassende, urigtigt, stridende mod Gud, god tone, pligt eller moral,” siger han til Berlingske og fortsætter:

 

”Nu skal jeg ikke engang bare gå rundt og bekymre mig om en eller anden islamistisk fundamentalist bliver tosset i hovedet.”

 

”Nu skal jeg fandme også tænke over, om en anden form for religiøs tosse kan finde på at melde mig til politiet,« siger Bjørn Nørgaard.

 

Og i den forbindelse fastslår han i øvrigt, at:

 

”Når vestlige nationer ikke forstår og forsvarer sine egne værdier, kan man ikke forlange, at andre lande respekterer demokratiske værdier.”

 

Tidligere fransk ambassadør er chokeret over Danmark

Under Muhammedkrisen i 2006, hvor blandt andet den danske ambassade i Syrien blev brændt ned, stod Danmark med daværende statsminister Ander Fogh Rasmussen (V) og daværende udenrigsminister, Per Stig Møller (KF) i spidsen som et ytringsfrihedens fyrtårn.

 

De tider er nu forbi, efter at Danmark har fået en ny udenrigsminister, og det har rystet blandt andre den tidligere franske ambassadør i Danmark, Francois Zimeray.

 

”Jeg er chokeret over, at man tilpasser sig respekten for religion fra lande som Syrien, Saudi-Arabien, Iran og Pakistan. Lande, hvor folk bliver dræbt, hvis de ikke accepterer religionens diktat, eller hvis de er ikke-troende,” siger han til DR i en kommentar til regeringens forslag til koranlov.

 

Selv har udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen gang på gang bedyret, at hans ide til en koranlov udelukkende er baseret på, hvad han kalder tilpasning til en ny global virkelighed

 

Men den er der ikke mange, der tror på. Især ikke, når selvsamme udenrigsminister i samme forbindelse snakker om et allerede eksisterende trusselniveau fra en række muslimske taberlande plus al-Qaeda.

 

Internationalt kendt chefredaktør: Den danske regering er fej

Og heller ikke Gerard Biard, der chefredaktør for det franske satiremagasin, Charlie Hebdo, køber hans fortælling, men har skrevet en appel til danske politikere.

 

Teksten er blevet offentliggjort i Charlie Hebdo og sendt til en række norske og danske aviser.

 

Teksten bringes her i sin helhed

 

Den danske koranlov er et angreb på demokratiet.

 

”Den 1. september præsenterede den danske regering Folketinget for et lovforslag, som skal forbyde ”utilbørlig behandling af genstande med væsentlig religiøs betydning for et trossamfund”.

 

Hvis lovforslaget bliver vedtaget, vil kriminaliseringen af blasfemi, som ellers blev afskaffet i 2017, blive genindført.

 

De danske myndigheder håber på den måde at dæmpe de spændinger, som er opstået efter offentlige afbrændinger af koraner de seneste uger i København og Stockholm.

 

Lovændringen skal i givet fald indføjes i 12. kapitel af straffeloven, som handler om national sikkerhed.

 

Denne beslutning er ekstremt alvorlig, da den legitimerer begrebet blasfemi, åbner døren for alle former for censur og strider mod den kamp, som europæiske intellektuelle, kunstnere og politiske ledere gennem 200 år har ført for at adskille det offentlige liv fra religioner og 

 

Peter Hummelgaard, Danmarks justitsminister, beskriver koranafbrænding som en ”grundlæggende forhånende# og ”usympatisk” handling. Denne holdning, der er baseret på subjektive opfattelser (”forhånende” og ”usympatisk”), sætter en præcedens for at tillade alle mulige former for censur.

 

Hvilken lov vil de danske myndigheder indføre, næste gang andre grupper af individer kræver et forbud mod at ytre meninger, som de finder ”forhånende og usympatiske”?

 

I virkeligheden er intentionen med denne lov at undgå det grundlæggende spørgsmål bag bogafbrændingerne: Hvorfor følermennesker behov for offentligt at afbrænde religiøse bøger som Koranen?

 

Af ren fejhed lader den danske regering, som om den ikke forstår betydningen af disse handlinger.

 

Der kan være dårlige grunde til at brænde en koran, men der kan også være gode grunde til det: For at protestere mod totalitære regimer i lande som Iran og Afghanistan, hvor denne religiøse bog bruges til at terrorisere hele befolkninger og undertrykke sine modstandere. Iranske kvinder, der nægter at bære tørklæde, er skyldige i blasfemi. Afghanske kvinder forfølges af Taleban, bare fordi de ønsker at gå i skole.

 

Ved at vedtage denne lov bliver den danske regering medskyldig sammen med disse tyranniske og morderiske regimer, hvis magt udelukkende baserer sig på total underkastelse i forhold til Koranen.

 

Ved at vedtage denne lov bliver den danske regering både allieret med og tjener for det iranske regime og Talebans regime.

 

I et demokrati ligger den eneste legitime magt hos folket.

 

I et demokrati kan alle former for magt udfordres, hånes og latterliggøres gennem den offentlige debat.

 

Med denne lov indvilger den danske regering i at dele sin legitimitet med Gud og hans selvudråbte repræsentanter.

 

Med denne lov sættes der spørgsmålstegn ved selve hjørnestenen i vores moderne demokratier,” slutter Gerard Biard sin appel til danske politiker.

 

(Oversat fra fransk af  Pierre Collignon, kulturredaktør på Berlingske)

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2023/muslimske-terrorister-draebte-10-paa-charlie-hebdo-nu-kritiserer-chefredaktoeren-regeringens-forbud-mod-koranafbraendingen-soender-og-sammen/

 

Kilder til denne artikel:

https://www.dr.dk/drtv/se/debatten_-ytringsfriheden-under-pres_407281

 

https://www.dr.dk/nyheder/udland/han-var-frankrigs-ambassadoer-under-angrebet-paa-charlie-hebdo-nu-kritiserer-han

 

https://www.berlingske.dk/debatinterview/dansk-kunstnerikon-angriber-regeringens-koranlov-og-efterlyser

 

https://www.berlingske.dk/kommentarer/charlie-hebdos-appel-den-danske-koranlov-er-et-angreb-paa-demokratiet

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…