Omkring 500 afghanerne kommer i disse dage til Danmark – Enhedslisten vil have mindst 2000 flere

Mai Villadsen (Foto: Enhedslisten)

Fredag den 20.8. blev det oplyst i TV2-Nyhederne, at endnu et fly var ankommet fra Kabul med en rundtur omkring Islamabad i Pakistan.

 

Med dette (foreløbig) sidste hold, er vi oppe på 500 afghanere. Det var vist første gang, et samlet tal blev oplyst. Ellers har det lydt: 60 personer er ankommet, 80 personer er ankommet osv. Så det var lidt svært at få talt sammen, hvornår vi ramte de 200, udenrigsministeren havde fortalt, Danmark ville modtage.

 

Det Herrens år 2015

Erindringen bringes tilbage til hin dage i 2015, hvor integrationsminister Inger Støjberg kunne oplyse, at vi tog nul (0) af de vandrende migranter. Vi kunne så glæde os over vores forbehold, hvorefter vi ikke er forpligtet til at tage nogen.

 

Hurra, endelig et underskrevet stykke papir, der havde betydning for Danmark, og som for en gangs skyld blev fulgt.

 

Vi – og Inger Støjberg – havde dog gjort regning uden vært. For efter et par dage kom statsminister Lars Løkke Rasmussen hjem efter at have været på besøg hos Angela Merkel. Nu lød det fra ham: Vi tager 1.000.

 

Herefter steg migranttallet til mere end 20.000 og steg hurtigt til omkring 26.000, da de efterladte kvinder og børn kom til. Hvordan det er sket, har vi vist ingen forklaring fået på. Måske har der været flere besøg hos Merkel.

 

Støjberg har måttet tage mange hug for dette exorbitante antal migranter, når hun nu havde lovet 0 migranter. Man glemmer, at det er chefen, her statsministeren, der bestemmer.

 

Og lige netop 2015 vil sikkert snart vise sig ikke blot at være en tåget erindring, men dagens virkelighed.

 

Stearinlys og bløde puder

Flyet fredag medbragte familier med børn.

 

Med stor glæde og smil fra øre til øre blev det fortalt, at nu var familierne kørt til Center Sandholm, hvor Røde Kors ventede med stearinlys og bløde puder til børnene.

 

Ét er, at vi er tvunget til at affinde os med politikernes import af endnu flere inkompatible migranter, men denne pyssenuttede snak er en hån mod os, som udmærket ved, at ”2 års opholdstilladelse” og ”kan derefter søge om asyl” er en forberedelse på, at afghanerne, så snart de sætter foden på dansk jord, er indvandrere.

 

Hvis nogle danske hjemløse læser med her, kan de måske synes, det er umagen værd at tage turen omkring Kabul og så få en sådan en modtagelse i Danmark. De er bestemt ikke forvænt med forkælelse. De opvarmede luksustelte, som Røde Kors havde stillet op i 2015, men som der ikke blev brug for til migranterne, blev nægtet anvendt af de hjemløse i vinterkulden.

 

Jeg glæder mig over hver eneste krone, jeg ikke har betalt til Røde Kors.

 

Enhedslisten

Enhedslistens talskvinde Mai Villadsen giver ikke en døjt for det fedteri med kun at modtage de sidste 2 års ”hjælpere”, dvs. tolkene og deres familier, tidligere kontorfolk, håndværkere og andet godtfolk og deres familier. Næh, vi skal tage mindst 2.000 ekstra, for Canada har taget 20.000.

 

Sikke dog et sammenligningsgrundlag. Forskellen i de to landes arealstørrelse og befolkningsantal (Canada 9.985.000 km2 med kun godt 38 millioner mennesker) og Danmark med knapt 43.000 km2 og incl. udefrakommende 5.8 millioner + det løse, synes ikke at være noget, Villadsen har tænkt nærmere over. Hun har vist heller ikke skænket det en tanke, at her er der kun skatteyderne til at forsørge alle migranter og deres børn.

 

Og så var der også lige England, fortalte hun, som har tilbudt at tage 10.000.

 

Jeg er nu ikke sikker på, at England ønsker afghanerne til England. Man vil vist placere dem et eller andet sted langt fra England. Altså en slags engelsk Rwanda-plan. Den slags bagateller verfede Villadsen hurtigt væk.

 

Villadsen insisterer på, at de danske diplomater simpelthen må ud og lede efter alle, der har været ansat ved den danske ambassade i de 20 år, Danmark har været i Afghanistan. Hvis det er korrekt, hvad Simi Jan rapporterer, er da vist ingen danske diplomater, der fårTalibans tilladelse til at føjte rundt i Afghanistan og lede efter folk.

 

Diplomaterne skal i øvrigt også finde de afviste asylansøgere, som er sendt hjem. Og så skal de sendes tilbage til Danmark.

 

At høre Villadsen er som at overvære en krydsning mellem science fiction og en børnefilm. Man tror simpelthen, at ens ører bedrager en.

 

Men jeg forstår hende sådan set godt. Om få år er der masser af afghanske vælgere til kommunerne, og efter lidt flere år kan de stemme til Folketinget – på Enhedslisten forstås.

 

Sikkerhedstjek

Og så er der sikkerheden, der skal tjekkes. Hvem er det, vi lukker ind? Vil det være muligt for talibanere at snige sig ind sammen med andre, ligesom det lykkedes terrorister at gemme sig i migrantstrømmen i 2015 (hvilket både venstrefløjen og de kulturradikale forsvor ville ske)?

 

Sikkerhedstjek blev forsømt i Afghanistan på grund af hævdet tidspres (læs: smøl). Så screening af afghanerne sker først, når de lander i Danmark. Kunne man ikke have gjort det i Islamabad og så overlade potentielle terrorister til Pakistan?

 

Hvis ikke den valgte fremgangsmåde er at spille hazard med befolkningens sikkerhed, så ved jeg ikke, hvad man skal kalde det.

 

Hvordan har man tænkt sig at få succes med det, ville det være rart at høre om. Men det spørgsmål hører nok under det, som udenrigsministeren hele tiden har sagt: ”Det kan jeg ikke udtale mig om, for det kan bringe hele planen i fare”.

 

Men lad os nu bare lege, at det lykkes, og screeningen viser, at der er en del af de nytilkomne, der er talibanere. Hva’ så?

 

Sende dem hjem må vi ikke, for det forbyder konventionerne. Altså skal de på tålt ophold i åbne centre, så de kan færdes frit iblandt os. For det påbyder konventionerne.

 

Vi må nok forberede os på, at hvis befolkningen bliver udsat for et terrorangreb, skal der indkøbes ret mange håndvaske til Folketinget.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…