Borgmester vil kun give interviews til ikke-hvide journalister – hendes begrundelse er uden hold i virkeligheden

Chicagos borgmester, den kvindelige Lori Lightfoot, meddelte for nylig, at hun på ubestemt tid fremover kun ville give solointerviews til ikke-hvide journalister.

 

Inden vi fortsætter, må det være på sin plads at gøre opmærksom på, at der er tale om en racistisk beslutning, hvor vi netop er ved kernen af racisme og ikke de mange løse måder, som den grimme etiket anvendes på i dag af personer, der næsten altid befinder sig til venstre for midten, når det drejer sig om udlændingepolitik.

 

Hun hævder, at der finder såkaldt systematisk racisme sted i USA

Lori Lightfoots racisme er ifølge hende selv retfærdiggjort af, hvad hun kalder det altovervejende hvide pressekorps i Chicago. Dertil og ikke mindst hævder Lori Lightfoot, at der i USA finder såkaldt systemisk racisme sted. Det kan nok være værd at se nærmere på denne påstand og ikke mindst overveje, om den har noget på sig.

 

Hvis der skulle finde systematisk racisme sted i USA, forøvet af hvide rettet mod minoritetsgrupper, skulle der være tale om, at disse grupper forskelsbehandles negativt på trods af f.eks. gode resultater i skolen og på trods af samme kriminalitetsgrad som hvide. Det er blot ikke tilfældet og kan endog let dokumenteres.

 

Uddannelsesparathed – asiaterne klarer sig bedre end sorte

I USA er der først og fremmest fire distinkte grupper, nemlig hvide amerikanere, sorte, latinoer og asiater. Der er naturligvis også andre mindre grupper, f.eks. oprindelige amerikanere (indianere for nu at bruge en betegnelse, der vel allerede er for racistisk at regne, hvis man skal følge de woke), men det er de fire først nævnte grupper, der er klart størst.

 

Når man ser på uddannelsesresultaterne i form af den meget anvendt SAT-prøve, der ganske præcist forudser senere præstationer på f.eks. universiteterne, finder vi følgende billede fra tallene i 2018:

 

Hvide unge scorede 1.123 point, sorte 946, latinoer/hispanic 990 og asiater 1.223. Som nævnt er denne prøve, som kræves mange steder inden optagelse på universitetet, særdeles god til at afdække det uddannelsesmæssige potentiale fremover.

 

Men hov, allerede her ser vi et meget mærkeligt fænomen, hvis det virkeligt skulle være rigtigt, at det amerikanske samfund er indrettet sådan, at det favoriserer hvide. Hvorfor scorer asiater i USA klart højere end hvide? Og hvorfor klager sorte og latinoer over, at de generelt uddanner sig på lavere niveauer end hvide, når de nu scorer betydeligt lavere i prøver, der er kulturblinde, det vil sige netop ikke på forhånd diskriminerer mod nogen gruppe?

 

Asiaterne er mindre kriminelle end sorte

Det samme mønster gør sig gældende, når vi ser på kriminalitet. Her mener især sorte, at de udsættes for negativ diskrimination af politiet, altså stoppes og også ofte arresteres uproportionalt i forhold til hvide. Sagen er blot den, at det ikke passer. Offerundersøgelser viser gang på gang, at ofrene for kriminalitet langt oftere udpeger en sort som gerningsmand ved grove forbrydelser som vold og voldtægt. Langt oftere i forhold til andelen af sorte. Latinoer er også overrepræsenteret, mens asiater er markant underrepræsenteret, når gerningsmændene udpeges af ofrene.

 

ikke fugls føde

Der er således ikke fugls føde på påstanden om, at der i USA skulle finde systemisk racisme sted vendt imod sorte eller for den sags skyld latinoer. Det er disse to gruppers præstationer og adfærd, der gør, at de er dårligere uddannet, tjener mindre og oftere kommer i konflikt med loven.

 

Det kan den racistiske borgmester i Chicago ikke tale sig ud af, men det har hun nok heller ikke nogen interesse i.

 

https://www.businessinsider.com/chicago-mayor-lori-lightfoot-backlash-only-interview-journalists-of-color-2021-5?r=US&IR=T

 

https://edition.cnn.com/videos/politics/2021/05/20/chicago-mayor-lori-lightfoot-interviews-lynn-sweet-newday-vpx.cnn

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…