Sprælske vine til Indian Summer

Højsommeren 2020 levede ikke op til forventningerne. Mildt sagt, og nu venter vi så på, hvad eftersommeren bringer af glæder og sorger. Som sædvanlig er vinbranchen optimistisk og satser på et udevejr, hvor der både bliver brug for hvidvin og rosé i lange baner, før naboerne forsøger at overgå hinanden i duften af den grillmad, som spreder sig lifligt i landskabet.

 

Hvidvin

Domaines Bournet-Lapostolle, 2018 D’Alamel Reserva, Central Valley, Chile – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 84,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Denne friske og meget blomsteragtige hvidvin er fremstillet af 85% Chardonnay og 15% Sauvignon Blanc druer, som vokser på marker i et område midt mellem det sydlige Stillehav og foden af Andesbjergene. Ud af glasset strømmer en duft af tropefrugter, hvor mango-frugten er dominerende sammen med mandarin. Den gode syre og fylde holder fint sammen med marinerede rejer eller de typiske sushi-fisk: tun og laks.

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Château de la Jauberti, 2018 Le Grand Noir Les Reserves White, Languedoc-Rousillon AOP, Frankrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 175 kr. På tlf. 20403046 oplyses nærmeste forhandler.

 

Brandnavnet Le Grand Noir omfatter en serie populær og velsmagende vine fra Languedoc-Rousillon, som et triumvirat bestående af vinslotsejer Hugh Ryman, vinbogsforfatter Robert Joseph og pladeselskabsejer Kevin Shaw i samarbejde med en række lokale vindyrkere med stor professionalisme har beriget vinnydernes verden med. Den aktuelle vin er sammensat af druetyperne Grenache Blanc, Rousanne og Viognier, som sammen giver en forrygende cocktail af smag og duft.

Importør: Fortium Wine, Hinnerup.

 

Rosévin

 

Cantina Museo Albeo, 2019 Gran Maestro IGP, Alberobello, Apulien, Italien – Normalpris 99 kr. – Tilbud: 3 flasker for 250 kr.

 

Vinen er produceret på Primitivo druen, der også er kendt under det amerikanske navn Zinfandel. Farven er norsk lakserød, duften indbydende, og vinen fylder munden med god syre og frisk frugt. En rigtig hyggevin som aperitif eller blot solo, men går også fint til grillet fisk og seafood.

Forhandler: Supermarco, København SV.

 

Domaine Dauvergne Ranvier, 2019 DR Cinsault, Pays d’Oc IGP, Cebazan, Frankrig – Normalpris 79,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 100 kr. hos MENY.

 

Vinen er fremstillet på druen Cinsault, som tilfører bouquet og blødhed til den sommerlige drik. Den er sprød og forfriskende, og smagen er fyldt med blåbær og solbær samt en snært af citrus. Den passer godt til lyse forretter som f. eks. den italienske kalv- og tunret Vitello Tonato, men er også en lækker velkomstdrik.

Importør: GOBIvin, Valby.

 

Vignobles Paul Mas, 2019 Rosé de Syrah, Pays d’Oc IGP, Pezenas, Languedoc, Frankrig. – Kampagnepris 64,95 kr. hos udvalgte MENY og Spar butikker. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Når der står navnet Paul Mas på vinetiketten, er man forud lovet høj kvalitet for indholdet. Paul Mas ejer en række vingårde med 600 hektarer vinmarker i hjertet af Languedoc i Sydfrankrig og råder yderligere over 1300 hektarer hos udvalgte vingårde. Denne vin er lavet på gården Château de Conas og har en flot duft af blomster og kirsebær. Prøv den sammen med Spaghetti Carbonara.

Importør: Amka, Randers.

 

Rødvin

 

Viña Viu Manent, 2015 Gran Reserva Malbec, Colchagua Valley, Santa Cruz, Chile – Normalpris 119,95 kr. – Tilbudspris 62 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Viu Manent er en af de store chilenske, kvalitetsbærende producenter, som råder over adskillige vingårde med enorme tilliggender. Denne vin er produceret på San Carlos Estate i Colchagua-dalen, hvor man råder over Sydamerikas ældste Malbec-vinstokke, der blev plantet i 1800-tallet. Flaskens indhold byder på en bouquet af svesker, salvie og mokka og en smag med hints af chokolade og uspecificeret krydderi. Her er værdi for alle pengene.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Château Malijay, 2017 Côtes du Rhône AOP, Jonquières, Rhône-dalen, Frankrig – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Her har vi en vin, som både kan drikkes til grillmad og til gås og and, når vi kommer frem til vintermånederne. Slottet Malijay drives af den kvindelige vinmager Aude Deltin, som ses på billedet sammen med Château Malijay. Hun jonglerer med druerne og har her blandet druetyperne Grenache, Syrah og Mourvèdre sammen til en gudeskøn vin, som er højst anbefalelsesværdig.

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Cantina Giacosa Fratelli, 2017 Bussia, Barbera d’Alba DOC, Piemonte, Italien – Kampagnepris 115 kr.

 

Vinhuset startede i slutningen af det 18. århundrede, da det blev grundlagt af Guiseppe Giacosa. Siden har virksomheden ekspanderet og hører i dag til blandt de toneangivende i det sagnomspundne Piemonte, hvor man ikke mindst laver de navnkundige Barolovine på Nebbiolo-druen. Den aktuelle Barbera er frisk, tør og elegant med sin milde garvesyre og noter af roser, kirsebær, vanilje og lakridsrod. En herlig Muntermacher i Coronatider.

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…