Hele Danmarks Bent Fabricius-Bjerre er død – hør Alley Cat og temaet til Matador

Med sin musik til blandt andet Matador og Olsen Bande filmene er Bent Fabricius-Bjerre blevet en del af den danske historie.

 

Nu er det slut med flere elegante og elskede musiktemaer. Familien oplyser i en mail, at Bent Fabricius-Bjerre er død efter kort tids sygdom. Han blev 95 år.

 

Bent Fabricius-Bjerre startede karrieren i en alder af 16 år med sit eget jazzband og har siden gennem flere generationer været en af Danmarks bedste kendte og mest populære komponister og musikere.

 

Han fik i 1961 i en alder af 38 år sit store internationale gennembrud i USA. Her var han vært i programmet ”Bent Fabric and His Piano” og lancerede kompositionen ”Alley Cat”, der blev udsendelsens kendingsmelodi.

 

Melodien strøg direkte ind på toppen i den prestigefyldte hitliste Billboard Hot 100, og i 1962 indbragte ”Baggårdskatten” Bent Fabricius-Bjerre en Grammy i kategorien bedste rock and roll indspilning.

 

Alt i alt nåede Bent Fabricius-Bjerre at skrive musik til lidt over tredive danske film i næsten alle genrer sluttende med musikken til ”Klovn – The Movie” i 2010, og som han i øvrigt også selv medvirkede i.

 

Der ud over har han også skrevet musik til en række kendte sange. Blandt dem ”Forelsket i København” og ”Jeg sætter min hat, som jeg vil.”

 

Desuden er det siden 1962 og frem til 2014 blevet til ikke færre 20 albums og fem singler fra den populære komponist.

 

I et fødselsdagsinterview i Politiken, da han i december 2004 blev 80 år gammel, lød det blandt andet fra Bent Fabricius-Bjerre:

 

”Jeg er så heldig, at jeg har sat nogle spor her rent musikalsk, som ikke stryger, den dag jeg selv slutter. Egentlig kan jeg jo være ligeglad, for jeg vil ikke være her, men det er dog en vis tilfredshed, at man har lavet noget, som vil overleve én selv. Og så har jeg i øvrigt haft et fantastisk lykkeligt liv. Bare alle havde det lige så godt, som jeg har haft”

 

Og dem, der kendte Bent Fabricius-Bjerre, betegner ham som en livsglad og meget positiv mand, der i den grad vil blive savnet.

a

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…