Vollsmose i ny rekord: Som den første politikreds i landet indfører Fyns Politi skærpet strafzone med dobbelt straf

(Foto: Privat)

Efter to skudepisoder indfører Fyns Politi som den første politikreds i landet skærpet strafzone i store dele af Odense-ghettoen Vollsmose.

 

Den første skudepisode fandt sted torsdag den 24. januar og den anden tirsdag den 29. januar.

 

Ingen mennesker blev ramt, men politiet har i begge tilfælde fundet spor, der godtgør, at der faktisk blev afgivet skud.

 

Politiet mener fortsat, at der er tale om et internt opgør mellem lokale grupperinger i området.

Dobbelt straf for overtrædelse

Oprettelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stiger til det dobbelte i forhold til gældende praksis.

 

“Det er politiets vurdering, at der i øjeblikket er et kriminalitetsbillede i Vollsmose, som skaber en forståelig utryghed for de mange lovlydige beboere i området,” siger politiinspektør Johnny Schou, Fyns Politi, i en pressemeddelelse og fortsætter:

 

”Som politimyndighed er det en af vores allervigtigste opgaver at sikre ro, orden, sikkerhed og tryghed for borgerne. Derfor indfører vi nu en skærpet strafzone.”

 

Et ekstraordinært kriminalitetsbillede

For at kunne indføre en skærpet strafzone skal politiet vurdere, at der er tale om et ekstraordinært kriminalitetsbillede i det pågældende område, og at dette i væsentlig grad medvirker til at skabe utryghed for personer, der bor eller færdes i området.

 

Der skal altså være tale om en situation ud over det sædvanlige i forhold til det kriminalitetsbillede, der ellers er i det pågældende område samt sammenlignelige områder.

 

Politiet skal også vurdere, om etableringen af en skærpet strafzone vil medvirke til at forebygge strafbare handlinger i området – og dermed genskabe trygheden for beboere og andre, der færdes i området.

Læs også
Er tiltalt for drabsforsøg mod søsters ekskæreste: Skød mod en dør i Vollsmose og forsøgte derpå at stikke af til Somalia

 

”Det er første gang, en politikreds indfører en skærpet strafzone, og derfor har vi selvfølgelig foretaget en meget nøje vurdering af, om betingelserne for en skærpet strafzone er opfyldt,” siger Johnny Schou og fortsætter:

 

” Vi tror på, at risikoen for at få forhøjet straffen ind til det dobbelte vil få det kriminelle miljø til at forstå, at politiet er parat til at tage alle de midler, vi har til rådighed, i anvendelse for at få bragt de kriminelle handlinger til ophør. Der skal ikke herske tvivl om, at vi vil gøre alt, hvad vi kan for at genskabe trygheden.”

 

Den skærpede strafzone udløber den 6. februar klokken 12:00 og vil indtil da omfatte alle døgnets 24 timer.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…