Ung politiker blev smidt ud af Socialdemokratiet – hun var blevet forelsket i mand fra det indvandringkritiske Sverigedemokraterne

Nina Burchardt (S) har været formand for Kultur- og Fritidsudvalget i fem år i den svenske kommune Hudiksvall. I september meddelte hun, at hun ville gå ud af politik for at give plads til nye kræfter i Socialdemokratiet.

 

Søndag offentliggjorde Nina Burchardt et indlæg på sociale medier, der fortalte en helt anden grund til sin afgang: Hun blev tvunget ud af partiet på grund af sin nye kærlighed – Johnny Skalin. Han er medlem af Rigsdagen for det indvandringskritiske Sverigedemokraterne, som Socialdemokratiet på landsplan nægter at samarbejde med. Hälsingland skrev først om sagen.

 

Aftonbladet har talt med Nina Burchardt, her er et uddrag:

 

Hvorfor sagde du, at det var dit eget valg at træde tilbage?

– Jeg var under stort pres og ønskede samtidig både at beskytte partiet og sikre, at det var muligt at få en ordnet overdragelse til en ny formand. Jeg bryder tavsheden nu, fordi jeg vil prøve at påvirke partiet lokalt til at vende tilbage til partiets kerneværdier som demokrati, deltagelse, alle menneskers lige værdi og retten til at elske den, de ønsker, skriver Nina Burchardt i en e-mail til Aftonbladet.

 

Hvad siger dine partikammerater om beslutningen?

– Indtil videre er der en håndfuld medlemmer, der støtter, og de har det dårligt med denne handling. Ellers er det bare stille, og det er sandsynligvis fordi dette er blevet tavet i partiet lokalt.

 

Nina Burchardt synes, det føles trist at forlade på grund af sit forhold til SD-politikeren.

 

– Jeg er og har været professionel og mine socialdemokratiske værdier vil jeg altid stå for.

 

Socialdemokraterne indrømmer

Socialdemokraterne i Hudiksvall skriver i en pressemeddelelse, at der er fejl i Nina Burchardts indlæg på Facebook. De er blandt andet ikke enige i, hvordan hele processen gik.

 

Men socialdemokraterne bekræfter, at det var Nina Burchardts partitilknytning, der var grundlaget for, da hun blev bedt om at forlade sit embede.

 

“Partiet understreger, at det ikke er tillid til Nina som en person, der diskuteres, men funktionen af ​​en af ​​socialdemokraterne ‘valgte toppolitikere i forhold til et parlamentarisk medlem, distriktsformand, medlem af Sveriges demokrats nationale bestyrelse og tidligere økonomisk politisk talsmand for et parti, der står så langt fra værdier, der er mulige , ”skriver partiet i pressemeddelelsen.

 

Aftonbladet har uden held søgt formanden for kommunestyret Mikael Löthstam (S) og socialdemokraterne Hudiksvall formand Jim Svensk Larm for en kommentar.

 

I pressemeddelelsen ønskes Nina Burchardt “al lykke og velstand sammen med sin nyfundne kærlighed” .

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…