Uhyggelig politisk vold i Tyskland: Parlamentsmedlem fra AfD hårdt kvæstet ved angreb på åben gade – muligvis drabsforsøg

Tyskland er rystet af et overfald på en politiker, der giver mørke mindelser om fortidens brug af politisk vold i landet.

 

Offeret er den 66-årige Frank Magnitz, der er medlem af Forbundsdagen for det indvandringskritiske parti AfD (Alternative für Deutschland).

 

Magnitz er samtidig formand for partiet i Tysklands mindste delstat, Bremen.

 

Tidligt mandag aften kom Frank Magnitz gående på gaden i det indre Bremen, på vej hjem fra en nytårsreception på den lokale avis Weser-Kurier.

 

Mindst tre maskerede mænd omringede ham og slog ham så voldsomt med ukendte våben (måske trækøller), at han faldt bevidstløs om. Da han lå forsvarsløs på jorden, begyndte de at sparke ham i hovedet.

 

Magnitz siger selv fra sygesengen: ”Hvad der skete her, kan man uden at dramatisere kalde et mordforsøg.”

 

Han så ikke selv gerningsmændene, og han hørte ikke, om de sagde noget til ham. I det hele taget har han stort set ingen erindring om det dramatiske forløb efter at have været bevidstløs. Han har derfor heller ikke kunnet give noget signalement af gerningsmændene.

 

Politiet i Bremen har nedsat en særkommission til at tage sig af sagen. Statsadvokaturen siger, at det endnu er uklart, om man har at gøre med grov legemsbeskadigelse eller et regulært drabsforsøg.

 

Men der er næppe megen tvivl om, at Frank Magnitz blev bragt i livsfare ved overfaldet.

 

Venstreekstremister hylder overfaldet

Denne uhyggelige begivenhed er en påmindelse om, at Tyskland har problemer med stærkt voldelige tendenser på både den yderste venstrefløj og den yderste højrefløj.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Danske medier beretter jævnligt om voldspsykopater med nazistiske sympatier. Derimod hører man langt mindre om de ekstremt voldelige venstreekstreme miljøer, der spreder skræk og ødelæggelse.

 

Bremen er en af de tyske byer, der er hårdt plagede af disse venstreekstremistiske kræfter. Hamborg, Berlin og Leipzig har ligeledes store problemer på den front.

 

På de sociale medier er der da også ekstremister af venstreorienteret og stærkt politisk korrekt observans, som nu hylder overfaldet på Frank Magnitz. Det er kvalmende læsning.

 

Magnitz’ baggrund

Hvorfor det netop var Frank Magnitz, der blev udsat for denne uhørt rå politiske vold, vides foreløbig ikke.

 

Han er ikke helt let at sætte i bås. Han er gift med en tyrkisk kvinde og har seks børn.

 

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Som han selv gør opmærksom på, passer det jo ikke så godt til de politisk korrektes standardanklager om racisme. Han føjer til, at hans videnskabelige medarbejder såmænd er af cubansk afstamning.

 

Han har rødder tilbage i AfD’s tidlige periode, hvor kritikken af eurosamarbejdet var et afgørende tema. Men nu har han en fremtrædende placering i partiet, der især vinder mange vælgere på kritikken af udlændingepolitikken. Det skulle åbenbart straffes med uhørt brug af vold.

 

Dæmonisering

Angrebet på Frank Magnitz er et udtryk for, hvor langt ud den politiske polarisering i Tyskland er kommet.

 

Igennem mange år blev tysk politik holdt i et jerngreb af politisk korrekthed. Nazismens rædsler gjorde tyskerne politisk konfliktsky. De holdt sig til det pæne og sikre, og samlede sig om bredt respekterede lederskikkelse fra Konrad Adenauer til Helmut Kohl.

 

Men denne tryghedssøgende politiske kultur er gået mere og mere i opløsning.

 

Store modsætninger er vokset frem i det tyske samfund, ikke mindst på grund af Angela Merkels uansvarlige udlændingepolitik, der har ført til ikke-vestlig massetilstrømning og stadig hårdere politiske opgør.

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

 

Netop tyskernes politisk korrekte fortid har gjort det svært at skabe en åben og nogenlunde fordragelig debat om de nye store problemer.

 

I stedet for fredelige meningsudvekslinger havner man meget ofte i hårde fordømmelser. Forstyrrede gemytter bevæger sig ud i voldelige tendenser.

 

Man kan sammenligne med Danmark, hvor det er lykkedes at få udlændingedebatten kanaliseret ind i mere normale parlamentariske former, med en forholdsvis ordentlig tone og en vilje til forhandling.

 

Ledende tyske politikere har over en bred bank fordømt det voldelige overfald på Magnitz. Så vidt så godt.

 

Men fjendebillederne er kørt voldsomt op i den tyske debat nu om dage.

 

Man nøjes ikke med at ytre sin politiske kritik af AfD og udpege ekstreme elementer i partiet. De etablerede politiske partier og store dele af medierne bidrager til en regulær dæmonisering af de mennesker, der stemmer på AfD eller repræsenterer det.

Læs også
Video: To arabere stak mand ned på togstation, fordi han var kristen – så hånede de ham og hans religion

 

Det var tilsyneladende tæt på at koste Frank Magnitz livet.

 

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/afd-bremens-landesvorsitzender-frank-magnitz-angegriffen-und-verletzt-59414798.bild.html#remId=1569820836871073847

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article186713350/Frank-Magnitz-AfD-macht-rot-gruene-Hetze-fuer-Angriff-verantwortlich.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…