Tyrker, der bankede en mand ihjel, kan ikke udvises – det vil være i strid med hans menneskerettigheder

Colourbox

En 34-årig tyrker, der i et råt overfald har banket en mand ihjel, kan ikke udvises fra Danmark, selvom Højesteret tidligere har udvist ham for bestandig.

 

Det vil være i strid med hans menneskerettigheder, har Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol afgjort i dag, tirsdag den 1. oktober.

 

Det skriver Ritzau.

 

Tyrkeren blev oprindeligt idømt syv års fængsel og udvisning for bestandig for et råt overfald med dødelig udgang på den 19-årige Khurram Waqar på Christiania i maj 2006.

 

Er psykisk syg og skal derfor blive i Danmark

Fire ud af syv dommere afgjorde, at det ville være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 3 at udvise tyrkeren, da han er psykisk syg og har behov for effektiv behandling.

 

”Det er positivt og glædeligt. Nu må vi så arbejde hårdt på, at han kommer tilbage til Danmark og får sin medicinske behandling,” siger advokat Tyge Trier, der har ført sagen på vegne af tyrkeren, til Ritzau.

 

Højesteret udviste ham i 2010

Tyrkeren blev udvist af Højesteret den 10. august 2009 med fire dommerstemmer imod én.

 

Han har boet i Danmark siden han var seks år gammel og har sin mor og fire søskende boende her i landet.

 

Den ene dommer mente, at hans tilknytning til Danmark er så stærk, at han ikke burde udvises til Tyrkiet, hvor han ikke har familie.

 

De øvrige fire dommere henholdt sig derimod til, at tyrkeren ikke er integreret i Danmark, samt at han har været i Tyrkiet mellem fem og ti gange.

 

Men nu har Den Europæiske Domstol altså underkendt Højesterets afgørelse, så nu hænger Danmark på ham igen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…