Guide til de københavnske kollegier

I sommeren 2019 blev 65.714 personer tilbudt en plads på en videregående uddannelse i Danmark. Det er altså mere end 65.000 nye studerende som skal kæmpe om et sted at bo i landets storbyer. De skal ikke blot kæmpe mod hinanden, men også mod alle de personer der allerede er studerende i storbyerne. Kampen er om studieboliger. Nogle leder efter lejligheder der kan deles med venner. Nogle andre leder efter et værelse et eller andet sted. Nogle andre søger til gengæld mod et kollegieværelse. Derfor har vi her lavet en miniguide til to af de Kollegier i København. Det kan hjælpe med at give dig en idé om, hvad du kan forvente af et kollegieværelse i København. I København og omegn findes der flere end 100 forskellige kollegier – så der er mange at vælge imellem så længe du er hurtigt ude og får skrevet dig op.

Tietgenkollegiet

Tietgenkollegiet er et af de mere populære kollegier i København. Det er beliggende på Amager ved Ørestad og er et arkitektonisk kunstværk tegnet af Lundgaard og Tranberg Arkitekter og opført i 2005. Her finder du seks etager, hvor der er fordelt 360 kollegieværelser. Selve bygningen er cirkulær, og gemmer derfor på en skøn gård i midten. Alle værelser har altan og badeværelse, dog skal køkken deles med andre. Der er også mulighed for at få dobbeltværelser. Ti procent af værelserne går til internationale studerende. Huslejen er fra omkring 3.000 og op til omkring 5.5000 kroner, og størrelser går fra 26 kvadratmeter til 45 kvadratmeter. For at bo her skal du være under 30 år gammel, når du søger. Du skal være optaget på en uddannelse på KU, DTU, RUC, CBS, ITU DPU, AAU, AU eller SDU. Desuden må du være optaget på de uddannelser der er under Kulturministeriet. Du skal have minimum 12 måneder tilbage af studie og have et karaktergennemsnit på minimum syv på din studentereksamen.

Egmont H. Petersen Kollegiet

Dette kollegium kender du nok nærmere som Egmont. Dette sted ligger på Østerbro i København og her er der plads til 492 studerende. Det blev opført i 1957 og tegnet af den anerkendte arkitekt Kaj Gottlob. Får du et værelse til én person er det på 11 kvadratmeter. Får du et dobbeltværelse er det på 26 kvadratmeter. Begge skal gerne have toilet, men køkken er fælles. Priserne går fra mellem 2.500 til 4.000 per måned. 446 værelser er til én person, 23 er til to. Skal du bo per skal du være studerende på universitetet enten som bachelor eller kandidat. Du skal være under 32 for at bo her, og du skal have minimum ét år tilbage.

Der er mange flere kollegier i København, for eksempel Grønjordskollegiet, Otto Mønsted Kollegiet, Rebæk Søpark-kollegiet, Øresundskollegiet, Østervoldkollegiet, G. A. Hagemanns Kollegium, Elers kollegium, Bikuben, Solbakken, Bispebjerg Kollegiet og mange flere. For dig handler det om at få et hurtigt overblik over dem alle og ansøge hurtigst muligt. Der er nemlig kamp om de mange værelser. Få dig skrevet hurtigt op og få styr på, hvad ansøgningen kræver af dig.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…