Antallet af voldsofre stiger for tredje år i træk

Arkivfoto

Stigningen i antallet af voldsofre er større blandt kvinder end mænd. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

 

Antallet af ofre for vold stiger fortsat. Sidste år blev 13.863 privatpersoner ofre for vold. Det er en stigning på otte procent i forhold til 2017.

 

Tallene kommer fra Danmarks Statistik, der tirsdag har udgivet en opgørelse over ofre for forskellige typer af kriminalitet.

 

Det er tredje år i træk, at antallet af voldsofre stiger.

 

Ud af de knap 14.000 ofre er 5246 kvinder, mens der stadig er flest ofre blandt mænd. I 2018 blev 8561 mænd udsat for vold. I 56 sager er der ikke angivet køn på offeret.

 

Dog er stigningen størst blandt kvinder. Ti procent flere kvinder blev ofre for vold i 2018 i forhold til året før. Hos mændene er det syv procent.

 

Flere kvinder ofre for seksualforbrydelser

Ifølge Danmarks Statistik har fordelingen af ofre ændret sig, siden man begyndte at lave statistik om ofre i 2001. Hvor fordelingen dengang var omkring 70-30 for henholdsvis mænd og kvinder, er den i 2018 nærmere 60-40.Til gengæld er antallet af ofre for vold mod nogen i offentlig tjeneste samlet set faldet med én procent i forhold til sidste år.Dog er det forskelligt, når man fordeler på udvalgte stillingsgrupper.Her ses det blandt andet, at antallet af ofre for vold mod personer, der udfører social- og sundhedsarbejde, er steget med 13 procent.

 

Derudover ses der fortsat en stigning i kvindelige ofre for seksualforbrydelser. I 2017 blev 3282 kvinder udsat for en seksualforbrydelse. Sidste år var dette tal 3746.Trods stigningerne er der overordnet sket et fald i det samlede antal ofre for forskellige typer af kriminalitet.

 

– På trods af stigningen af ofre for forskellige overtrædelsestyper har der samlet været et fald fra 2017. Her var 84.473 personer registreret som ofre for kriminalitet, mens tallet var 74.491 i 2018 – det svarer til et fald på 12 procent.

 

– Faldet skyldes blandt andet, at 9.500 færre var ofre for taske- og lommetyverier i 2018, skriver Danmarks Statistik.

 

Læs også
Volden hærger Danmark og Europa, mange flere unge går med kniv – politimand kæder problemet sammen med asylstrømmen

/ritzau/

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…