Taxa pløjer ind i menneskemængde i Moskva, myndigheder kalder det overtrædelse af færdselsloven – men se her hvad der skete

De russiske myndigheder har gang på gang understreget, at der vil være optimal sikkerhed under landets afvikling af VM i fodbold.

 

Formentlig af samme grund har myndighederne gjort deres bedste for at nedtone en begivenhed først på aftenen lørdag den 16. juni, hvor en taxa pløjede ind i en gruppe mennesker nær Den Røde Plads i Moskva.

 

Mindst otte blev kvæstet. Blandt dem en kvinde i alvorlig grad, men dog uden at være i kritisk tilstand, skriver ritzau/reuters med henvisning til det russiske nyhedsburau Tass

 

Sigtes for brud på færdselsloven

I første omgang hed det sig, at chaufføren var beruset, men det blev senere dementeret af færdselspolitiet.

 

Senere hed det sig, at chaufføren selv skulle have sagt, at han var faldet i søvn.

 

Efter påkørslen forsøgte han at stikke af, men blev pågrebet af politiet, som ifølge russiske medier nu har indledt undersøgelser med henblik på at straffe manden for overtrædelse af færdselsloven.

 

Chaufføren kommer fra en muslimsk republik

Efter at de russiske myndigheder således har gjort alt for nedtone påkørslen til at være et banalt trafikuheld, er der nu kommet en video, der viser noget helt andet.

 

På videoen ser man, hvordan taxaen pludselig acellererer fra vejen og op på fortovet og pløjer ind i fodgængerne, hvoraf en del i øvrigt var mexicanere, der var i Rusland for at følge VM.

 

Chaufføren kørekort viser, at han kommer fra den asiatiske republik Kirgisistan.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Her en 91 procent af befolkningen sunni-muslimer, og her har Hizb ut-Tahrir en af sine højborge.

 

Rusland er i forvejen plaget af blandt andre kirgisiske terrorister. Det var således en 22-kirgiser, som den 3. april 2017 udførte det bombeangreb, der dræbte 14 og sårede 50 i Sankt Petersborgs metrosystem.

 

Så mon ikke det er en helt anden politimyndighed end lige netop færdselspolitiet, der i øjeblikket afhører taxachaufføren?

Se videoen her:

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…