Vine til Mors Dag, Kristi Himmelfart og konfirmation

Det vrimler med festdage her i maj. Først er der en masse kon- og nonfirmationer, så kommer Mors Dag og 10 dage før Pinse fejrer vi Kristi Himmelfartsdag. Jo, der er nok at se til, og hvis vejret desuden arter sig, kan vi glæde os til dejlige aftener omkring grillen. Så der er behov for vin fra hele paletten lige fra bobler og hvidvin til rosé og rødvin. Men det klarer Den Korte Avis’ leverandørpanel med bravour.

 

Boblevin

 

Cavas Llopart, 2015 Brut Reserva, Subirats, Barcelona, Penedes, Spanien – Normalpris 179 kr. – Tilbudspris 119 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Vinhusets slogan lyder: ”Vindyrker siden 1385 – Cavaproducent siden 1887”, og det giver et godt billede af en vinfamilie, der trækker på usædvanligt mange erfaringer. Cavaen her er fremstillet efter Champagne-metoden, og vinen er lavet af druesorterne Xarel-lo, Macabeu og Parellada, som er håndplukket. En dejlig frisk og tør entre til en fest med venner.

 

Importør: D’Wine, Aalborg

 

Hvidvin

 

Les Vignobles Foncalieu, 2017 Le Versant, Chardonnay, Languedoc, Pays d’Oc, Frankrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 140 kr. På tlf. 20403046 oplyses nærmeste forhandler.

 

Le Versant er en serie af indbydende og prisbelønnede vine fra Languedoc i det sydfranske Pays d’Oc. Denne udgave er fremstillet på Chardonnay druer, hvoraf 20 pct. har fået en kortvarig lagring på fransk egetræ, mens resten er vinificeret på ståltanke. Den passer med sine noter af eksotisk frugt fint til charcuteri-forretter.

 

Importør: Fortium Wine, Hinnerup

 

Læs også
Vinen til de nye studenter

Domaine Abbotts & Delaunay, 2016 Les Fruits Sauvage, Pays d’Oc IGT, Marseillette, Frankrig – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris pr. styk 79 kr. ved køb af 3 flasker.

 

Vinhuset blev startet af australske Nerida Abbott i 1996, men overtoges i 2007 af Laurent Delaunay, der er 5. generation af vinproducenter i Bourgogne. Hans indsats og brug af avanceret burgundisk teknik i både mark og kælder giver nogle unikke vine som bl. a. denne, der er fremstillet på 100 pct. Chardonnay. Og var det ikke, fordi man vidste bedre, kunne man tro, at den kom fra Bourgogne.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup

 

Journey’s End Winery, 2017 The Weather Station, Sauvignon Blanc, Coastal Region, Sydafrika – Normalpris 99 kr. –  Tilbudspris pr. styk 89 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vingården drives i dag af Rollo Gabb, hvis far købte den i 1996, Den ligger ved foden af Hottentot Mountains med udsigt over False Bay. Navnet ”Weather Station” er afledt af kælenavnet på de to første Sauvignon Blanc kloner, som blev plantet i Sydafrika i det 17. århundrede tæt på en vejrstation. En lækker og anvendelig vin til skaldyr.

 

Læs også
Rosévinene venter på sommervarmen

Importør: Vinslottet, Greve

 

Darling Cellars, 2017 Capeman Chardonnay, Western Cape, Sydafrika – Kampagnepris 69,95 kr. hos Meny- og Sparbutikker. Nærmeste forhandler anvises på tlf. 86419600.

 

Det, der adskiller denne Chardonnay vin fra andre, er, at den er fremstillet af druer, som har vokset på såkaldte Busk-vinstokke. Disse beskæres ikke og giver et udbytte, som er meget koncentreret i smagen. Denne er således præget af moden pære og ananas. Kan snilt drikkes til stegt kylling eller flæskesteg.

 

Importør: Amka, Randers

 

Rosévin

 

Læs også
Vin til Store Bededagsferien

Caves d’Esclan, 2016 Whispering Angel, Côtes de Provence APCP, La Motte, Frankrig – Normalpris 229,95 kr. – Tilbudspris pr. styk ved køb af 12 flasker 149,95 kr.

 

I glasset har vi en verdensklasse rosévin skabt af troldmanden Sacha Lichine, hvis familie har sat dybe aftryk i Bordeaux-vinområdet. Farven er lyserød som Østersølaksens, og duft og smag er vidunderligt præget af morel, rosenblade, viol og hindbær. En sjælden flot oplevelse af et sammenstik af druesorterne Grenache, Mourvèdre og Cinsault. Servér den, og bliv dagens helt blandt venner og familie.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Domaine Royal de Jarras, 2016 Gris de Gris, Sable de Carmargue, Pierrefeu-du-Var, Frankrig – Kampagnepris 75 kr. hos MENY.

 

Sable de Carmargue er et lille vinområde vest for havnebyen Marseilles, som ligger direkte ud til Middelhavet. Jordbunden er derfor meget sandet og saltholdig, hvad der sætter sit præg vinen. Den er fremstillet på det første pres af udvalgte Grenache-druer og fremstår delikat og elegant i glasset.

 

Importør: GOBIvin, Valby

Læs også
Vin til lunefulde april

 

Rødvin

 

Bodega Carmen Rodriguez Méndez, 2014 Carodorum Issos, Crianza, Toro D.O., Zamora, Spanien – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 75 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Vinen er lavet på 100 pct. Tempranillo druer og passer som ledsager til alt lige fra tapas og grillmad til festmiddage, som kræver noget ud over det sædvanlige. Farven i glasset er lilla, og aromaen giver en blandet duft af viol, lakrids og solbær. I munden opleves fylde og lang eftersmag af bær.

 

Importør: Mega Vin, Odder

 

Viu Manent Winery, 2013 Malbec Gran Reserva, Valle de Colchagua, Chile – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris pr. styk 59,95 kr. ved køb af 12 flasker.

Læs også
Påskevin til årets vigtigste højtid

 

Malbec er en af Sydamerikas mest spændende druesorter, og på Viu Manent har man forfinet den i en sådan grad, at få andre kommer op på siden af den. Dette er lykkedes, fordi man råder over vinstokke, der er plantet helt tilbage i 1800-tallet, og hvis alder giver et lille, men unikt koncentreret udbytte. Et virkeligt kup på vinhylden.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Maison Jean Loron, 2016 Terra Occitana, Gamay-Syrah, La Chapelle de Guinchay, Frankrig. Normalpris 64 kr. – Introduktionstilbud 50 kr.

 

Vinbonden Jean Loron i Beaujolais i det sydlige Bourgogne ynder at skæmte, så derfor har han lavet en velsmagende vin af Gamay druer fra Beaujolais og Syrah druer fra Languedoc. Højst usædvanligt, men ikke forbudt, da vinen har betegnelse som Vin de France. Syrah giver krydderi, mens Gamay giver ynde og elegance. Drik den og bliv en overraskelse rigere.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…