Vin til en tid med konfirmationer

Om få uger starter årets fester, hvor en ny generation af unge med eller uden kirkens velsignelse træder ind i de voksnes rækker. Nogle ønsker med egne ord at bekræfte deres dåbsløfte om et kristent liv, for andre er det mindre væsentligt, men uanset hvad, der vælges, er der tradition for en stor familiefest med masser af god mad og drikke. Og det er det sidste, vinhandlerpanelet fokuserer på i denne uge.

 

Vin med bobler

 

Weingut Reichsrat von Buhl, 2015 Riesling Brut Sekt, Rheinpfalz, Deidesheim, Tyskland – Normalpris 239,95 kr. – Tilbudspris pr. styk 169,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinslottet har siden sin grundlæggelse i 1849 haft nogle gevaldige op- og nedture, men i dag ligger det i den absolut elite på verdensplan, og dets vine er helt i særklasse på samme niveau som de fremmeste i de tyske topområder Rheingau og Mosel. Vinens lette sødme og fine, elegante bobler vil gøre den til et tilløbsstykke ved enhver konfirmationsfest.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Hvidvin

 

Weingut Josef Ehmoser, 2016 Vom Gelben Löss, Wagram, Grossweikersdorf, Østrig – Normalpris 199 kr. – Tilbudspris pr. styk 149 kr. ved køb af 3 flasker.

 

Vinen, der er fremstillet af 100% Rieslingdrue, er helt sin egen, både hvad angår elegance og smag. Vinstokkene vokser, som titlen på vinen fortæller, på en blanding af ananas, fennikel og akacieblomst, og de samme ingredienser går igen i smagen, hvor man også finder smag af citrus og grønne æbler. Syren sætter prikken over i’et.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup

Læs også
Supervine fra Sierra Nevada 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Sommerens sidste vine

Rosévin  

 

Societa Agricola La Capuccina, 2016 Rosè, Vino Rosata, Veneto, Costalunga di Monteforte d’Alpone, Italien – Kampagnepris 95 kr.

 

Vingården ligger i Soave øst for Gardasøen i Nordvestitalien og drives økologisk af tre søskende, Sisto, Pietro og Elena Tessari. Vinen er lavet af 100% Corvina drue og fremstår i glasset med en blandet duft af krydderier og modne jordbær. Smagen er fyldig og frisk på samme tid, hvilket gør den til en god ledsager til festens natmad med pølse, lufttørret skinke og ost.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

Rødvin

 

Læs også
Den indre fjende skaber topvine

Bodega Costers del Priorat, 2016 Petit Pissarres, Priorat DOQ, Belmunt del Priorat, Spanien – Normalpris 179 kr. – Tilbudspris pr. styk 109 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinområdet Priorat hører til et af de yngste i Catalonien, men har i løbet af de sidste 30 år rejst sig som en komet på den spanske vinhimmel som leverandør af velsmagende, kraftige vine med elegance. 2016 Petit Pissarres er lavet af 60% Garnacha og 40% Samsó druer og har både en aroma og en smag, som præges af blomst og frugt. Kan serveres med held til de fleste retter.

 

Importør: D’Wine, Aalborg

 

Azienda Vinicola Falesco, 2014 Falconeri, Umbria IGT, Montecchio, Umbrien, Italien – Normalpris 139,95 kr. – Tilbud: 3 flasker for 220 kr. hos Meny.

 

Bag vinen står en af Italiens bedste kældermestre, gæsteprofessor ved en række italienske og udenlandske vinuniversiteter, Riccardo Cotarella. I den aktuelle vin har han blandet lokale druesorter med Cabernet Sauvignon og ladet mosten modne i små franske egetræsfade. Resultatet er meget harmonisk og fyldigt.

 

Importør: GOBIvin, Valby

 

Læs også
Spændende vine på menuen

Cantine Torri, 2012 Bakán, Montepulciano d’Abruzzo, Colline Teramane DOCG, Abruzzo, Italien – Normalpris 115 kr. – Tilbudspris pr. styk 100 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Provinsen Abruzzo ligger langs den italienske Adriaterhavskyst, og vinene nyder godt af milde vinde fra havet, som køler, når solen brager ned fra en skyfri himmel. Den dybrøde vin har intenst duft og smag af kirsebær og hindbær, som passer fint til en konfirmationsmiddag, hvor hovedretten meget vel kunne være en dyreryg med tilbehør.

 

Importør: Vinslottet, Greve

 

Casa Vinicola Botter, 2016 Gran Verosso, Gold Edition, Veneto IGT, Fossalta di Piave, Italien – Kampagnepris 89,95 kr. På telefon 86911844 oplyses nærmeste forhandler.

 

Gran Verosso er en publikumspleaser, som er produceret af et af Italiens store vinfirmaer, der med base nord for Venedig opererer over hele støvlelandet. Ligesom i USA blander man en vin med en bestemt sødme og alkoholprocent, der er målrettet den forbrugergruppe, som kun stiller ét krav, nemlig at vinen smager godt. Og det får den her til en overkommelig pris.

 

Læs også
Så er grillvinen parat

Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup

 

Azienda Agricola Cascina Ghercina, 2015 Dedicato, Langhe Rosso DOC, Novello, Piemonte, Italien – Normalpris 79,95 kr. – Stykpris ved køb af 12 flasker 49,95 kr.

 

Cascina Ghercina er en mikrovingård, som ejes af vinproducentfamilien Sartirano, der under firmanavnet San Silvestro driver flere gårde i Piemonte. Dedicato er stukket sammen af 50% Barbera og 50% Cabernet Sauvignon druer og er en kraftig, velafbalanceret vin, som smyger sig rundt om smagsløgene. Et rigtig godt køb til prisen.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Casa Vinicola Angelo Rocca & Figli, 2016 Realzin, Salento IGT, Apulien, Italien – Kampagnepris 74,95 kr. hos Meny og Spar. På tlf. 86 41 96 00 oplyses nærmeste forhandler.

 

Realzin er en fuldblodet syditaliensk vin fra støvlehælen og fremstillet på den populære Primitivo drue, som i USA går under navnet Zinfandel. Her har man duft og smag af kaffe, kirsebær, blommer og brombær i et fløjlsblødt sammensurium på en og samme gang. Prisen er et kup.

 

Importør: Amka, Randers

 

Bodega Dueba Vitivinicola, 2016 Tartana, Castilla y Leon DO, Casaseca de las Chanas, Zamora, Spanien – Normalpris 69,95 kr. – Introduktionspris pr. styk 50 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Castilla y Leon er et vin-underområde til både Toro og Ribera del Duero, men har ikke samme klassificering, og det betyder, at man kan få en rigtig god vin til en særdeles rimelig pris, da vinene er stort set identiske, når lige topvinhuse som Vega Sicilia og Dominio de Pingus regnes fra. Vinen er fremstillet på Tempranillo drue og har en lang frugtig eftersmag.

 

Importør: Megavin, Odder

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…