Vin til årets studenter

Så er der gang i den igen. Årets studenter myldrer ellevilde af glæde rundt i gadebilledet med deres hvide huer, og i de håbefuldes hjem venter familierne på den invasion, som har været tradition siden Arilds tid. Slutningen på 13 års skolegang skal fejres med manér, er tidens ånd.

 

For at gøre det enkelt, men stadig festligt, er det altid en succes at servere et glas punch med eller uden alkohol i. Øllerne flyder jo i rigelige mængder under transporten fra hus til hus, og her følger så en nem opskrift, som er beregnet til 20 personer.

 

Ingredienser:

1 kg friske jordbær eller modne ferskner

150 gram sukker

2 usprøjtede citroner

6 flasker hvidvin

2 flasker vin med bobler

 

Frugterne skylles i koldt vand – fersknerne skæres i tynde skiver – og lægges i en glasbowle, hvor sukkeret strøs over. Skræl citronerne i lange strimler og læg dem i bowlen. Hæld to flasker hvidvin over og lad frugterne trække i mindst 1 time i køleskabet. Fjern citronskrællen og hæld resten af vinen i bowlen. De to kolde mousserende vine tilsættes umiddelbart før serveringen.

 

Sværere er det ikke!

 

Og så stiller vi om til ugens gode vintilbud.

 

Hvidvin

 

Læs også
Prestige-vine fra Bordeaux

Domaine Paul Blanck, 2016 Pinot Gris, Vin d’Alsace AAC, Kientzheim, Colmar, Frankrig – Normalpris 149 kr. – Tilbudspris 139 kr. pr styk ved køb af 6 flasker.

 

Pinot Gris druen dufter meget aromatisk og minder en del om Gewürztraminer, men vil man have det fulde udbytte af vinen, skal man drikke den sammen med lufttørret røget skinke og hvide friskkogte asparges. Denne udgave har fedme og saftig frugt i smagen og en flot syrebalance.

 

Importør: Vinslottet, Greve

 

Domaine Lalande, 2017 Grande Crevette, Languedoc, Carcassonne, Frankrig –

Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 69 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

 

Vinen er fremstillet på Sauvignon Blanc druer, og kvaliteten hører til i toppen. De stegende dagtimer og kølige nattetimer giver en kombination af kraftig duft af hyld, solbær og citrus og frisk syre i vinen, hvor smagen bare bliver hængende i smagsløgene. En flot ledsager til muslinger og store rejer.

 

Læs også
Vin til vinterferien

Importør: Propperiet, Brædstrup

 

Les Vignerons Récoltants, 2016 Riesling Cuvée Exceptionelle, Vin d’Alsace, Ortswiller-Kintzheim, Frankrig – Normalpris 69,95 kr. – Tilbudspris 59,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Vinen kommer fra et cooperativ, som blev grundlagt i 1957 af en kreds af vinbønder med et samlet areal på 106 hektarer vinmarker. Dette exceptionelle sammenstik giver en stilfuld og raffineret vin, hvor Riesling-druen viser sit potentiale. Drik den til en smørstegt rødspætte og hør englene synge.

 

Importør: Megavin, Odder

 

Rosévin

 

Læs også
Ny superstar på Italiens vinhimmel

Château de Brégancon, 2017 B, Côtes de Provence DOP, Bormes les Mimosas, Var, Frankrig – Normalpris 134,95 kr. – Tilbudspris pr. styk 79,95 kr. ved køb af 12 flasker.

 

Slottet hører til blandt Provence’s 20 bedste og er udstyret med prædikatet Provence Cru Classé. Det ligger direkte ud til Middelhavet på strækningen mellem Toulon og St. Tropez og modtager så de briser, som gør vinene sprøde og intense. Denne udgave er stukket sammen af druesorterne Cinsault 50%, Syrah 20%, Grenache 20% og Mourvèdre 10%.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Bodegas Concejo, 2017 Carredueñas, Cigales DO, Valoria La Buena, Valladolid, Spanien – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris pr. styk 69,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Denne rosé ligger i toppen af spansk formåen inden for denne vintype. Den er fremstillet på 100% Tempranillo drue og fremstår i en mørk, intens lyserød farve. Duften er et sammensurium af brombær, jordbær og hindbær med en snert af anis, mens smagen er frisk og let med en afbalanceret god syre.

 

Importør: D’Wine, Aalborg

Læs også
Vin til vinterhygge

 

Domaine Badet Clement, 2017 Les Jamelles Clair de Rose, Pays d’Oc IGP, Languedoc-Roussillon, Frankrig – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris pr. styk 79,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Bag denne skønhed af en rosé står ægteparret Cathrine og Laurent Delaunay, begge ønologer fra Bourgogne. De arvede vinhuset i 1995 og laver nu fremragende vin på burgundisk manér i Sydfrankrig, men plejer ved siden af interesser i fem-seks andre slotte. Denne vin er lavet af Cinsault og Grenache druer med nænsom hånd, så resultatet er yderst delikat.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Rødvin

 

Cantine Quatro Valli, 2015 Romagnoli Caravaggio, Emilia Romagna IGT, Italien – Normalpris 149,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 200 kr. hos MENY.

Læs også
De muntre vine fra Piemonte

 

Vinen er lavet på overmodne druer – lokalt kendt som Uve Stramature – og er for at give vinen struktur modnet på delvist nye 225 liters franske egetræsfade. Der er både saft og kraft i denne velkrydrede og bærduftende vin, som passer fint sammen med grillet kød. Et rigtigt godt køb til pengene.

 

Importør: GOBIvin, Valby

 

Les Vignobles Foncalieu, 2016 Le Versant, Pays d’Oc IGP, Languedoc-Roussillon, Arzens, Frankrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 140 kr. På tlf. 20 40 30 46 oplyses nærmeste forhandler.

 

Le Versant er navnet på en mærkevarevin, og denne udgave er fremstillet på 100% Syrah. Farven er dyb rød med lilla kanter, og t skænket i glasset breder sig en duft af røde bær blandet med noter af peber og enebær til næsen. I munden anes et strejf af citrus og lakrids. Kan anbefales til en grillet lammekølle.

 

Importør: Fortium Wine, Hinnerup

 

Bodegas y Viñedos Merayo, 2017 Mencia, Bierzo DO, Ponferrada, Léon, Spanien – Kampagnepris 79,50 kr.

 

Mencia er navnet på en spansk drue, som hovedsagelig dyrkes i det nordvestlige Spanien, bl. a. her hos det eksklusive vinhus Merayo, som totalt laver 80.000 flasker på årsbasis. Vinen her er mellemkraftig og skal drikkes forholdsvis ung.

 

Sammen med den spanske risret, Paella Valenciana, viser den sit bedste ego, men også til en grillet kylling serverer man den ikke forgæves.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

Cantine Angelo Rocca & Figli, 2017 Cá Boscari, Salento IGT, Apulien, Italien – Kampagnepris 54,95 kr. hos MENY og Spar. Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 86419600.

 

Denne vin er et sammenstik af Negroamaro og Primitivo druer. Den første er værdsat for sin mørke farve, gode syre og krydrede smag, mens den anden giver fylde, struktur og frugtkoncentrat til vinen. Det er en velegnet ledsager til alt godt fra grillen, men står også distancen til et stykke med gammelost.

 

Importør: Amka, Randers

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…