To arabiske mødre stod på gangbro, mens deres børn kastede sten mod bil

Onsdag blev en dansk kvinde alvorligt kvæstet, da hendes ben blev ramt af stenkast ved Flensborg.

 

Torsdag fik et ægtepar et chok, da deres bil også blev ramt af stenkast. Det skete, da de kom kørende ad Munkebovej på Fyn. Stenene blev kastet fra en bro over vejen.

 

Stenene var ikke så store, at de røg gennem taget. Men selv mindre sten kan være dødsensfarlige. De kan ryge ind gennem ruden og ramme passagererne alvorligt. Eller de kan få bilen til at køre galt. Der lød da også et ordentligt skrald, da en sten ramte bilens tag.

 

Bilisten siger til BT:

 

”Jeg tænker, at vi var meget heldige. Det kunne være gået gruelig galt. Efter jeg har hørt alle de historier – senest med ulykken i Flensborg – kigger jeg altid op på broerne, når jeg kører forbi. Og hvis jeg ser nogen, tænker jeg: ’åh nej, hvad nu’.”

 

Bilisten bevarede dog kontrollen over bilen, bremsede hårdt op og kørte ind til siden.

 

Arabiske mødre: De legede bare

Han så to piger løbe fra stedet. Han fulgte efter dem og fandt dem sammen med deres mødre og en tredje pige. Mødrene viste sig at være arabiske og tale meget lidt dansk.

 

Ifølge Fyns Politi var pigerne i alderen fem til syv år. Det rejser spørgsmålet: Hvor har disse små piger lært at kaste sten ned mod bilister? Hvem inspirerer dem til det?

 

Ifølge pigerne selv var de ”bare kommet til at skubbe til en sten med foden”. Den historie var bilisten dog ikke tilfreds med.

 

Mødrene forsøgte tilsyneladende at sige, ”at det bare var børn, der legede” (fyens.dk).

Læs også
Politimand: De kaster for at dræbe – dødsensfarlige sten igen kastet ned på motorvej, så meget ved vi om gerningsmændene

 

Så er andre bilister advarede. I nogle kredse kan selv små børn finde på at lege ”smide-sten-ned-mod-biler-så-mennesker-kan-blive-alvorlig-ramt-legen”.

 

Politiet lader dem gå fri

Da de arabiske kvinder næsten ikke kunne dansk, kontaktede bilisten politiet for at få udvekslet forsikringsoplysninger.

 

Det lykkedes til sidst at få tilkaldt en forbipasserende politipatrulje, der overtog sagen. Efter en kort snak med bilisten, bad de ham om at køre videre.

 

Pigernes forældre slap med en formaning, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Kenneth Tornquist.

 

Tornquist mener i øvrigt ikke, at der er sket større skade på bilen. Han mener heller ikke, at bilisten har rejst noget erstatningskrav. ”Så de slipper med skrækken,” som han udtrykker det.

 

Læs også
Ny sten kan være kastet på motorvej – kun tre gange er gerningsmænd blevet afsløret, men de har alle samme baggrund

Det forstår bilisten dog ikke noget af. Han mener, at Fyns Politi har lovet at ringe til ham, så de kan hjælpe ham med at finde ud af, hvordan han får erstatning fra de arabiske kvinder.

 

Men den hjælp skal offeret for stenkastene altså ikke regne med. Politiet lader tilsyneladende de arabiske kvinder gå helt fri – bortset fra en formaning.

 

Nu venter vi på næste stenkast

Fyns Politi har ellers arbejdet meget ihærdigt på at skabe den størst mulige offentlige opmærksomhed omkring de mange stenkast fra gangbroer.

 

Man har omtalt det ene og det andet spor og luftet den ene og den anden teori i medierne. Det er der foreløbig ikke kommet noget ud af.

 

Men i den aktuelle sag havde man faktisk et holdepunkt. Nogle stenkastende arabiske børn blev taget på fersk gerning.

 

Man skulle tro, at politiet ville have gavn af at følge op på dette ved at forsøge at finde ud af, hvor de tre piger fik disse ideer fra. Når nu alle andre spor i forbindelse med stenkastene synes at være løbet ud i sandet.

Læs også
Drenge kastede sten mod bus og knuste rude – politiet har ikke oplyst deres identitet

 

Men det mener Fyns Politi åbenbart ikke. Man nøjedes med at uddele en formaning uden konsekvenser. Man laver tilsyneladende ikke nogen opfølgning. Og offeret må selv fedte med sit forsikringsproblem.

 

Nu venter vi så på de næste stenkast.

 

https://www.fyens.dk/kerteminde/Saa-skete-det-igen-Boern-kastede-sten-paa-bil-fra-bro-i-Munkebo/artikel/3254933

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…