Politikreds har flere gange skjult, at gerningsmænd var indvandrere – men man fortæller gerne om ”pæredanske” gerningsmænd

Arkivfoto / Google Map

Tre søskende på otte, seks og fire år opholdt sig lørdag ved 18-tiden på en bro over hovedvejen Grindstedvej i Hovborg nord for Vejen.

 

Drengen på otte år smed ifølge politiet en sten ned på Grindstedvej, hvor den ramte en bil, der blev totalskadet.

 

”Hvis stenen var gået gennem frontruden på bilen, kunne den have medført alvorlig personskade,” siger Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ekstra Bladet. Han kalder det ”en alvorlig sag”.

 

Bilisten fik fat i børnene, og han kom i kontakt med forældrene. Desuden anmeldte han sagen til politiet.

 

Ifølge Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi giver det ingen mening at afhøre børnene, fordi de er så små. Men politiet har talt med forældrene.

 

Han oplyser, at der kommer en erstatningssag ud af det, og formentlig vil SSP blive involveret (altså samarbejdet mellem skole, socialarbejdere og politi).

 

”Pæredanske”

Pludselig siger politimanden til avisen: ”De tre børn er alle ’pæredanske’.”

 

Dette er en noget overraskende bemærkning. Sagen er jo afklaret, og børnenes identitet er slået fast. Når det er tilfældet, kommer politiet sjældent med den slags meldinger om etnisk baggrund.

 

Bemærkningen er særlig bemærkelsesværdig, fordi den kommer fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Her har man ellers ved flere lejligheder undladt at oplyse om mulige gerningsmænds etniske baggrund – selv om det kunne bidrage til en sags opklaring, at disse oplysninger kom ud i offentligheden.

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

Den Korte Avis har flere gange omtalt denne tendens i politikredsen til at fortie den etniske baggrund. Men det har vel at mærke drejet sig om at fortie, at gerningsmændene havde indvandrerbaggrund.

 

Som det fremgår af den aktuelle sag om stenkast, holder Syd- og Sønderjyllands Politi sig derimod ikke tilbage, når det drejer sig gerningsmænd med dansk baggrund.

 

Her nøjes man endda ikke med at fortælle, at børnene havde dansk baggrund. Man sætter ekstra tryk på ved at kalde dem ”pæredanske”. Så skulle den vist være banket ind.

 

Overfald og voldtægt

En 18-årig mand blev i foråret overfaldet af en gruppe unge mænd i Esbjerg. Syd- og Sønderjyllands Politi skrev på Twitter: ”Har du set noget, hører vi gerne fra dig!”

 

Alligevel undlod politiet at videregive sin viden om, at i hvert fald to af gerningsmændene tilsyneladende havde anden etnisk baggrund. Det må jo ellers siges at være en vigtig oplysning, hvis offentligheden skulle hjælpe med at finde dem.

 

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

Først da netavisen 24NYT henvendte sig i sagen, rykkede politiet ud med disse kendsgerninger.

 

To 14-årige piger blev henholdsvis voldtaget og forsøgt voldtaget af to afghanere i et shoppingcenter i Syd- og Sønderjyllands Politis område. Men sagen og dermed også gerningsmændenes baggrund blev fortiet af politiet.

 

Det er ikke de eneste sager, hvor Syd- og Sønderjyllands Politi undladt at give offentligheden oplysninger om mulige gerningsmænds etniske baggrund, selv om man har kendt til den.

 

Politisk korrekthed

Men man er altså mere meddelsom, når det gælder små børn, der har kastet en sten ned på en vej. De er ”pæredanske”.

 

Hvorfor kommer man med den slags oplysninger i dette tilfælde, men ikke i de andre? Kan det mon være, fordi man i politisk korrekthed forsøger at nedtone kriminalitet, der er begået af indvandrere?

 

Man siger så lidt som muligt, når formodede gerningsmænd har anden etnisk baggrund. Men når de har dansk baggrund, får den hele armen:

Læs også
Bag politiets fine forklaringer på, at man ikke kommer ud til butikstyverier, ligger en langt barskere virkelighed

 

De er ikke indvandrere. De er danske. Ja, ikke nok med det: De er pæredanske.

 

https://ekstrabladet.dk/112/bil-totalskadet-efter-stenkast-fra-bro-8-aarig-dreng-staar-bag/7299618

 

https://denkorteavis.dk/2018/politiet-ser-ud-til-for-tredje-gang-at-have-fortiet-oplysninger-om-gerningsmandenes-identitet/

 

https://denkorteavis.dk/2018/nu-vi-har-ikke-brug-for-et-politi-der-holder-sandheden-om-indvandring-og-kriminalitet-skjult-for-borgerne/

 

https://denkorteavis.dk/2018/hvorfor-tilbageholder-politiet-oplysninger-om-gerningsmaends-etnicitet/

 

https://denkorteavis.dk/2018/tre-indvandrere-overfaldt-mand-politiet-fortav-foerst-at-de-havde-anden-etnisk-baggrund/

Læs også
Politiet fik lavet en video, der skulle vise, hvor indvandrervenlige man er – men så gik det helt galt
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…