Politiet ville skjule voldtægsforbrydelse mod to 14-årige piger – to afghanere sigtet

Esbjerg har flere gange været i søgelyset for kShopping-center i Esbjerg (google map)

To piger på 14 år var sammen i shoppingcentret Broen i Esbjerg. Her blev en fredelig bytur forvandlet til et mareridt på de to piger.

 

Den ene pige blev voldtaget på et toilet. Den anden pige, som ventede udenfor, blev forsøgt voldtaget.

 

Nu er det blevet afsløret at politiet forsøgte at skjule voldtægten og voldtægtsforsøget. voldtægten fandt sted den 31. marts. Men man kunne først læse om det skete i slutningen af april.

 

JyskeVestkysten skrev om de grove seksuelle overgreb. I artiklen stod der også, at to afghanere var anholdt og sigtede. Den Korte Avis skrev om sagen.

 

Men det var ikke politiet selv, der oplyste om det skete. De informerede ikke offentligheden om sagen. Tværtimod førsøgte de at skjule den, skriver JyskeVestkysten.

 

Sagen kom kun frem, fordi JyskeVestkysten fik et tip om, hvad der var sket. På den baggrund henvendte de sig til politiet. JydskeVestkysten.

 

Avisen har bedt politiet om en forklaring. Den har de fået på skrift i en mail. Politiet ville skåne pigerne. Og de mener, at gerningsmændenes nationalitet er uden betydning:

 

“Vi vurderede, at der i denne sag var et særligt hensyn at tage til de to forurettede, der som bekendt kun er 14 år og netop havde været udsat for en stærkt traumatiserende oplevelse. Der var endvidere ikke behov for, at efterlyse de formodede gerningsmænd, da vi vidste, hvem de var. Derfor gik vi ikke ud i offentligheden med oplysninger om sagen. Generelt kan vi oplyse, at politiet i hvert enkelt tilfælde vurderer, om vi selv skal gå offentligt ud i forhold til en sag. Det kan for eksempel være, hvis der er behov for at efterlyse mulige gerningsmænd. De formodede gerningsmænds nationalitet har ingen betydning for denne vurdering, uanset om der er tale om danskere eller udlændinge. Det er en konkret vurdering, politiet foretager,” svarer stabschef Lene Roesen i en mail til avisen.

 

Bekymrende træk hos politiet

Det er ikke første gang, at politiet har opkastet sig til dommer over hvilke oplysninger, der bør ud til befolkningen.

 

Lene Roesen skriver da også selv, at det vurderer politiet fra gang til gang.

 

Det oplever man blandt andet omkring efterlyste gerningsmænd etnicitet eller nationalitet.

 

Senest kom det frem i forbindelse med et overfald i Taastrup ved København.

 

Her fortav politiet de eftersøgte gerningsmænds etnicitet.

 

Det var af anden etnisk herkomst end dansk.

 

Men det kom først frem, da netavisen 24NYT henvendt sig til Vestegnens Politi. Den Korte Avis

Del på Facebook