Nyt supersygehus forsinket igen – hospitalsudstyr og tv på stuerne spares væk

Hospitalsbyggeri ved Gødstrup (Foto: Ole Sørensen)

Det er sket og set før, men nu vækker det for alvor undren.

 

Der skal – igen – spares på byggeriet af det ny supersygehus ved Gødstrup i Midtjylland.

 

Desuden er hele byggeriet voldsomt forsinket. Sygehuset skulle have taget imod patienter allerede i 2017. Men det er nu udskudt til 2020.

 

Denne gang er besparelsen på 109,6 millioner kroner ifølge TVmidtvest.

 

Det er kun to måneder siden, at man fik at vide, at der skal spares 42 millioner på byggeriet. (dagbladet-holstebro-struer.dk)

 

Og nu er den allerede gal igen.

 

Gammelt udstyr

De nye besparelser på over 100 millioner betyder blandt andet, at sygehuset på nogle områder ikke får nyt udstyr. Det gamle udstyr fra det gamle hospital flyttes over på det ny sygehus.

 

“Blandt de større besparelser på listen er generelle besparelser for 28 millioner på medicoteknik-området, hvor man i højere grad vil anvende gammelt udstyr og 15 millioner kroner på skiltning”, skriver dagbladet-holstebro-struer.dk.

 

Besparelserne kan denne gang betyde at mindre nyindkøb af hospitalsudstyr, skriver TVmidtvest

 

Nu kan man vist godt stryge SUPER fra sygehuset i Gødstrup.

Læs også
Arbejdsgivere til regeringen: Erhvervsskolerne skal styrkes og ikke udsultes

 

Ingen TV på stuerne

Netop dette projekt, der måske også skal spare så meget på den moderne indretning, at der ikke kommer TV på stuerne.

 

“De mindre besparelser tæller blandt andet tre millioner kroner på tv-skærme til stuerne, 1,5 millioner kroner på garderobeskabe og tre millioner på automatiseret sengevask og 300.000 kroner på elevatorerne, så hastigheden på elevatorerne nedsættes betydeligt”, skriver dagbladet-holstebro-struer.

 

– Hvis du ikke ved, hvad der er taget fra, vil du ikke mangle det, for det er ikke noget med patientsikkerhed at gøre. Det er selvfølgelig voldsomt irriterende, vi skal vælge tv fra på stuerne, men jeg er sikker på, man vil stå med en rigtig god oplevelse som patient på de nye hospitaler, forsikrer Henrik Gottlieb Hansen (S), formand for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland til TVmidtvest.

 

For nogen dage siden kom det frem, at det nye sygehus ved Skejby i Aarhus, ikke har installeret klima anlæg, så de syge patienter, nu må svede i 28 grader, på de meget moderne syge stuer.

 

Man kan også klø sig håret over, at store statslige projekter, aldrig holde den økonomiske ramme. Det kunne man dengang kugle rammen blev brugt som regnemaskinen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…